Peugeot Fractal - EFFICIËNT DESIGN

Peugeot Fractal

"Voor de eerste keer is bij het ontwerp van een concept car zo veel aandacht besteed aan het geluid." Matthias Hossann, verantwoordelijke concept cars van PEUGEOT

3D-PRINTING EN GENERATIEF DESIGN

Bij de ideeënrijke FRACTAL wordt gebruikgemaakt van 3D-printing om vormen te creëren die anders niet mogelijk zouden zijn. De op deze wijze geproduceerde onderdelen vormen meer dan 80% van het oppervlak van het interieur en combineren een nieuw design met functionaliteit. In de spaken van het compacte stuurwiel zijn de aansluitkabels van de touchpads geïntegreerd.

Het ontwerp van de anechoïsche oppervlakken, dat meer dan 15 m2 van het interieur beslaat, is tot stand gekomen met behulp van generatief design. Dankzij de rekenkracht van de huidige computers kunnen alle mogelijke vormen en structuren van een onderdeel worden bestudeerd. Bij generatief design worden met behulp van wiskundige formules efficiënte vormen gecreëerd om zo tot een ideaal onderdeel te komen. Bij de FRACTAL wordt een minimale hoeveelheid materiaal gebruikt zonder dat dit ten koste gaat van de geluidsisolatie.

CONNECTIEVER DAN OOIT

Ten slotte vergemakkelijkt deze concept car het leven van zijn eigenaar dankzij de koppeling met de smartwatch Samsung Gear S.

De auto stuurt permanent informatie over de laadtoestand van de tractiebatterij, de voortgang van het laden, de temperatuur van het interieur en de locatie van de auto naar het horloge. Door op het horloge te drukken kan de bestuurder de portieren openen en het interieur op zijn smaak afstemmen: de airconditioning en het hifi-systeem worden ingesteld volgens zijn persoonlijke voorkeuren.

VOL NIEUWE IDEEËN

i