Nieuwe 308 SW

PEUGEOT 308 SW: STATIONWAGON MET PLUG-IN HYBRIDE-AANDRIJFLIJN OF BENZINE- OF DIESELMOTOR

Vergeet de clichés en geniet van elk moment achter het stuur van de nieuwe Peugeot 308 SW.  Laat u inspireren door zijn expressieve en onderscheidende stijl en ervaar de nieuwe technologieën die het rijplezier nog intenser maken.

Maak kennis met de Power of ChoiceDe vrije keuze voor een benzine- of dieselmotor of een geëlektrificeerde aandrijflijn zonder compromis.   van Peugeot. Profiteer van de vrijheid om voor uw nieuwe Peugeot 308 SW te kiezen voor een efficiënte benzine- of dieselmotor of een plug-in hybride-aandrijflijn.

 

 

INTENSE SW, INFLUENCED BY NO-ONE


Met het nieuwe PEUGEOT-logo centraal op de verticaal geplaatste grille, heeft de nieuwe Peugeot 308 SW een krachtige uitstraling die versterkt wordt door de lange motorkap en ver naar achteren geplaatste voorruit.
Zijn gedurfde proporties, expressieve stijl en strakke en aantrekkelijke design geven hem een sterke, onderscheidende persoonlijkheid. Deze auto voldoet aan geen enkel cliché en weet toch praktische inzetbaarheid te combineren met flexibiliteit.
Het pure silhouet van deze compacte en ruime stationwagon wordt gekenmerkt door sportieve katachtige lijnen. Verchroomde accenten, slanke koplampen en het nieuwe embleem met de leeuw van het merk onderstrepen zijn dynamische karakter.

 
 

SMALLE KOPLAMPEN

 

 

De ultracompacte lichtsignatuur aan de voorzijde vormt een uiterst modern en hightech designelement. De smalle maar krachtige koplampen zijn kenmerkend voor de dynamiek en het karakter van de nieuwe Peugeot 308 SW. Ze zijn voorzien van led-technologieStandaard   of de Peugeot Matrix LED-technologieLeverbaar op de GT-/GT Pack-uitvoeringen  , met aan de buitenzijde de dagrijverlichting in de vorm van hoektanden in de voorbumper. 

 

FRAAI PROFIEL, VEEL INHOUD

Het sportieve en pure profiel van de nieuwe compacte Peugeot 308 SW kenmerkt zich door een aerodynamische lijn en een gespierde achterzijde waarachter een riante bagageruimteInhoud bagageruimte: 608 liter met de laadvloer in de laagste stand en tot wel 1634 liter met de rugleuningen van de achterbank neergeklapt (afhankelijk van de uitvoering). Met de Magic Flat-functie kunt u in één handbeweging vanuit de bagageruimte de achterbank neerklappen. Er ontstaat dan een vlakke laadvloer schuilgaat. Voor extra gebruiksgemak kunt u met een voetbeweging de elektrisch bedienbare handsfree achterklepAfhankelijk van de uitvoering standaard, optioneel of niet leverbaar openen en sluiten.
De elegante, glanzend zwarte dakrailsStandaard op de GT en GT Pack versterken het ranke silhouet.

SCHUIF-/KANTELDAK MET SPOILERFUNCTIE

Om van elke reis optimaal te profiteren is de nieuwe Peugeot 308 SW leverbaar met een schuif-/kanteldak met spoilerfunctieAls optie leverbaar op de GT en GT Pack. Dit dak zorgt voor een aangenaam licht interieur en een geweldig zicht op de wereld om u heen.

NIEUW PEUGEOT-EMBLEEM

Op het nieuwe, in zwart en zilver uitgevoerde embleem prijkt de charismatische kop van de leeuw van Peugeot. Dit moderne logo is aangebracht op de grille, de voorspatbordenStandaard op de GT en GT Pack  en de achterklep. Het verbeeldt het streven van het merk naar kwaliteit, tijdloos design en trouw aan een 210-jarige traditie van inventiviteit, voor klanten die een kwalitatief hoogwaardige rijervaring waarderen.

ACHTERZIJDE

De hightech lichtsignatuur van de achterlichten is uitgevoerd met ultracompacte full led-verlichtingAfhankelijk van de uitvoering standaard of Full LED 3D-verlichtingStandaard op de GT-/GT Pack-uitvoeringen , waarbij elke klauwafdruk op specifieke wijze wordt verlicht.

TECHNO SPIRIT

 
De nieuwe Peugeot i-Cockpit® is nog ergonomischer en intuïtiever te bedienen. Hij biedt eenvoudig toegang tot de vele doordachte functies, zodat je je volop op het rijplezier kunt concentreren.
 • Nieuw compact stuurwiel met stuurwielverwarming en bedieningsfuncties voor de radio, het multimediasysteem, de telefoon en de rijhulpsystemen.
 • Nieuw digitaal head-up instrumentenpaneel of digitaal holografisch 3D-instrumentenpaneelLeverbaar op GT/GT pack uitvoeringen.
De PEUGEOT i-Cockpit® is ook voor de voorpassagier gemakkelijk te bedienen:
 • Nieuw intuïtief te bedienen en te personaliseren touchscreen met meerdere vensters en nieuwe virtuele i-toggle switches.
 • Nieuwe middenconsole met meerdere opbergmogelijkheden.

 

ALTIJD CONNECTED

De nieuwe Peugeot i-Cockpit bevat het nieuwe infotainmentsysteem Peugeot i-Connect Advanced:

HEAD-UP INSTRUMENTENPANEEL

 • Alle voor de bestuurder belangrijke informatie wordt weergegeven op het nieuwe instrumentenpaneel dat zich in zijn directe blikveld bevindt.
 • Vanaf het uitrustingsniveau Active Pack is het uitgevoerd als een digitaal 10 inch-scherm. Bij de GT-uitvoering krijgt het een extra dimensie in de i-Cockpit® 3D.
 • Het volledig te configureren en personaliseren instrumentenpaneel biedt keuze uit verschillende weergavemodi (Navigatie, Radio/Media, Rijhulpsystemen, Energiestromen, enz.).

NIEUWE MIDDENCONSOLE

Op de boog van de doordacht ontworpen middenconsole vindt de bestuurder alle belangrijke bedieningselementen van de rijfuncties binnen handbereik.

De boog strekt zich uit tot aan het speciale opbergvak voor de smartphone, waarin deze draadloosAfhankelijk van uitvoering optioneel of niet leverbaar. kan worden opgeladen. De rest van de middenconsole is volledig beschikbaar voor de passagiers en biedt verschillende opbergmogelijkheden: 2 bekerhouders en opbergvakken met een totale inhoud van 34 liter, waaronder een groot opbergvak onder de armsteun.

ZITCOMFORT

De nieuwe langere en lagere 308 SW biedt het beste compromis tussen design en praktische bruikbaarheid met veel ruimte voor alle inzittenden.

 • Ervaar de ergonomie en het comfort van de kuipvormige voorstoelen met stoelverwarmingStandaard of optioneel , afhankelijk van de uitvoering  en een 10 punts-massagefunctie met 8 pneumatische pockets en keuze uit 5 programma's. De stoelen hebben het AGR-kwaliteitslabel, dat in Duitsland wordt toegekend aan stoelen die de rug goed ondersteunen.
 • Elke rijmodus heeft zijn eigen led-sfeerverlichting die je naar je eigen voorkeur kunt instellenkeuze uit 8 kleuren .
 • Met het Premium hifisysteem van Focal® Optioneel ervaar je een sensationele geluidskwaliteit.

 

DE OVERTREFFENDE TRAP VAN COMFORT

Stap in en kom op adem. Het AQS-systeemAir Quality System schakelt zodra dat nodig is automatisch de luchtrecirculatie in.  Dit systeem wordt aangevuld met het Clean CabinLeverbaar op de GT-/GT Pack-uitvoeringen luchtbehandelingssysteem.  Op het centrale touchscreen kun je zelf zien hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit.
POWER OF CHOICE

PERFECT FIT

Laat u overtuigen door de nieuwe Peugeot 308 SW en kies de aandrijflijn die het best bij u past:

 • De Plug-in Hybrid biedt u de vrijheid om te gaan waar u wilt, ook in de strengste milieuzones.
 • Een van de krachtige en zuinige Euro 6-benzine- en dieselmotoren, allemaal voorzien van een Stop & Start-systeem.

 

 

SERVICES DIE HET HYBRIDE RIJDEN GEMAKKELIJKER MAKEN

Om het rijden met en opladen van uw plug-in hybrideauto te vergemakkelijken heeft Peugeot een aantal services ontwikkeld die het u gemakkelijker maken zo veel mogelijk elektrisch te rijden: PEUGEOT Easy-ChargeMet PEUGEOT Easy-Charge hebt u gemakkelijk toegang tot de verschillende laadoplossingen, thuis of op het werk. Bovendien kunt u dankzij Free2Move terecht bij een netwerk van meer dan 220.000 openbare laadpunten in Europa  en PEUGEOT Easy-CareMet PEUGEOT Easy-Care kunt u kiezen voor verschillende service- en hulpverleningscontracten. Bovendien kunt u via deze service een certificaat voor de capaciteit van de tractiebatterij opvragen, voor een nog hogere inruilwaarde van uw auto  .

Met de gratis MyPeugeot-app kunt u zorgeloos rijden. Hiermee kunt u onder andere op afstand het opladen regelen of de voorverwarming/-koeling van uw nieuwe Peugeot 308 SW starten.

 

TECHNOLOGIE
DRIVING PLEASURE, MORE THAN EVER

De nieuwe Peugeot 308 SW beschikt over een scala van rijhulp- en parkeerhulpsystemen die het rijden nog comfortabeler en veiliger maken, waaronder:


En met de volgende functies opent hij de weg naar semi-autonoom rijden:
MAXIMALISEER UW ACTIERADIUS

Om de actieradius van het accupakket van uw Peugeot 308 SW Hybrid te optimaliseren en het rijkarakter van de auto aan het traject en uw wensen aan te passen, kunt u een van de 3 rijmodi selecteren:

 • Electric: in deze modus kun je 100% elektrischBij het starten van de auto wordt de Electric-modus standaard geactiveerd. rijden met een snelheid van maximaal 135 km/h
 • Hybrid: in deze modus worden de elektromotor en de verbrandingsmotor afwisselend gebruikt voor een optimaal energieverbruik.
 • Sport: in deze modus is voor maximale prestaties het volledige vermogen van de verbrandingsmotor en de elektromotor beschikbaar.
REGENERATIEF REMMEN

Dit systeem wint energie terug tijdens het remmen en gas loslatenenergie die bij een auto met uitsluitend een verbrandingsmotor normaal gesproken verloren gaat. Met deze energie kan het accupakket gedeeltelijk worden opgeladen zodat de actieradius in de elektrische modus toeneemt.
De Brake-functie kan door de bestuurder worden ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de auto sterker vertraagt als het gaspedaal wordt losgelaten, zonder dat het rempedaal wordt ingetrapt. De werking van deze functie is vergelijkbaar met afremmen op de motor en zorgt ervoor dat het accupakket wordt bijgeladen.

LITHIUM-ION ACCUPAKKET (240 - 400 V)

De actieradius van het accupakket in de Electric-modus is maximaal 60 km (WLTP).

 • Het accupakket heeft een capaciteit van 12,4 kWh.
 • Het accupakket is onder de achterbank geplaatst. De ruimte voor inzittenden en boven de vloer van de bagageruimte is daardoor ongewijzigd gebleven.
 • Met de functie "e-Save" kan de bestuurder een voorraad elektrische energie opslaan die de bestuurder kan gebruiken wanneer er bijvoorbeeld een milieuzone moet worden doorkruist.

 

Gedurende 8 jaar of 160.000 km wordt een minimale laadcapaciteit van 70% van het accupakket gegarandeerd.

MOTOREN

DE PLUG-IN HYBRIDE

Ontdek een nieuwe vorm van rijplezier met de plug-in hybrid-aandrijflijnen van de nieuwe Peugeot 308 SW:
HYBRID 225 e-EAT8/voorwielaandrijving, met:

 • Een 180 pk (132 kW) PureTech-motor
 • Een 110 pk (81 kW) elektromotor
 • Een geëlektrificeerde 8-traps automatische transmissie e-EAT8


HYBRID 180 e-EAT8/voorwielaandrijving, met:

 • Een 150 pk (110 kW) PureTech-motor
 • Een 110 pk (81 kW) elektromotor
 • Een geëlektrificeerde 8-traps automatische transmissie e-EAT8


Het accupakket van 12,4 kWh is goed voor een volledig elektrische actieradius van tot wel 60 km volgens de WLTP-norm.

ACTIERADIUS EN LAADTIJD

LMet het lithium-ion accupakket van de nieuwe Peugeot 308 SW Hybrid beschikt u over een actieradius in de Electric-modus van tot wel 60 km volgens het WLTPIn afwachting van definitieve WLTP-homologatie (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure). Dit protocol geeft gebruikers een nauwkeuriger en realistischer beeld van de actieradius onder normale gebruiksomstandigheden  -homologatieprotocol.

Het accupakket van de nieuwe Peugeot 308 HYbrid kan volledig worden opgeladen:

 • via een wallbox (32 A) 22 kW: 2 uur en 30 minuten met de 1-fase (7,4 kW) boordlader.
 • via een wallbox (16 A) 11 kW: 3 uur en 50 minuten met de 1-fase boordlader (3,7 kW)
 •  via een standaard stopcontact (8 A): 7 uur en 5 minuten met de 1-fase (3,7 kW) boordlader.

 

BENZINE- EN DIESELMOTOREN

De nieuwe Peugeot 308 SW is leverbaar met Euro 6-motoren van de nieuwste generatie met een lage CO2-uitstoot. Al deze motoren zijn voorzien van een Stop & Start-systeem.

Driecilinder benzinemotoren met een cilinderinhoud van 1,2 liter:

 • PureTech 110
 • PureTech 130
 • PureTech 130 EAT8


Viercilinder dieselmotor met een cilinderinhoud van 1,5 liter:

 • BlueHdi 130
 • BlueHdi 130 EAT8
AFMETINGEN

BUITENMATEN VAN DE NIEUWE PEUGEOT 308 SW

 

 

BINNENMATEN VAN DE NIEUWE PEUGEOT 308 SW

 

Voorin (1e zitrij)
 • Breedte op ellebooghoogte: 1443 mm
 • Hoogte (bovenlijf onder een hoek van 14°): 891 mmAchterin (2e zitrij)

 • Breedte op ellebooghoogte: 1414 mm
 • Knieruimte: 129 mm


AFMETINGEN VAN DE BAGAGERUIMTE VAN DE NIEUWE PEUGEOT 308 SW

 

 • 608 liter met de laadvloer in de laagste standBij de uitvoeringen met benzine- of dieselmotor
 • Tot wel 1634 liter met de laadvloer in de laagste stand en de rugleuningen van de achterbank neergeklapt
 • Invloed van het accupakket van de plug-in hybride-uitvoeringen = -60 liter
 

HOUD MIJ OP DE HOOGTE