SKIP TO CONTENT
PEUGEOT E-LEGEND CONCEPT

PEUGEOT e-LEGEND Concept: het autonome voertuig van PEUGEOT

EEN AUTONOOM MANIFEST

Omdat autonoom niet hetzelfde hoeft te zijn als monotoon en omdat de energietransitie 120 jaar automobielhistorie niet kan uitwissen, onthult Peugeot de e-LEGEND CONCEPT.

 

#UnboringTheFuture

 

 

De PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT is niet slechts een technologisch paradepaardje. Het is de visie van het merk PEUGEOT, dat actief streeft naar een positieve en uiterst aantrekkelijke toekomst. Voor PEUGEOT zijn elektrisch en autonoom synoniemen voor sensatie en komt saaiheid in het woordenboek niet voor. Verveling is overduidelijk niet aanwezig in het DNA van het merk PEUGEOT.

EEN RASECHTE GT

 

 

Gedurende het project liet het stylingteam van Peugeot zich leiden door de wens om een rijke esthetische, technologische en intense ervaring te bieden in een compacte coupé. Het is dit realisme op het gebied van ruimte en proporties dat de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT zo dynamisch maakt en ervoor zorgt dat hij de ambitie van het merk Peugeot belichaamt met zo veel moderniteit en energie.

INTENSE SENSATIES

 

 

Eén doel staat centraal: je goed voelen in de auto, ongeacht de rijstijl, vergelijkbaar met het comfort dat je thuis verwacht. Met een subtiele combinatie van hightech componenten en verfijnde materialen.

TIJD BESPAREN

In de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT zijn nu nog meer voorzieningen toegevoegd aan de responsieve i-Cockpit om zijn bestuurder een gepersonaliseerde intense rijervaring te bieden in alle 4 beschikbare standen.

Tegenwoordig worden we allemaal continu aan te veel prikkels blootgesteld. Daarom is wat tijd voor onszelf misschien wel het meest kostbare dat er is.

Autonoom geeft ons die tijd en maakt nieuwe ervaringen mogelijk die gedeeld kunnen worden vanuit onze auto's.

VIER RIJMODI

Afhankelijk van het type wegverkeer of de vereisten van de bestuurder, biedt PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT vier rijmodi.

TWEE AUTONOME RIJMODI

SOFT: een mix van digitale oppervlakken en informatie, teruggebracht tot het absoluut noodzakelijke.

SHARP: maximale verbinding met uw digitale activiteiten (sociale netwerken, agenda, enz.); dynamic typing van de auto is mogelijk.

TWEE HANDMATIGE RIJMODIE

LEGEND: op de drie schermen worden de drie klokken van het instrumentarium van de 504 Coupé en het digitaal behandelde hout weergegeven. Een stand voor comfortabel cruisen.

BOOST: Rijden wordt dan dynamisch en intens dankzij de elektromotor. 180° zicht op de weg, geprojecteerd op één groot scherm (samengesteld uit het scherm onder de soundbar en de schermen in de portieren).

In de autonome rijstand wordt de interieurconfiguratie van de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT dankzij drive-by-wire-technologie aangepast: Het stuurwiel wordt weggeklapt onder de soundbar om het 49 inch scherm volledig zichtbaar te maken, de voorstoelen worden schuin gezet, de armsteunen opzij worden automatisch weggeklapt, waardoor u toegang hebt tot een groot opbergvak en een inductielaadzone voor smartphones. De belangrijkste bedieningselementen blijven bereikbaar via de in de bestuurdersstoel geïntegreerde console.

 

Inzittenden kunnen dan genieten van hun favoriete vrijetijdsactiviteiten: gamen met de ingebouwde videogameconsole of een film kijken op het gewelfde centrale scherm of op de schermen in de zonnekleppen.

100% ELEKTRISCHE AANDRIJFLIJN

 
 
 

Geheel in lijn met de visie van het merk op de energietransitie is de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT voorzien van een 100% elektrische aandrijflijn.

Met batterijen met een capaciteit van 100 kWh levert de motor een koppel van 800Nm en een vermogen van 340 kW dat wordt verdeeld over de vier aangedreven wielen. Dit maakt een acceleratie van 0 - 100 km/u in minder dan 4 seconden en een topsnelheid van 220 km/u mogelijk. De PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT heeft een actieradius van 600 km volgens de WLTP-norm. 500 km daarvan is binnen 25 minuten beschikbaar dankzij snelladen.

Technologisch gemak staat met de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT voorop dankzij de mogelijkheid van inductieladen.

In samenwerking met het bedrijf SOUNDHOUND Inc.®, leider op het gebied van AI-technologieën, biedt de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT een spraakgestuurde personal assistant, toegespitst op autonoom rijden.

Door slechts één zin uit te spreken kan de bestuurder de rijmodus veranderen, luisteren naar zijn of haar favoriete playlist en zelfs de elektrische portieren van de auto openen of sluiten.

 

 

Peugeot en Focal werken samen aan de luisterervaring van de toekomst waarbij een hoge geluidskwaliteit wordt gecombineerd met innovatie om een unieke audio-ervaring te bieden.

De akoestische architectuur van Focal® garandeert een optimale weergave van de muziek, ongeacht de geluidsbron.

Het systeem in de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT, waarmee een indruk wordt gegeven van hoe een ingebouwd audiosysteem er in de toekomst uit zal zien, is speciaal ontwikkeld om twee volledig nieuwe audiofuncties te bieden:

“Mapping”,  waarmee bijvoorbeeld navigatiemeldingen alleen door de bestuurder worden gehoord terwijl de andere inzittenden naar muziek blijven luisteren.

“Zoning”, waarmee volledige personalisatie van content mogelijk is, zodat elke inzittende in zijn eigen audio-omgeving zit zonder iemand anders te storen.

SPORTIEVE, SENSUELE LOOKS

 

 

 

PEUGEOT bewijst dat een hypertechnologische auto eruit kan zien als een aantrekkelijke auto die niemand onberoerd laat.

 

De keuze van het silhouet van een coupé voor een autonome auto zal de rijervaring versterken dankzij het gebruik van uiterst moderne elementen en zeer realistische en praktische afmetingen en proporties. De komst van nieuwe elektrische platforms creëert talrijke mogelijkheden voor designers door het wegvallen van de technische beperkingen van de verbrandingsmotor.

 

Om zijn technologische visie vorm te geven is de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT gebaseerd op het erfgoed van het merk. Hij geeft een nieuwe interpretatie van een van de belangrijkste stijlthema's van een plezierauto, de 504 Coupé: een gestroomlijnd, sportief, puur en sensueel silhouet en een interieur met een gebogen vorm richting de achterwielen en met grote ruiten.

 

 

Aan de voorzijde is de auto herkenbaar aan de visuele signatuur met 3 klauwen en twee dubbele modules die doen denken aan de 4 koplampen van de 504 Coupé.

e technische zone bevindt zich onder de koplampen en herbergt alle rijhulpsystemen.

Het gehele vooraanzicht loopt door in de voorschermen en wordt gescheiden door een zwarte aluminium baan, een eerbetoon aan de verchroomde roestvaststalen bumpers.

 

 

Ook aan de achterzijde vormt de iconische visuele signatuur van het Peugeot-gamma met 3 klauwen een opvallend en hightech element.

Het derde remlicht bevindt zich over de volle breedte aan de bovenzijde van de achterruit en is voorzien van een multireflectorsysteem dat het licht op de achterruit reflecteert.

 

 

De zijkanten bestaan uit drie verschillende lagen, inclusief een uitbreiding van het technische platform aan de onderkant en een groot glasoppervlak, geïnspireerd op dat van de Peugeot 504 Coupé. Dit grote glasoppervlak doet het passagierscompartiment van de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT baden in licht. Het ontwerp van de wielkasten speelt met loze ruimte: ze welven naar binnen en in de wielkasten voor zijn luchtkanalen aangebracht. Het gehele ontwerp komt bij elkaar in een metalen boog die de zijruiten omsluit en de facetglazen achterruit accentueert. Onder de achterste zijruit bevindt zich een van buitenaf zichtbaar scherm dat voor de gebruiker een gepersonaliseerde welkomstboodschap en het laadniveau toont voor vertrek. Daarnaast waarschuwt het mensen buiten de auto dat de auto autonoom rijdt. De touch-bediening voor het openen van de portieren zit discreet verborgen in de zijruit.

 

 

De carrosserie is uitgevoerd in een zeer zachte en subtiele champagnekleurig grijze lak.

Afhankelijk van de lichtval verandert de kleur van chroom dat de complete omgeving reflecteert tot een gepolijst bronskleurige metalen effect.

De hiervoor gebruikte procedure is dezelfde als die wordt gebruikt voor flessen van de beste parfummerken.

 

 

De 19 inch wielen zijn voorzien van MICHELIN®-banden in een maat die in serie wordt geproduceerd.

Omdat realisme en geloofwaardigheid centraal staan.

 

 

Om een helder, elegant passagierscompartiment te creëren hebben de designers gekozen voor warme materialen ter compensatie van de koele digitale oppervlakken. Een contrast in de onstuitbare opmars van de digitale wereld.

 

Fluweel maakt zijn grote comeback! Geselecteerd in zijn kwalitatief meest hoogwaardige verschijningsvorm: zijdefluweel, een glad materiaal dat bijzonder aangenaam aanvoelt. Een doordacht materiaal met een modern hightech patroon dat een breder scala aan fabricagemogelijkheden biedt. Het is digitaal geweven met, speciaal voor de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT, een glimmende draad die lijkt op de kleur van het fluweel. Dit materiaal wordt ook toegepast in de Peugeot 3008 SUV en 5008 SUV.

 

De bovenste delen en de dorpellijsten zijn gemaakt van paldaohout door onze partner HERVET MANUFACTURIER®. Dit exotische hout, afkomstig uit hernieuwbare bossen, doet sterk denken aan meubels uit de jaren 60, die werden vervaardigd van palissanderhout of ebbenhout. De donkere houtnerf doet het turquoise van de stoelen en de vloerbedekking goed uitkomen. Dit moderne hout doet denken aan de dashboards van de GT-uitvoeringen van de PEUGEOT 3008, 5008 en 508.

INTENSE, WARME EMOTIES

Eén doel staat centraal: je goed voelen in de auto, ongeacht de rijstijl, vergelijkbaar met het comfort dat je thuis verwacht. Met een subtiele combinatie van hightech componenten en verfijnde materialen.

 

 

Verspreid over het gehele passagierscompartiment zijn er twee belangrijke digitale materiaalthema's (of digitale interpretaties van echte materialen): structuren van zwarte en bronzen lijnen en een reeks panelen in een op meubels geïnspireerde houtlook. Deze thema's worden geprojecteerd op 16 schermen van verschillende afmetingen, inclusief een 49 inch gewelfd scherm onder de soundbar dat is gericht naar de inzittenden van de auto, 29 inch schermen in de portieren en 12 inch schermen in de zonnekleppen. De digitale oppervlakken zijn zorgvuldig ontworpen om naadloos te integreren en op te gaan in de achtergrond van het passagierscompartiment. De middenconsole biedt toegang tot de belangrijkste bedieningselementen via een draaiknop en een 6 inch touchscreen. Links van het stuurwiel bevindt zich een digitale "toggle switch" voor de bediening van het contextmenu dat kan worden geconfigureerd overeenkomstig de rijmodus.

Het ontwerp van de H-vormige stoelen en de stoelkussens van de rugleuningen is geïnspireerd op de Peugeot 504 Coupé: gewichtsbesparing dankzij de zo compact mogelijke dimensionering en een comfortabele zit dankzij het gebruik van memory foam (dat aansluit als een op maat gemaakt pak). De hoofdsteunen zijn transversaal en verstelbaar en kunnen volledig worden weggeklapt in de stoel.

 

De responsieve i-COCKPIT® benut de i-COCKPIT®-kenmerken van andere PEUGEOT-modellen optimaal. Deze responsieve i-COCKPIT® bestaat uit een headset met een 3-delig head-up display en een ultracompact stuurwiel.

 

 

Om de personalisering van het interieur compleet te maken, verspreidt de geurverspreider een heerlijke geur tijdens het autorijden.

EX-NIHILO® heeft twee parfums gemaakt specifiek voor PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT.