Nieuwe 308
HET NIEUWE GEZICHT VAN PEUGEOT


Actieradius (WLTP)
Tot wel 60 km volledig elektrisch

CO2-uitstoot
Vanaf 25 g/km

Vermogen
180 PK / 225 PK
HET NIEUWE GEZICHT VAN PEUGEOT  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe Peugeot 308 HYBRID | de compacte plug-in hybride

Maak kennis met de nieuwe Peugeot 308 en laat je verleiden door zijn exclusieve karakter en dynamiek. Geniet van elk moment dankzij de innovatieve en hoogwaardige technologieën van de nieuwe Peugeot i-Cockpit®. Het comfort, de efficiency en de prestaties maken het rijplezier compleet, ongeacht of je kiest voor Plug-in Hybrid, benzine of diesel.

 

TIME TO 308
Maak kennis met de nieuwe 308. Niet zomaar de nieuwe Peugeot, maar hét nieuwe Peugeot. De 308 is de nieuwe standaard in het segment, beestachtig goed en net zo veelzijdig als jij. De nieuwe 308 is hier en dit is hét moment: time to 308.
TIME TO ROAM
De nieuwe 308 is jouw ticket naar het onbekende. Ontsnap aan de dagelijkse sleur en geniet van elk moment in de avonturen die je beleeft. Met geliefde, familie of juist helemaal alleen. Dit is hét moment: time to roam. 
TIME TO RULE
Dit is de benchmark in prestaties en de drijvende kracht achter jouw sportieve leefstijl. De nieuwe 308 verlegt grenzen, net als jij. Dit is hét moment: time to rule. 
TIME TO IMPRESS
Net zo zelfverzekerd als jij en dat maakt indruk. De nieuwe 308 is de wingman in jouw actieve stadsleven. Opvallend eigenzinnig en verbluffend als het moet. Dit is hét moment: time to impress. 
TIME TO DISCOVER
Kan jouw leven een avontuurlijke impuls gebruiken? Ontdek dan nu zelf de indrukwekkende eigenschappen van de nieuwe 308. Dit is hét moment: time to discover.

 

 

 

TIME TO WEEKEND

De ideale escape is dichterbij dan je denkt. Meld je nu aan en maak kans op een geheel verzorgd weekend weg met vrienden of familie in de nieuwe 308. Even stoom afblazen of juist het avontuur opzoeken? Dit is hét moment: time to 308.

 

MELD JE AAN
MAAK KANS OP EEN GEHEEL VERZORGD WEEKEND MET DE NIEUWE 308

EEN RANK SILHOUET

De nieuwe Peugeot 308 valt op door zijn verrassend dynamische silhouet, van welke kant je hem ook bekijkt. De atletische, strakke lijnen en de gewaagde proporties geven hem een krachtige uitstraling:

 •     Een lange motorkap in combinatie met een opvallend grote rechtopstaande grille.
 •     Een gespierde brede achterzijde waarbij de aerodynamische lijn wordt geaccentueerd door de aflopende daklijn. Het is een auto die breed en stevig op zijn wielen staat.
 •     Een rank en vloeiend profiel dat zijn atletische lijnen accentueert.

ULTIEME VERLEIDING

Wanneer je de nieuwe Peugeot 308 met zijn exclusieve design voor het eerst ziet, zul je direct onder de indruk zijn. Als eerste Peugeot in serieproductie draagt hij het nieuwe Peugeot-schild, een tijdloos embleem dat het Peugeot-erfgoed en de innovativiteit van het merk anno nu in zich verenigt. Dit nieuwe embleem met zijn moderne typografie vormt een opvallend element van de grille. Het 308-embleem prijkt op de motorkap, als onderdeel van het nieuwe gezicht van het merk.

SMALLE KOPLAMPEN

De ultracompacte lichtsignatuur aan de voorzijde vormt een uiterst modern en hightech designelement. De smalle maar krachtige koplampen zijn kenmerkend voor de dynamiek en het karakter van de nieuwe Peugeot 308.
Ze zijn voorzien van led-technologieStandaard  of de Peugeot Matrix LED-technologieLeverbaar op de GT-/GT Pack-uitvoeringen , met aan de buitenzijde de dagrijverlichting in de vorm van hoektanden in de voorbumper. 

ACHTERLICHTEN MET DRIE KLAUWAFDRUKKEN

De hightech lichtsignatuur van de achterlichten is uitgevoerd met ultracompacte full led-verlichtingAfhankelijk van de uitvoering standaard  of Full LED 3D-verlichtingStandaard op de GT-/GT Pack-uitvoeringen , waarbij elke klauwafdruk op specifieke wijze wordt verlicht.

 

 

COCKPIT

TECHNO SPIRIT

De nieuwe Peugeot i-Cockpit® is nog ergonomischer en intuïtiever te bedienen. Hij biedt eenvoudig toegang tot de vele doordachte functies, zodat je je volop op het rijplezier kunt concentreren.

 • Nieuw compact stuurwiel met stuurwielverwarming en bedieningsfuncties voor de radio, het multimediasysteem, de telefoon en de rijhulpsystemen.
 • Nieuw digitaal head-up instrumentenpaneel of digitaal holografisch 3D-instrumentenpaneelLeverbaar op GT/GT pack uitvoeringen .

 

De PEUGEOT i-Cockpit® is ook voor de voorpassagier gemakkelijk te bedienen:

 • Nieuw intuïtief te bedienen en te personaliseren touchscreen met meerdere vensters en nieuwe virtuele i-toggle switches.
 • Nieuwe middenconsole met meerdere opbergmogelijkheden.
 

DESIGN EN TECHNOLOGIE VOOR OPTIMAAL GEBRUIKSGEMAK

 • Alle voor de bestuurder belangrijke informatie wordt weergegeven op het nieuwe instrumentenpaneel dat zich in zijn directe blikveld bevindt.
 • Vanaf het uitrustingsniveau Active Pack is het uitgevoerd als een digitaal 10 inch-scherm. Bij de GT-uitvoering krijgt het een extra dimensie in de i-Cockpit® 3D.
 • Het volledig te configureren en personaliseren instrumentenpaneel biedt keuze uit verschillende weergavemodi (Navigatie, Radio/Media, Rijhulpsystemen, Energiestromen, enz.). 

ALS EEN SMARTPHONE

 • Het 10 inch HD-touchscreen kun je eenvoudig helemaal aan je persoonlijke voorkeuren aanpassen. Er is ook een weergavemodus met meerdere vensters met "widgets" of snelkoppelingen beschikbaar, die net zo handig en snel werkt als een tablet.
 • Tot de noviteiten van de nieuwe Peugeot 308 behoren de volledig te configureren virtuele i-toggle switchesLeverbaar vanaf de allure , die uniek zijn in het segment. Ze bevinden zich links en rechts van het centrale scherm en geven het interieur op geraffineerde wijze een fraai hightech accent.
 • Voor extra bedieningsgemak en veiligheid kun je elke i-toggle switch configureren als snelkoppeling naar een favoriete functie op het centrale scherm (instelscherm van de airconditioning, telefoonboek, selecteren van een radiozender, starten van een app, enz.).

NIEUWE MIDDENCONSOLE

Op de boog van de doordacht ontworpen middenconsole vindt de bestuurder alle belangrijke bedieningselementen van de rijfuncties binnen handbereik.

 

De boog strekt zich uit tot aan het speciale opbergvak voor de smartphone, waarin deze draadloosAfhankelijk van uitvoering optioneel of niet leverbaar.  kan worden opgeladen. De rest van de middenconsole is volledig beschikbaar voor de passagiers en biedt verschillende opbergmogelijkheden: 2 bekerhouders en opbergvakken met een totale inhoud van 34 liter, waaronder een groot opbergvak onder de armsteun. 

ALTIJD CONNECTED

De nieuwe Peugeot i-Cockpit bevat het nieuwe infotainmentsysteem Peugeot i-Connect Advanced:

 

STAP IN EN GENIET

 • Elke rijmodus heeft zijn eigen led-sfeerverlichting die je naar je eigen voorkeur kunt instellen (keuze uit 8 kleuren).
 • Met het Premium hifisysteem van Focal®Optioneel  ervaar je een sensationele geluidskwaliteit.
 • Stap in en kom op adem. Het AQS-systeem (Air Quality System) schakelt zodra dat nodig is automatisch de luchtrecirculatie in.  Dit systeem wordt aangevuld met het Clean CabinLeverbaar op de GT-/GT Pack-uitvoeringen   luchtbehandelingssysteem.  Op het centrale touchscreen kun je zelf zien hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit.
 • Ervaar de ergonomie en het comfort van de kuipvormige voorstoelen met stoelverwarmingStandaard of optioneel, afhankelijk van de uitvoering  en een 10 punts-massagefunctie* met 8 luchtzakjes en keuze uit 5 programma's. De stoelen hebben het AGR-kwaliteitslabel, dat in Duitsland wordt toegekend aan stoelen die de rug goed ondersteunen. 
POWER OF CHOICE
KEUZEVRIJHEID
Bij de nieuwe PEUGEOT 308 heb je de vrijheid om te kiezen in aandrijving. Plug-in-hybrid, benzine of dieselaandrijving? Het lan allemaal, zonder enige concessies aan de ruimte, comfort of design van jouw auto.
PUBLIEK OPLADEN

Laad jouw auto op bij openbare laadpunten overal in Europa dankzij het Free2Move Services netwerk met het Charge My Car laadabonnementBetaald abonnement ontwikkeld samen met Free2Move Services .

Gebruik de pas of app om een van de 130.000 laadpunten binnen het Free2Move Services netwerk te ontgrendelen. De laadkosten reken je af via één maandelijkse factuur. Dankzij de services voorgesteld door MyPeugeot® en Free2Move, heb je nog meer mogelijkheden in het gebruik van jouw plug-in hybrid.

 

E-REMOTE CONTROL

Met de MyPeugeot-app kun je het laden van de tractiebatterij en het vooraf verwarmen of koelen van het interieur van jouw auto op afstand regelen. 

TECHNOLOGIE

DE NIEUWE PEUGEOT 308: RIJPLEZIER OP MAAT

De nieuwe Peugeot 308 beschikt over een scala van rijhulp- en parkeerhulpsystemen die het rijden nog comfortabeler en veiliger maken, waaronder:

 

 

En met de volgende functies opent hij de weg naar semi-autonoom rijden:

LITHIUM-ION ACCUPAKKET (240-400 V)

De actieradius van het accupakket in de Electric-modus is maximaal 60 km (WLTP). 

 

 • Het accupakket heeft een capaciteit van 12,4 kWh.
 • Het accupakket is onder de achterbank geplaatst. De ruimte voor inzittenden en boven de vloer van de bagageruimte is daardoor ongewijzigd gebleven.
 • Met de functie "e-Save" kan de bestuurder een voorraad elektrische energie opslaan die de bestuurder kan gebruiken wanneer er bijvoorbeeld een milieuzone moet worden doorkruist.

 

Gedurende 8 jaar of 160.000 km wordt een minimale laadcapaciteit van 70% van het accupakket gegarandeerd.

ACTIERADIUS MAXIMALISEREN

KEUZE VAN DE RIJMODUS

 

 • Electric: in deze modus kun je 100% elektrischBij het starten van de auto wordt de Electric-modus standaard geactiveerd .  rijden met een snelheid van maximaal 135 km/h
 • Hybrid: in deze modus worden de elektromotor en de verbrandingsmotor afwisselend gebruikt voor een optimaal energieverbruik
 • Sport: in deze modus is voor maximale prestaties het volledige vermogen van de verbrandingsmotor en de elektromotor beschikbaar.
REGENERATIEF REMMEN

Dit systeem wint energie terug tijdens het remmen en gas loslaten (energie die bij een auto met uitsluitend een verbrandingsmotor normaal gesproken verloren gaat). Met deze energie kan het accupakket gedeeltelijk worden opgeladen zodat de actieradius in de elektrische modus toeneemt.

 

De Brake-functie kan door de bestuurder worden ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de auto sterker vertraagt als het gaspedaal wordt losgelaten, zonder dat het rempedaal wordt ingetrapt. De werking van deze functie is vergelijkbaar met afremmen op de motor en zorgt ervoor dat het accupakket wordt bijgeladen.

TECHNISCHE SPECIFICATIES
PLUG-IN HYBRID MOTORISATIES

Ontdek een nieuwe vorm van rijplezier met de plug-in hybrid-aandrijflijnen van de nieuwe Peugeot 308:

HYBRID 225 e-EAT8/voorwielaandrijving, met:

 • Een 180 pk (132 kW) PureTech-motor
 • Een 110 pk (81 kW) elektromotor
 • Een geëlektrificeerde 8-traps automatische transmissie e-EAT8

 

HYBRID 180 e-EAT8/voorwielaandrijving, met:

 • Een 150 pk (110 kW) PureTech-motor
 • Een 110 pk (81 kW) elektromotor
 • Een geëlektrificeerde 8-traps automatische transmissie e-EAT8

 

Het accupakket van 12,4 kWh is goed voor een volledig elektrische actieradius van tot wel 60 km volgens de WLTP-norm.

 
ACTIERADIUS & OPLADEN

TOT 60 KM (WLTP) IN ELEKTRISCHE MODUS

 

Dankzij de actieradius van de lithium-ion tractiebatterij in de nieuwe PEUGEOT 308 kun je tot 60 km rijden in de elektrische modus volgens het WLTP-certificeringsprotocol (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures).

 
ACTIERADIUS HYBRIDE INFORMATIE OVER OPLADEN
VERBRANDINGSMOTOREN

De nieuwe Peugeot 308 is leverbaar met Euro 6-motoren van de nieuwste generatie met een lage CO2-uitstoot. Al deze motoren zijn voorzien van een Stop & Start-systeem.

 

Driecilinder benzinemotoren met een cilinderinhoud van 1,2 liter:

 

 • PureTech 110 S&S BVM6,
 • PureTech 130 S&S BVM6,
 • PureTech 130 S&S EAT8.

 

Viercilinder dieselmotor** met een cilinderinhoud van 1,5 liter:

 

 • BlueHDi 130 S&S BVM6,
 • BlueHDi 130 S&S EAT8.
 

AFMETINGEN NIEUWE 308

 

 

 

AFMETINGEN EXTERIEUR NIEUWE 308

Lengte :   4367 mm

BreedteMet ingeklapte spiegels  :  1859 mm

Hoogte :   1441 mm

BINNENAFMETINGEN NIEUWE 308
 • Voorin 

Breedte op schouderhoogte :  1443 mm

Breedte op ellebooghoogte :  891 mm  

 

 • Achterin 

Breedte op schouderhoogte : 1411 mm

Knieruimte :  129 mm

VOLUME KOFFERRUIMTE NIEUWE 308
 • 412 L voor de nieuwe 308
 • 361 L voor de nieuwe 308 HYbrid
DOCUMENTATIE

Voor een overzicht en details over de uitrusting, prijzen en technische gegevens van de nieuwe PEUGEOT 308 kun je onder andere de volgende documenten raadplegen:

 

 • e-brochure
 • Prijzen & specificaties
HOUD JEZELF OP DE HOOGTE OVER DE NIEUWE 308 HYbrid