SKIP TO CONTENT
Nieuwe 308
HET NIEUWE GEZICHT VAN PEUGEOT


Actieradius (WLTP)
Tot wel 60 km volledig elektrisch

CO2-uitstoot
Vanaf 25 g/km

Vermogen
180 PK / 225 PK
HET NIEUWE GEZICHT VAN PEUGEOT  

NIEUWE PEUGEOT 308 | ALS PLUG-IN HYBRID, 100% ELEKTRISCH OF MET BENZINEMOTOR

Maak kennis met de nieuwe Peugeot 308 en laat je verleiden door zijn exclusieve karakter en dynamiek. Geniet van elk moment dankzij de innovatieve en hoogwaardige technologieën van de nieuwe Peugeot i-Cockpit®.
 
Het comfort, de efficiency en de prestaties maken het rijplezier compleet, ongeacht of je kiest voor de plug-in hybrid, de 100% elektrische versieDe volledig elektrisch aangedreven Peugeot 308 wordt leverbaar in de tweede helft van 2023. met een bereik van meer dan 400 km WLTP of de zuinige krachtige PureTech benzinemotor.

 

TIME TO 308
Maak kennis met de nieuwe 308. Niet zomaar de nieuwe Peugeot, maar hét nieuwe Peugeot. De 308 is de nieuwe standaard in het hatchback segment, beestachtig goed en net zo veelzijdig als jij. De nieuwe 308 is hier en dit is hét moment: time to 308.
TIME TO ROAM
De nieuwe 308 is jouw ticket naar het onbekende. Ontsnap aan de dagelijkse sleur en geniet van elk moment in de avonturen die je beleeft. Met geliefde, familie of juist helemaal alleen. Dit is hét moment: time to roam. 
TIME TO RULE
Dit is de benchmark in prestaties en de drijvende kracht achter jouw sportieve leefstijl. De nieuwe 308 verlegt grenzen, net als jij. Dit is hét moment: time to rule. 
TIME TO IMPRESS
Net zo zelfverzekerd als jij en dat maakt indruk. De nieuwe 308 is de wingman in jouw actieve stadsleven. Opvallend eigenzinnig en verbluffend als het moet. Dit is hét moment: time to impress. 
TIME TO DISCOVER
Kan jouw leven een avontuurlijke impuls gebruiken? Ontdek dan nu zelf de indrukwekkende eigenschappen van de nieuwe 308. Dit is hét moment: time to discover.

 

 

 

TIME TO WEEKEND

De ideale escape is dichterbij dan je denkt. Meld je nu aan en maak kans op een geheel verzorgd weekend weg met vrienden of familie in de nieuwe 308. Even stoom afblazen of juist het avontuur opzoeken? Dit is hét moment: time to 308.

 

Disclaimer

Inschrijven is mogelijk t/m 31 maart 2022. De actievoorwaarden vind je hier.

 

MELD JE AAN
MAAK KANS OP EEN GEHEEL VERZORGD WEEKEND MET DE NIEUWE 308
308 PACK BUSINESS

De Pack Business versies vormen het beste aanbod binnen het gamma van de PEUGEOT 308. De belangrijkste uitrusting, die het dagelijks rijden in de PEUGEOT 308 zo aangenaam maakt, is namelijk al standaard op deze versies. De beste investering voor een ieder die zijn auto koopt of leased.

 

Zo heeft een Active Pack Business al standaard het Pack Safety met diverse rijhulpsystemen dankzij de camera achter de voorruit, aangevuld met een parkeersensoren achter. De buitenspiegels klappen automatisch in bij het vergrendelen, zodat u van afstand kunt zien of uw auto op slot staat. Starten gaat met de startknop, zodat uw sleutel in uw zak kan blijven. Dankzij het nieuwe i-Connect multimediasysteem beschikt u over een interactief touchscreen dat reageert als een smartphone.

Kies je de Allure Pack Business, dan is het Pack Safety uitgebreid met een radarsysteem voor extra zekerheid. De standaard aanwezige adaptieve cruise control is een stap naar semi-autonoom rijden. Door de Proximity Keyless Entry ontgrendeld en vergrendeld de auto vanzelf als u de sleutel op zak heeft. Het standaard aanwezige PEUGEOT i-Connect Advanced Navigatiesysteem is voorzien van een extended touchscreen met glanzende afwerking en configureerbare i-Toggles.

GEDURFDE PROPORTIES

De PEUGEOT 308 straalt dynamiek uit vanuit elke hoek. De strakke lijnen met gedurfde proporties onderstrepen een krachtige persoonlijkheid:

 

 • De grote grille en een lange motorkap.
 • Een krachtig en gespierd achteraanzicht. Door de belijning lijkt de auto optisch langer en staat stevig op zijn wielen.
 • Het slanke en vloeiende profiel geven hem een atletische uitstraling.

ULTIEME VERLEIDING

Wanneer je de nieuwe Peugeot 308 met zijn exclusieve design voor het eerst ziet, zul je direct onder de indruk zijn. Als eerste Peugeot in serieproductie draagt hij het nieuwe Peugeot-schild, een tijdloos embleem dat het Peugeot-erfgoed en de innovativiteit van het merk anno nu in zich verenigt. Dit nieuwe embleem met zijn moderne typografie vormt een opvallend element van de grille. Het 308-embleem prijkt op de motorkap, als onderdeel van het nieuwe gezicht van het merk.

KOPLAMPEN

Het karakteristieke lichtbeeld aan de voorzijde is ultramodern en volgt de nieuwste technologie. In een combinatie van finesse en kracht, onderstrepen de koplampen de dynamiek en identiteit van de PEUGEOT 308.

De fraai gelijnde koplampen zijn voorzien van LEDStandaard , of van de PEUGEOT Matrix LED TechnologyStandaard op niveau GT/GT Pack Business  en lopen door in de karakteristieke dagrijverlichting in de vorm van een slagtand.

ACHTERLICHTEN

Ook de achterzijde heeft de kenmerkende lichtuitstraling in de vorm van twee klauwafdrukken. De achterlichten zijn uitgevoerd in Full LEDStandaard  of in Full LED 3DStandaard pp niveau GT/GT Pack Business , waarbij de schuine segmenten één voor één kunnen oplichten.

 

 

COCKPIT

TECHNO SPIRIT

De nieuwe generatie PEUGEOT i-Cockpit®, ergonomisch en intuïtief te bedienen, biedt toegang aan alle functionaliteiten die van belang zijn om je een aangename rij-ervaring te bieden: een compact verwarmdOptioneel beschikbaar stuurwiel, een centraal touchscreen en een digitaal head-up instrumentenpaneelStandaard of zelfs een 3D variant hiervan met holografische weergaveStandaard op niveau GT .


Om iedereen aan boord bij de ervaring te betrekken, is er bij de PEUGEOT i-Cockpit® ook aan de passagiers gedacht: Een centraal touchscreenStandaard  intuïtief en personaliseerbaar en multi-window, voorzien van innovatieve configureerbare i-TogglesStandaard vanaf niveau Allure – door de gebruiker programmeerbare snelkoppelingen voor directe toegang tot bijvoorbeeld de temperatuurregeling, een telefooncontact of een radiostation.  .

TECHNOLOGIE IN DIENST VAN ERGONOMIE

Alle essentiële informatie voor de bestuurder wordt weergegeven op het head-up instrumentenpaneel. Door de plaatsing boven het stuurwiel wordt deze informatie direct in het blikveld van de bestuurder weergegeven.

 

Het digitale instrumentenpaneel is aanpasbaar aan de wensen van de bestuurder. Zo zijn er meerdere weergaves mogelijk (Navigatie, Radio/media, Rijhulpsystemen, Energiestromen bij de plug-in hybrid) welke te kiezen zijn via de bediening op het stuurwiel.

ALS EEN TABLET

Het 10" HD touchscreen is op gemakkelijke wijze geheel aan de persoonlijke wensen aan te passen. Zo kunnen er meerdere schermen tegelijk worden weergegeven (multi-window) en door de toepassing van de « widgets » of snelkoppelingen is het gebruik gemakkelijk en reactief. Net als een tablet. 

PRAKTISCHE MIDDENCONSOLE

Op de met aandacht voor detail ontworpen middenconsole, zijn de bedieningselementen gegroepeerd die die het rijden tot een plezier maken. Naast de startknop en elektrische parkeerrem, is er plaats voor de versnellingspook of de selectieknop van de EAT8 automatische versnellingsbak.

 

Aanvullend is er plaats voor de draadloze telefoonladerDraadloos opladen voor telefoons die compatibel zijn met de norm Qi – Optioneel of standaard afhankelijk van het uitvoeringsniveau.  en USB-aansluiting, twee bekerhouders en maar liefst 34 liter aan opbergruimte, waaronder een ruim opbergvak onder de centrale armsteun. 

ALTIJD VERBONDEN

De New PEUGEOT i-Cockpit® gaat samen met een nieuwe generatie infotainment PEUGEOT i-Connect Advanced.

 

Reis in alle rust met behulp van het navigatiesysteem PEUGEOT i-Connect Advanced Nav Optioneel of standaard, afhankelijk van het uitrustingsniveau. ,met een natuurlijke spraakbediening inclusief over-the-air update van de TomTom® kaartgegevens en verkeersinformatie via TomTom Services36 maanden Peugeot Connect Nav Services met: Over-the-air kaartupdates - Realtime verkeersinformatie via TomTom Traffic - Weergave van gevarenzones met snelheidscontroles - Adres, prijsinformatie en direct navigeren naar tankstation - Adres en direct navigeren naar parkeergarages met realtime het aantal beschikbare parkeerplaatsen - Weergave weerbericht op de ingestelde route - POI zoeken, bellen en navigeren naar gekozen POI. .

 

Laad je telefoon draadloos op via inductieDraadloos opladen voor telefoons die compatibel zijn met de norm Qi. , geef de apps op je telefoon weer op het centrale touchscreen dankzij de draadloze MirrorscreenStandaard. Met de Mirror Screen functie, kunt u apps van uw Apple CarPlayTM or Android AutoTM compatibele Smartphone weergeven op het touchscreen. Draadloze verbinding.  functie, definieer je eigen profiel en bewaar je voorkeuren voor de weergave op het scherm, de sfeer in het interieur en andere instellingen.

 

Tenslotte heb je ook toegang tot de Connected services, het digitale instructieboekje en instructievideo’s.

AANGENAAM VERTOEVEN

In het interieur is de atmosfeer warm en comfortabel :

 

 • Bepaal zelf de ambiance, door de sfeerverlichting naar je smaak in te stellen (keuze uit 8 verschillende kleuren).
 • Geniet van een weergaloos geluid dankzij het premium FOCAL® HiFi-systeem(1)
 • Reis in optimale omstandigheden. Het AQS(2) (Air Quality System) voorkomt binnendringen van vervuilde buitenlucht. Het kan nog beter met Clean Cabin(3). Een ventilatie managementsysteem met binnen/buiten luchtkwaliteitssensoren. De luchtkwaliteit laat zich in de vorm van een AQI (Air Quality Index) aflezen op het touchscreen.
 • Waardeer de ergonomie van de comfortabele stoelen, die afhankelijk van de uitvoering voorzien kunnen zijn van verwarming of zelfs een multipoint massagefunctie met 5 verschillende programma’s. Al naar gelang je keuze hebben de stoelen een AGR-certificering, voor het optimaal welzijn van je rug. 
POWER OF CHOICE
KEUZEVRIJHEID
Bij de nieuwe PEUGEOT 308 heb je de vrijheid om te kiezen in aandrijving. Plug-in-hybrid, 100% elektrischDe volledig elektrisch aangedreven Peugeot 308 wordt leverbaar in de tweede helft van 2023., of benzine-aandrijving? Het kan allemaal, zonder enige concessies aan de ruimte, comfort of design van jouw auto.
E-REMOTE CONTROL
Met de MyPeugeot-app kun je het laden van de tractiebatterij en het vooraf verwarmen of koelen van het interieur van jouw auto op afstand regelen. 
TECHNOLOGIE

DE TECHNOLOGIE HELPT U ONTSPANNEN

De PEUGEOT 308 is uitgerust met een scala aan rijhulpsystemen en parkeerhulpsystemen die je elke dag weer helpen om het rijden te vergemakkelijken. Zoals bijvoorbeeld :

 

 

En de systemen helpen je om semi-autonoom te rijden:

 

LITHIUM-ION ACCUPAKKET (240-400 V)

De actieradius van het accupakket in de Electric-modus is maximaal 60 km (WLTP). 

 

 • Het accupakket heeft een capaciteit van 12,4 kWh.
 • Het accupakket is onder de achterbank geplaatst. De ruimte voor inzittenden en boven de vloer van de bagageruimte is daardoor ongewijzigd gebleven.
 • Met de functie "e-Save" kan de bestuurder een voorraad elektrische energie opslaan die de bestuurder kan gebruiken wanneer er bijvoorbeeld een milieuzone moet worden doorkruist.

 

Gedurende 8 jaar of 160.000 km wordt een minimale laadcapaciteit van 70% van het accupakket gegarandeerd.

ACTIERADIUS MAXIMALISEREN

MAAK EEN SPORT VAN ZUINIG RIJDEN

 

Je kunt de rijmodus aanpassen aan je behoeften. Zo kun je ervoor kiezen om zo zuinig mogelijk te rijden. Of om juist gebruik te maken van de sportieve prestaties van de elektrische aandrijving:

 

 • Electric: in deze modus kun je 100% elektrisch rijden met een snelheid van maximaal 135 km/h
 • Hybrid: in deze modus worden de elektromotor en de verbrandingsmotor afwisselend gebruikt voor een optimaal energieverbruik
 • Sport: in deze modus is voor maximale prestaties het volledige vermogen van de verbrandingsmotor en de elektromotor beschikbaar.
REGENERATIEF REMMEN
Het hybride-systeem wint energie terug tijdens het remmen en gas loslaten. Met deze energie kan het accupakket gedeeltelijk worden opgeladen zodat de actieradius in de elektrische modus toeneemt. De Brake-functie kan door de bestuurder worden ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de auto sterker vertraagt als het gaspedaal wordt losgelaten, zonder dat het rempedaal wordt ingetrapt. De werking van deze functie is vergelijkbaar met afremmen op de motor en zorgt ervoor dat het accupakket wordt bijgeladen.

TECHNISCHE SPECIFICATIES NIEUWE PEUGEOT 308

PLUG-IN HYBRID

Ontdek een nieuwe vorm van rijplezier met de plug-in hybrid-aandrijflijnen van de nieuwe PEUGEOT 308: de HYBRID 225 e-EAT8Vanaf 26g C0₂ per km  , een combinatie van een 180 pk (132 kW) PureTech-motor met een 110 pk (81 kW) elektromotor of de HYBRID 180 e-EAT8Vanaf 25g C0₂ per km  , een 150 pk (110 kW) PureTech-motor met een 110 pk (81 kW) elektromotor. Beide zijn voorzien van een geëlektrificeerde 8-traps automatische transmissie e-EAT8. Het accupakket van 12,4 kWh is goed voor een volledig elektrische actieradius van tot wel 60 kmActieradius in volledig elektrische modus van 60 km volgens WLTP, afhankelijk van de gekozen opties. De actieradius kan variëren al naar gelang het gebruik en de omstandigheden, zoals rijstijl, buitentemperatuur e.d.  volgens de WLTP-norm. 

100% ELEKTRISCHE e-308

De 100% elektrische en 100% onweerstaanbare nieuwe e-308Komt in 2023.  wordt aangedreven door een nieuwe volledig elektrische motor met 115 kW (156 pk) en 260 Nm koppel (beschikbaar vanaf 0 km/u) voor een onmiddellijke respons.

 

Dankzij deze nieuwe elektromotor rijdt de nieuwe e-308Komt in 2023.  geruisloos, zonder trillingen en zonder CO2-uitstoot.

 

De nieuwe generatie accu biedt, afhankelijk van het uitrustingsniveau, een actieradius van meer dan 400 km volgens het WLTP-protocol.

 

PURETECH BENZINEMOTOR

De nieuwe Peugeot 308 is ook leverbaar met een zuinige en krachtige Euro 6-benzinemotor van de nieuwste generatie met een lage CO2-uitstoot. Deze motor is voorzien van een Stop & Start-systeem.
 

Driecilinder benzinemotor met een cilinderinhoud van 1,2 liter:
 

 

 

AFMETINGEN NIEUWE 308

 

 

 

AFMETINGEN EXTERIEUR NIEUWE 308

Lengte :   4367 mm

BreedteMet ingeklapte spiegels  :  1859 mm

Hoogte :   1441 mm

AFMETINGEN INTERIEUR NIEUWE 308

 • Voorin 

Breedte op schouderhoogte :  1443 mm

Breedte op ellebooghoogte :  891 mm  

 

 • Achterin 

Breedte op schouderhoogte : 1411 mm

Knieruimte :  129 mm

VOLUME KOFFERRUIMTE NIEUWE 308

 • 412 L voor de nieuwe 308
 • 361 L voor de nieuwe 308 HYbrid
DOCUMENTATIE

Voor een overzicht en details over de uitrusting, prijzen en technische gegevens van de nieuwe PEUGEOT 308 kun je onder andere de volgende documenten raadplegen:

 

 • Prijzen & specificaties
 • Accessoires brochure
HOUD JEZELF OP DE HOOGTE OVER DE NIEUWE 308