SKIP TO CONTENT
INNOVATIES & TECHNOLOGIE

 
 
 
DE WERELD IS MOOIER
 
MET ALLURE
 

 

Onze visie op de toekomst is niet alleen elektrisch, maar verandering aanmoedigen door deze onweerstaanbaar te maken. Dat noemen we allure. Terwijl we trouw blijven aan de waarden die ons merk al meer dan tweehonderd jaar leiden en inspireren.

 

 
 
DE WERELD IS MOOIER MET ALLURE
 
Onze visie op de toekomst is niet alleen elektrisch, maar verandering aanmoedigen door deze onweerstaanbaar te maken. Dat noemen we allure. Terwijl we trouw blijven aan de waarden die ons merk al meer dan tweehonderd jaar leiden en inspireren.
 
 
ONZE 100% ELEKTRISCHE BELOFTE
 
Bij PEUGEOT hebben we elektrisch rijden volledig omarmd. Tegen 2025 zijn al onze voertuigen geëlektrificeerd en willen we in 2030 het toonaangevende Europese elektrische merk zijn.
 
 
TREED BINNEN IN DE WERELD VAN
 
EFFICIËNTIE

 

PEUGEOT heeft zich als doel gesteld om in 2038 CO2-neutraal te zijn. Om dit te bereiken hebben we een reeks innovatieve en milieuverantwoorde elektrische aandrijflijnen ontwikkeld, waaronder elektrische, hybride en waterstofmodellen.

 
TREED BINNEN IN DE WERELD VAN EFFICIËNTIE

 

PEUGEOT heeft zich als doel gesteld om in 2038 CO2-neutraal te zijn. Om dit te bereiken hebben we een reeks innovatieve en milieuverantwoorde elektrische aandrijflijnen ontwikkeld, waaronder elektrische, hybride en waterstofmodellen.

 

ELEKTRISCH

 

Met opmerkelijke prestaties en efficiëntie, geen CO2-emissies en lage onderhoudskosten beloven de elektrische PEUGEOT-modellen je een nieuwe, duurzame en voordelige rijervaring.

PLUG-IN HYBRID

 

Kiezen voor een PEUGEOT Plug-in Hybrid betekent kiezen voor het beste van twee werelden: korte afstanden leg je soepel, geruisloos en emissievrij af in de elektrische modus, terwijl je voor langere ritten simpel kunt overschakelen naar de zuinige hybride modus.

 

HYBRIDE

 

Met een accupakket dat oplaadt tijdens het rijden, voorziet deze technologie in extra koppel onderin. In de stad bespaar je tot 30% op het brandstofverbruik en tot 50% wanneer je rijdt in de zero-emission mode.

WATERSTOF

 

Waterstof-brandstofcellen produceren alleen water en bieden een grotere actieradius dan elektrische batterijen. Als bewijs van de belofte en voor meer milieuverantwoorde mobiliteit, biedt PEUGEOT sinds 2021 de e-Expert Hydrogen aan.

 
 
NEO-PERFORMANCE
 
 
 
NEO-PERFORMANCE
 
 
PEUGEOT SPORT EXCELLENCE STANDAARD
De PEUGEOT SPORT ENGINEERED-modellen zijn een perfecte mix van sportiviteit en emissiearme technologie en profiteren van alle expertise van PEUGEOT SPORT. Geniet van de efficiëntie en sensaties van een high performance plug-in hybride motor met de nieuwe PEUGEOT 508 en 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED.
 
TWEE INNOVATIEVE PLATFORMS
 
 
 
TWEE INNOVATIEVE PLATFORMS

 

 

 

EMP2(i) Efficiënt modulair platform 2 gebruikt voor de modellen PEUGEOT 308, 308 SW, 408, 3008, 5008, 508, 508 SW, e-Rifter, e-Traveller, Partner en Expert. EN CMP/e-CMP(i) CMP/e-CMP: Gemeenschappelijk modulair platform gebruikt voor de PEUGEOT 208/e-208 en 2008/e-2008 modellen. PLATFORMS

Deze twee platforms vormen de kern van het ontwerp en de productie van onze modellen:

 • Een modulaire architectuur om te voldoen aan de specifieke vereisten van de belangrijkste wereldmarkten(i) 4- en 5-deurs sedans, stationwagens, MPV's, hatchbacks, SUV's, cabrio's of coupés
 • Een verscheidenheid aan motoren en versnellingsbakken op één platform(i) 4-cilinder, hybride, 4-wielaandrijving, etc.
 • Lichtere voertuigen en een lagere CO2-uitstoot, terwijl de flexibiliteit, veiligheid en het rijplezier worden verbeterd dankzij de innovatieve, lichtgewicht materialen zoals staal, composietmaterialen, aluminium voor aardingsverbindingen en geavanceerde processen(i) zoals hot stamping en laserlassen
 • Innovatieve technologische keuzes om besturing, wendbaarheid, interieurcomfort en veiligheid te optimaliseren(i) composietvloer, banden met ultra lage rolweerstand, enz
 • Meer vrijheid in stijl (i) grote wielen, variabiliteit in wielbasis, lage motorkap en lage rijhoogte, enz. , ongeacht de carrosserievariant(i) SUV, sedan, enz 

 
INNOVATIE AAN BOORD
 
 
INNOVATIE AAN BOORD

 

 

 

PEUGEOT 3D i-COCKPIT®

 

De PEUGEOT i-Cockpit® biedt een volkomen nieuwe rijervaring en zal in de toekomst helemaal 3D worden. Deze ergonomische en fraaie cockpit wordt gekenmerkt door een compact stuurwiel, een head-up instrumentenpaneel en een groot touchscreen waarmee alle functies gemakkelijk te bedienen zijn."

i-TOGGLES

 

De volledig configureerbare PEUGEOT i-Toggles geven je snel en intuïtief toegang tot essentiële functies. Stel je eigen voorkeuren in voor het display, het thema en de instellingen en sla deze op voor een nog snellere, herkenbare bediening.

RIJHULPSYSTEMEN

 

De hightech systemen van jouw Peugeot, die speciaal zijn ontworpen om optimaal rijplezier te bieden, zijn bijzonder intuïtief te gebruiken. Een paar voorbeelden van onze innovaties die garant staan voor meer veiligheid en optimaal rijplezier:

 • Semi-autonoom rijden met het Drive Assist+ Pack
 • Parking Assistance met 360° camerazicht
 • Blind Spot Monitor(i) dodehoekdetectie
 • Night Vision System(i) voor optimaal zicht in de nacht 

 STOP & START

 

Combineer zuinigheid en rijplezier met de Stop & Start-functie. Deze functie schakelt de motor automatisch uit wanneer de auto stilstaat, bijvoorbeeld voor een stoplicht, en herstart onmiddelijk wanneer de rit wordt voortgezet.

CONNECTED SERVICES

 

De PEUGEOT Connected Services zijn rechtstreeks toegankelijk zijn via het touchscreen van de auto, je telefoon of de MyPeugeot App. Ze stellen je in staat om je reizen te optimaliseren en je Peugeot op afstand te beheren via je smartphone. Er zijn twee pakketten: Connect One en Connect Plus.

 
 
VANDAAG IS VOOR ONS AL MORGEN
 
 
PEUGEOT's doel gaat verder dan het naleven van milieunormen en is toonaangevend te zijn op het gebied van duurzame mobiliteit.
VANDAAG IS VOOR ONS AL MORGEN

 

PEUGEOT's doel gaat verder dan het naleven van milieunormen en is toonaangevend te zijn op het gebied van duurzame mobiliteit.

 

NUL CO2 DOELSTELLING PEUGEOT

 

PEUGEOT versnelt zijn energietransitie en heeft zichzelf deze doelen gesteld:

 • Halvering van de CO2-uitstoot tegen 2030
 • Het bereiken van een netto zero footprint in 2038

 

ACCU RECYCLING  PEUGEOT

 

PEUGEOT zal in 2025 een volledig elektrisch modellengamma hebben. Voor de elektrische accu's is daarom een duurzaam kringloopmodel ontwikkeld. Deze kunnen worden gerepareerd, gereviseerd of hergebruikt buiten de auto om de levensduur zo lang mogelijk te verlengen. Accu's die niet meer gerepareerd of hergebruikt kunnen worden voor andere doeleinden, worden gerecycled om er nieuwe van te maken.

VERBRUIK EN EMISSIES(i) Stikstofoxide (NOx) en fijnstofemissies (PM)  TIJDENS HET GEBRUIK

 

Om klanten beter te informeren, biedt PEUGEOT, een merk van Stellantis, toegang tot een meting die gebaseerd is op een protocol voor het meten van verbruik en uitstoot in reële situaties(i) Dit protocol beoogt het meten van het werkelijke brandstofverbruik en de emissies van voertuigen in het verkeer, over een traject van 92,3 km waarin stad, weg en snelweg worden gecombineerd. De gemeten voertuigen rijden op openbare wegen onder normale verkeersomstandigheden, met passagiers en bagage aan boord. Airconditioning of verwarming worden ook gebruikt. De wegen hebben hellingen die representatief zijn voor de gebruiksomstandigheden*. * De gerapporteerde cijfers, die moeten worden onderscheiden van de verbruiken van de EU-typegoedkeuring (de enige officiële waarden), zijn afhankelijk van deze aannames en omstandigheden en van een protocol dat niet binnen de EU is geharmoniseerd. Ze hebben daarom geen algemene waarde en worden alleen ter informatie gegeven. Het meetprotocol is beschikbaar op de website van de Stellantis Group, www.stellantis.com. Bij het vergelijken van de waarden voor brandstofverbruik of CO2-uitstoot van een nieuwe personenauto op basis van een geharmoniseerd testprotocol binnen de EU, moeten de officiële waarden voor brandstofverbruik of CO2-uitstoot worden gebruikt. Ga voor meer informatie naar http://www.carlabelling.ademe.fr/. , vastgesteld in samenwerking met de niet-gouvernementele organisatie Transport & Environment(i) Transport & Milieu: Europese milieuvereniging gespecialiseerd in de implementatie van duurzaam transportbeleid en de federatie France Nature Environnement(i) France Nature Environnement: Franse federatie van verenigingen voor natuur- en milieubescherming .

 
 
EEN CONCRETE VISIE VOOR MORGEN
 
 
EEN CONCRETE VISIE VOOR MORGEN

 

 

 

De PEUGEOT Inception Concept is een ultieme verwijzing naar onze toekomstvisie en merkwaarden en vormt daarmee een voorbode voor de volgende generatie elektrische modellen.