SKIP TO CONTENT
PEUGEOT BOXER 4X4 CONCEPT

PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT, een rasechte avonturier.

PEUGEOT's visie op een spannende en avontuurlijke camper met een expressief design en innovatieve materialen. 

Net als de Peugeot RIFTER 4x4 CONCEPT kan deze camper op elk terrein uit de voeten.

PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT: de groundbreaker!

Een rasechte avonturier

PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT:  een op de Salon van Genève 2018 gepresenteerde avontuurlijke showcar en de eerste concretisering van de visie van PEUGEOT op het outdoor vrijetijdsvoertuig van de toekomst.

 

UITDAGING #1: HET SEGMENT VERNIEUWEN

PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT, een rasechte avonturier.

Met zijn expressieve design en innovatieve materialen toont de Peugeot BOXER tijdens de Salon VDL* 2019 zijn stoere en avontuurlijke karakter.


De eerste uitdaging was de conventies in de wereld van de campers te doorbreken en de visie van het merk PEUGEOT op dit type voertuigen te laten zien. Om een frisse wind te laten waaien in dit segment van voertuigen waarbij vrijheid centraal staat, is voor een karakteristiek design gekozen dat past bij een avontuurlijke levensstijl.
 

Dankzij de carrosseriekleur WANDERLUST GREEN is de onderdompeling in de natuur volledig. Deze parelmoerlak met zijdeglans laat de auto opgaan in de natuur. Her en der zijn op de carrosserie verfrissende MINTkleurige accenten aangebracht. De in DARK CHROME uitgevoerde schuin geplaatste stickers geven de achterzijde een gestroomlijnde look.

 

De nieuwe grille is met zijn strips in glanzend CAST IRON in dezelfde stijl uitgevoerd als die van de nieuwste modellen van het merk. De extra robuuste dorpels passen perfect bij de beschermplaat vóór en de in reliëf uitgevoerde spatschermverbreders. Door de zonneklep boven de voorruit zijn de proporties van de voorzijde sterk veranderd. Ook aan de praktische aspecten is gedacht. Zo zijn de voorruit en de motorruimte beter bereikbaar.
In het donker naar de overnachtingsplek rijden is geen enkel probleem: boven de voorruit zijn 8 LED-modules, afkomstig van de PEUGEOT 508, in de carrosserie geïntegreerd die een indrukwekkende lichtopbrengst bieden.

UITDAGING #2: HET MILIEU ONTZIEN

Deze 6 meter lange camper is gebaseerd op de Peugeot BOXER L3. Het interieur biedt een woonoppervlak van 10 m2 en is ideaal ingedeeld voor 2 of 3 personen. Er zijn 4 ruimtes gecreëerd: een keuken met eetgedeelte, een slaapgedeelte, een badkamer en de cockpit. Dankzij de grote hoeveelheid opbergmogelijkheden kan al het materiaal voor extreme sporten en voor het dagelijks leven worden meegenomen!

 

Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid staan centraal bij de Peugeot BOXER 4x4 CONCEPT. Zo zijn de in de camper verwerkte materialen bewust gekozen: de tafel, het werkblad en de spoelbak zijn van wit aragoniet, een natuurlijk mineraal dat de hardheid van natuursteen combineert met de schoonheid van keramiek. De gehele vloerbekleding is van 100% 100% gerecycled en 100% recyclebaar materiaal! De gebruikte kunststoffen zijn voor 85% afkomstig uit brandstoftanks van auto's, voor 10% uit melkflessen en voor 5% uit allerlei witte kunststof (zoals bijvoorbeeld zeepflessen). Met deze 50 kg aan gerecyclede kunststof wordt 75 kg CO2 bespaard ten opzichte van een vloerbekleding van conventionele kunststof.
Het interieur met zijn rustgevende lichte tinten die contrasteren met de buitenzijde is een ideale plek om energie op te doen voor een volgend avontuur. De houten panelen en de specifieke bekledingsmaterialen van deze concept car geven het interieur een extra warm tintje. De sportieve ribstof Maille Technique wordt gecombineerd met een alcantara® in de kleur Gris Greval dat ook wordt gebruikt in de Peugeot e-208, 508 HYBRID GT, 508 SW HYBRID GT en 3008 HYBRID4. De MINTkleurige BOXER-logo's zijn aangebracht door middel van transferdruk, een techniek die door de grote kledingmerken wordt gebruikt. Ook de veiligheidsgordels zijn MINTkleurig in plaats van monotoon zwart.
 

UITDAGING #3: OP ONTDEKKINGSTOCHT GAAN

Om natuurvriendelijk op ontdekkingstocht te kunnen gaan voldoet de Peugeot BOXER 4x4 CONCEPT dankzij het roetfilter en het SCR-systeem aan de nieuwste Euro 6-emissienormen.

 

De Peugeot BOXER 4x4 CONCEPT is veel meer dan een stijloefening. Hij deinst dan ook niet terug voor grind, modder, sneeuw of een rotsachtige ondergrond.
 

Het  vierwielaandrijvingssysteem bestaat uit een viscokoppeling en een tussenbak. Het systeem wordt bediend via 3 schakelaars.

Er is keuze uit 3 rijstanden:

de stand 2WD met alleen voorwielaandrijving, voor alledaagse rijomstandigheden de stand

4WD, waarbij er aandrijfkracht naar de achterwielen gaat als de voorwielen hun grip verliezen

de stand Lock, waarbij het achterdifferentieel wordt gesperd voor het rijden op zeer moeilijk begaanbaar terrein en bij extreme veeruitslagen

Vier stoere banden maken de vierwielaandrijving nog efficiënter.  De Peugeot BOXER 4x4 CONCEPT is voorzien van terreinbanden die zijn gemonteerd op lichtmetalen 16-inch velgen.

De bodemvrijheid van de Peugeot BOXER 4x4 CONCEPT is voor met 30 mm en achter met 50 mm vergroot, zodat hij op bijna elk terrein uit de voeten kan. Zelfs de steilste hellingen vormen geen enkel obstakel: de aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak gekoppelde BlueHDi 165-motor levert een riant koppel van 370 Nm.

Dankzij het nieuwe, via een 9 inch touchscreen te bedienen navigatiesysteem is verdwalen onmogelijk. Bovendien kunt u de afmetingen van de auto in het systeem invoeren, zodat het rekening houdt met wegen met bijvoorbeeld hoogtebeperkingen.

Dit navigatiesysteem is compatibel met de app Waze voor realtime verkeersinformatie en biedt de mogelijkheid om twee telefoons tegelijkertijd via Bluetooth® te koppelen.

UITDAGING #4: HET AVONTUUR VERLENGEN

Om het avontuur te verlengen is op het imperiaal van de Peugeot BOXER 4x4 CONCEPT een in dezelfde stijl uitgevoerde notenhouten kano aangebracht. Doordat dit imperiaal op maat is gemaakt, kunnen alle open daken ongehinderd geopend worden. Via de op maat gemaakte ladder aan de zijkant, die aansluit op de wielkast, is het imperiaal gemakkelijk bereikbaar zonder dat de toegang tot de voorzieningen aan de zijkant van de auto wordt beperkt.
Ook met de Peugeot eM02 FS PowerTube-mountainbike kunnen de grenzen van het avontuur worden verlegd. Deze elektrische mountainbike behoort tot de nieuwste generatie e-bikes van PEUGEOT. De compacte accu is geïntegreerd in het frame, voor een gestroomlijnde en sierlijke look. Met zijn dubbele ophanging is deze mountainbike bij uitstek geschikt voor zware bergachtige parcoursen. Hij kan aan de achterzijde van de Peugeot BOXER 4x4 CONCEPT worden vervoerd op een speciale steun die op de trekhaak wordt gemonteerd. De MINTkleur is identiek aan die van de kleuraccenten op de auto en contrasteert subtiel met de matzwarte portieren.

UITDAGING #5: DE BESTE KENNIS EN KNOWHOW SAMENBRENGEN

De laatste uitdaging was om samen te werken met de beste specialisten en hen uit te dagen outside-the-box te denken.
 

DANGEL

Het vierwielaandrijvingssysteem is ontwikkeld door Dangel, een bedrijf dat al sinds jaar en dag partner is van het merk en is gespecialiseerd in ombouw naar vierwielaandrijving. Voor deze gelegenheid is het Dangel-logo MINTkleurig uitgevoerd.

ALPINE

ALPINE, specialist in onboard elektronische apparatuur voor campers, is verantwoordelijk voor het navigatie- en entertainmentsysteem. Deze optie is standaard aanwezig. Een scherm van 23 cm en de mogelijkheid om de afmetingen van het voertuig in te voeren zorgen voor een stressvrije rit. Op de kaarten staan natuurlijk benzinestations, een volledige lijst met bezienswaardigheden in heel Europa en informatie over Peugeot-vestigingen. 

KERROCK EN SASMINIMUM

De spoelbak, het werkblad en de tafel zijn geleverd door KERROCK.

Als onderdeel van hun project "Le Pavé” heeft de start-up Sasminimum tot slot de vloerbekleding ontwikkeld. Zij verzamelen plastic uit de natuur en van de kusten: afval dat normaal gesproken niet in andere recyclingstromen terechtkomt. Het materiaal van de vloer is gecertificeerd met het label Waste & Hope. Grondstoffen met dit label hebben een hogere inkoopprijs, maar met de opbrengst ervan worden sociale projecten en milieuprojecten gefinancierd. Het product is 100% gerecycled en voor 100% recyclebaar.