Mobiliteitsbudget

MOBILITEITSBUDGET

Peugeot Private lease in plaats van auto van de zaak en bijtelling
De wereld om ons heen verandert. We reizen minder en we werken vaker thuis. Dat heeft ook gevolgen voor de mobiliteitsregelingen die bedrijven hun medewerkers aanbieden. Steeds vaker wordt een mobiliteitsbudget aangeboden als alternatief voor een auto van de zaak.

Met een mobiliteitsbudget heb je meer vrijheid en kun je bepalen wat voor jou de meest praktische keuze is. Daarbij speelt het financiële plaatje ook een grote rol. Zeker wanneer je op dit moment uw lease-auto ook privé rijdt en deze dus fiscaal belast is met de welbekende bijtelling.

Peugeot Private lease als mogelijk alternatief
Hier kies je voor gemak en zekerheid, en bepaal je ook zelf hoe lang je in deze auto wilt rijden. Zo kun je voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto rijden zonder grote investering en geen zorgen over onderhoud, wegenbelasting, verzekering en reparatie. In dit geval betaalt u dus ook geen bijtelling. Vaak biedt de werkgever ook de brandstof- of laadpas aan.

Peugeot biedt een ruim aanbod aan modellen aan, die snel leverbaar zijn. Ook wanneer je duurzamer wilt rijden en kiest voor een hybride of 100% elektrisch aangedreven Peugeot.
  
Wat is een mobiliteitsbudget?


Dit is een budget per werknemer die zelf het werkverkeer dient te financieren. Dus de kosten om naar jouw werk te reizen, maar ook het verkeer naar eventuele klanten en relaties. Je bent zelf verantwoordelijk voor de kosten. In veel gevallen ontvangt de werknemer een maandelijks bedrag. Het geld dat je niet gebruikt voor vervoer mag je vaak houden. En bij een tekort zul je dit zelf bij moeten dragen. Het is dus belangrijk om jouw kosten goed inzichtelijk te hebben en te managen. Ook is mogelijk om jouw auto te delen met familie of vrienden. Dan kun je de kosten delen.

Jouw bedrijf zit niet ‘vast’ aan een meerjarig leasecontract en je hebt zelf meer keuzevrijheid en flexibiliteit. Je kunt milieubewuster rijden door vervoer te kiezen met minder CO2-uitstoot of misschien wil je liever elke 2 jaar in een nieuwe, kleinere auto rijden.

 

Voordelen Peugeot Private Lease
  • Geen fiscale bijtelling
  • Gemak en zekerheid, alle kosten zijn inbegrepen m.u.v. brandstof
  • Flexibiliteit in modelkeuze en looptijd contract
  • Keuze vrijheid om milieubewuster te rijden
  • Ook deelcontracten met partner of familie mogelijk
  • Onderhoud en reparatie via de officiële merkdealer