ACTIERADIUS

DE ACTIERADIUS VAN JOUW ELEKTRISCHE AUTO

Factoren die de actieradius beïnvloeden: snelheid, verwarming, weersomstandigheden, hoogteverschillen op de route en andere. Tips voor het optimaliseren van de actieradius. Bekijk alle nuttige informatie die je nodig hebt om zorgeloos te kunnen genieten van het rijplezier dat jouw geëlektrificeerde Peugeot je biedt.

BEREKEN DE ACTIERADIUS VAN JOUW e-208

BEREKEN DE ACTIERADIUS VAN JOUW e-2008 SUV

FACTOREN DIE DE ACTIERADIUS VAN JOUW AUTO BEÏNVLOEDEN

Naast de laadcapaciteit van de tractiebatterij zijn er verschillende factoren die invloed hebben op de actieradius van jouw geëlektrificeerde auto.

De snelheid

Bij 130 km/u bedraagt de actieradius van een 100% elektrische auto slechts de helft van de via het WLTP-protocol berekende actieradius.

De verwarming 

De door de verbrandingsmotor afgegeven warmte wordt gebruikt om het interieur van de auto te verwarmen. Een elektromotor geeft onvoldoende warmte af om het interieur van de auto op een aangename temperatuur te brengen. De tractiebatterij moet daarom een elektrische verwarming van stroom voorzien.

De weersomstandigheden

Los van het gebruik van de verwarming of airconditioning heeft de buitentemperatuur rechtstreeks effect op de actieradius van jouw auto. Bij 0 °C is het rijbereik 10% kleiner.

DE HOOGTEVERSCHILLEN OP DE ROUTE

Tijdens hellingop rijden neemt het verbruik toe, wat de actieradius negatief beïnvloedt. Maar tijdens een afdaling kan je dankzij het regeneratieve remsysteem energie terugwinnen.

Andere factoren die de actieradius beïnvloeden

DE RIJSTIJL
Met een soepele en beheerste rijstijl kan je de actieradius optimaliseren.
 
DE BANDENSPANNING
Het is van groot belang om minimaal één keer per maand de bandenspanning te controleren. Op de wang van de band is de maximaal toegestane spanning aangegeven. Bij een te lage bandenspanning neemt de rolweerstand toe, met als gevolg een hoger energieverbruik. 
HET GEBRUIK VAN STROOMVERBRUIKERS
De verwarming en airconditioning kunnen verantwoordelijk zijn voor 10 tot 30% van het stroomverbruik van de tractiebatterij. Andere comfortvoorzieningen (zoals de radio, de verlichting en de ruitenwissers) hebben echter nauwelijks invloed op het verbruik.  
DE BELADING VAN DE AUTO
Rijden met bagage op het dak of met geopende ruiten zorgt voor een hogere luchtweerstand en dus voor een hoger verbruik. Ook zware lading kan invloed hebben op de actieradius.  

TIPS VOOR HET OPTIMALISEREN VAN DE ACTIERADIUS

DE VERMOGENSINDICATOR
Jouw energieverbruik wordt in real time weergegeven  op het instrumentenpaneel. Je kunt deze informatie gebruiken om jouw actieradius te optimaliseren. 
DE ECO-MODUS
Met de Eco-modus kan je het maximale uit jouw auto halen. Bespaar energie door het motorvermogen en het thermisch comfort te verminderen. 
REGENERATIEF REMMEN
Als je het gaspedaal loslaat, werkt de elektromotor als generator: hij remt de auto af en wint energie terug waarmee de tractiebatterij wordt bijgeladen. De Brake-modus kan worden geactiveerd door de selectiehendel naar achteren te bewegen.  
e-REMOTE CONTROL
Vanaf je smartphone stel je de temperatuur van jouw passagiersruimte van tevoren in voor meer comfort. Met deze functie behoudt je ook het bereik van je batterij als het voertuig wordt opgeladen. Je kunt ook het bereik van jouw voertuig raadplegen, het opladen op afstand starten wanneer jij dat wenst en de voortgang ervan volgen.  

HET OPLADEN

Profiteer van de volledige actieradius van jouw geëlektrificeerde auto 340 km (WLTP) voor de nieuwe Peugeot e-208 en tot wel 59 km (WLTP) voor de 3008 HYBRID4 in de 100% elektrische modus, dankzij de vele oplaadmogelijkheden die de auto biedt.

ZOEK DE OPLAADPUNTEN IN JOUW BUURT

PLUGSURFING verstrekt een lijst met laadpunten: alleen de laadpunten die compatibel zijn met het voertuig worden getoond. De toegang tot de laadpunten kan onderworpen zijn aan voorwaarden die je van tevoren dient te raadplegen (betaalde toegang met abonnement, gratis toegang, enz.).