SKIP TO CONTENT

CERTIFICAAT VAN OVEREENSTEMMING (CVO)

Heb je een in Europa geregistreerde auto gekocht en wil je deze laten registreren in een ander Europees land? Dan heb je een Certificaat van Overeenstemming (CVO) nodig. Alleen de fabrikant is bevoegd om dit document (origineel en duplicaat) af te geven.
PEUGEOT-certificering en Conformiteitscertificaat (COC) | PEUGEOT
Stellantis, de moedermaatschappij van Peugeot, bied je een unieke website waar je de benodigde documenten (of duplicaten) kunt verkrijgen voor de registratie of herregistratie van jouw voertuig. Deze duidelijke en toegankelijke website is bedoeld voor mensen die een auto willen im- of exporteren tussen twee Europese landen. Hieronder vindt je meer informatie over het Europese Certificaat van Overeenstemming (CVO) en in welke situaties je een dergelijk document nodig heeft.

EXPORTEREN

Een auto exporteren van het ene naar het andere europese land

Je hebt een in Europa geregistreerde auto gekocht en wil je deze laten registreren in een ander Europees land?

Dan heb je een Certificaat van Overeenstemming (CVO) nodig.

Het Europese Certificaat van Overeenstemming (CVO) is een officieel document dat vereist is om een auto in Nederland of het buitenland te kunnen laten registreren. Alleen de fabrikant is gerechtigd dit document (origineel en kopie) uit te geven.

De fabrikant heeft een website gecreëerd waar het Certificaat van Overeenstemming (CVO) kan worden aangevraagd. Deze site is vooralsnog voorbehouden aan particuliere klanten (niet voor buiten Frankrijk gevestigde bedrijven). Hier vind je alle informatie en de benodigde documenten voor het (opnieuw) in Nederland of het buitenland laten registreren van jouw auto.

VOOR BEDRIJVEN

Certificaat van overeenstemming voor bedrijven en andere documenten

Voor het aanvragen van Europese Certificaten van Overeenstemming (CVO) voor auto's van in Nederland gevestigde bedrijven of van andere conformiteitsdocumenten voor particulieren en bedrijven, dien je contact op te nemen met het netwerk.

Verkeerde gegevens op het kentekenbewijs

Er is een fout geconstateerd op het Nederlandse kentekenbewijs van uw auto (door de autoriteiten, tijdens een APK, door de politie, door jouw dealer of door jezelf). Je hebt een Certificaat van Overeenstemming (CVO) en/of een verklaring nodig om de gegevens op het kentekenbewijs te kunnen laten corrigeren. Neem contact op met de klantenservice van een bedrijf dat deel uitmaakt van het Peugeot-netwerk om de fout te laten bevestigen en om een verklaring aan te vragen.

FOUT MET BETREKKING TOT HET INGESLAGEN SERIENUMMER (VIN) OF HET CONSTRUCTEURSPLAATJE

Als er een fout is geconstateerd met betrekking tot het ingeslagen serienummer (VIN) of het constructeursplaatje van jouw auto, neem dan contact op met de afdeling Aftersales van een bedrijf dat deel uitmaakt van het Peugeot-netwerk om de fout te laten bevestigen en corrigeren.

Meer informatie

Je kunt voor meer informatie rechtstreeks de pagina met vragen en antwoorden (FAQ) over het CVO bezoeken. Je vind er extra informatie en antwoorden op een groot aantal vragen. Als je de informatie waarnaar u op zoek bent niet vindt, vul dan het volgende contactformulier in en selecteer bij "Reden van uw verzoek" het vakje "Conformiteit/CVO/Certificaat/Verklaring".