PEUGEOT 108

PEUGEOT 108 | De 5-deurs stadsauto

De chic en elegant vormgegeven Peugeot 108 voelt zich in de stad als een vis in het water. Deze compacte stadsauto, die leverbaar is in hatchback- en cabrioletversie, heeft een verfrissend en origineel karakter. Met zijn connectiviteitsmogelijkheden beleeft u autorijden op een geheel nieuwe manier.
 

DESIGN VAN DE PEUGEOT 108

CHIC EN ELEGANT DESIGN

 De PEUGEOT 108 is het toonbeeld van stijlvol design. Met zijn geraffineerd, urban silhouet, dynamische lijnen en doordachte details trekt hij onmiddellijk de aandacht. De chique stadsauto kan bovendien naar hartenlust worden aangepast. Stoffen dak in zwart, Jeans, Green Fizz of Bordeaux 
Comfort

RUIMTE

Het interieur van de PEUGEOT 108 is ontworpen met het oog op maximale ruimte en biedt verschillende opbergruimtes voor zowel bestuurder als passagiers.

PEUGEOT OPEN & GO

Met het PEUGEOT Open & Go-systeem  afhankelijk van de uitvoering optioneel of niet beschikbaar kan je de portieren vergrendelen en ontgrendelen zonder dat je de sleutel tevoorschijn hoeft te halen en kan je de motor starten met één druk op de Start/Stop-knop. Dankzij het Stop & Start-systeem , dat uitermate geschikt is voor gebruik in de stad, nemen het brandstofverbruik, de uitstoot van schadelijke stoffen en het geluidsniveau af.

AUTOMATISCHE AIR CONDITIONING

Het automatische monozoneafhankelijk van de uitvoering optioneel of niet beschikbaar   airconditioningsysteem in de PEUGEOT 108 regelt en optimaliseert automatisch de temperatuur in het interieur, de luchtstroom, distributie en luchttoevoer.

COMFORTABEL... EN COMPACT

Met een inhoud van 243 liter196 dm3 volgens VDA  biedt de bagageruimte een bijzonder royale hoeveelheid ruimte. Deze kan bovendien worden uitgebreid tot maar liefst 868 liter780 dm3 volgens VDA  dankzij de in twee delen 50/50 splitAfhankelijk van de uitvoering standaard beschikbaar  neerklapbare achterbank.

TOUCHSCREEN

Met de Peugeot 108 breekt een nieuw technologisch tijdperk voor de stadsauto aan, dankzij het grote 7-inch touchscreen afhankelijk van de uitvoering standaard of optioneel beschikbaar dat in het midden van het dashboard is geplaatst.  Het vormt de interface tussen jou, de autoradio, de boordcomputer en de instellingen van de auto. Je kunt met behulp van het touchscreen ook alle nuttige informatie over jouw rijgedrag vinden.

ZUINIG EN KRACHTIG

De PEUGEOT 108 is uitgerust met een VTi 72 S&S handgeschakelde driecilindermotor met 5 versnellingen die zowel zuinig als krachtig is en een brandstofverbruik van slechts 4,9 l/100 km heeft. Deze compacte en lichte benzinemotor is dankzij de geoptimaliseerde verbranding en de minimale interne wrijving bijzonder efficiënt.
RIJHULPSYSTEMEN 108

ACTIVE SAFETY BRAKE

De Active City Brakeafhankelijk van de uitvoering optioneel of niet beschikbaar   is een systeem dat automatisch ingrijpt op het remsysteem. Wanneer het voertuig in de stad met een snelheid van minder dan 30 km/u rijdt, kan een aanrijding worden voorkomen of kan de ernst ervan worden beperkt indien de bestuurder zelf niet reageert.

ACHTERUITRIJCAMERA

De achteruitrijcamera afhankelijk van de uitvoering met touchscreen standaard of optioneel beschikbaar  wordt automatisch ingeschakeld bij het inschakelen van de achteruitversnelling. Op het scherm wordt een beeld weergegeven van wat er achter je gebeurt, zodat je in elke situatie veilig achteruit kunt rijden.


HELLING START ASSISTENTIE

Het Hill Start Assis-systeem de functie is standaard beschikbaar en kan niet worden gedeactiveerd   zorgt ervoor dat de auto even op zijn plaats wordt gehouden zodra je het rempedaal loslaat, zodat je probleemloos je voet naar het gaspedaal kunt verplaatsen.

 

 

VERKEERSBORDHERKENNING

De Active City Brake wordt gecombineerd met de verkeersbordherkenning:  dit systeem herkent, met een bovenaan de voorruit gemonteerde camera, automatisch verkeersborden met een snelheidslimiet en verkeersborden die het einde van een snelheidslimiet aanduiden.

LANE DEPARTURE WAARSCHUWINGSSYSTEEM

Het Lane Departure Warning Systemafhankelijk van de uitvoering optioneel of niet beschikbaar   (LDWS) detecteert bij een snelheid vanaf 50 km/u het per ongeluk overschrijden van een doorgetrokken of onderbroken rijstrookmarkering als de richtingaanwijzer niet is ingeschakeld. Het systeem geeft een geluidssignaal en een visuele waarschuwing. Dit systeem is vooral nuttig als de bestuurder indommeltlet voor de veiligheid op de eerste tekenen van vermoeidheid, neem elke twee uur een pauze en blijf altijd gefocust  of is afgeleid.

INDIRECT BANDENSPANNINGSCONTROLESYSTEEM

Het indirecte bandenspanningscontrolesysteemafhankelijk van de uitvoering en motor standaard, optioneel of niet beschikbaar.  waarschuwt de bestuurder wanneer een of meerdere banden een te lage spanning hebben. De informatie wordt in dat geval doorgegeven via een waarschuwingslampje op het display en via een hoorbare waarschuwing.