SKIP TO CONTENT

DE NIEUWE PEUGEOT PANORAMIC I-COCKPIT™

EEN SPECTACULAIRE DIGITALE BELEVING VOOR DE TOEKOMSTIGE PEUGEOT 3008

De nieuwe generatie PEUGEOT i-Cockpit® voor de toekomstige PEUGEOT 3008 heeft een indrukwekkend 21-inch gebogen panoramisch scherm met hoge resolutie dat boven het dashboard zweeft, een nieuw compact stuurwiel en i-Toggles. In een decennium van successen en ontwikkelingen onderging de PEUGEOT i-Cockpit® nog nooit zo’n metamorfose. Het systeem is overduidelijk naar een hoger niveau getild.

PEUGEOT produceert de i-Cockpit® al meer dan 10 jaar en verkocht tot op heden bijna 10 miljoen exemplaren van het multimediasysteem. De verschillende generaties i-Cockpit® bevatten de allernieuwste beschikbare technologieën, zoals een digitaal instrumentenpaneel, draadloze connectiviteit, spraakopdrachtfunctie, 3D-effecten en aanpasbare i-Toggles. Vandaag tilt PEUGEOT de i-Cockpit® naar een nog hoger niveau met een geheel nieuwe versie die de rijervaring transformeert: de nieuwe PEUGEOT panoramic i-COCKPIT™.

ALLURE
: Een spannend en verfijnd effect in het interieur dankzij een 21-inch panoramisch scherm met hoge resolutie dat boven het dashboard zweeft.

EXCELLENCE:
Een ongekende combinatie van materialen en kwaliteit van afwerking, samen met nieuwe connectiviteitsdiensten.

EMOTION:
Een Peugeot i-Cockpit® die een intuïtieve rijervaring biedt in complete veiligheid en een ruimtelijk ontwerp heeft voor een groter welzijn aan boord.

PEUGEOT heeft de ambitie om fundamentele elementen opnieuw uit te vinden. Dat maakt de nieuwe PEUGEOT panoramic i-Cockpit™ tot een unieke aanbieding op de markt. Zowel bestuurders als passagiers profiteren van een nog grotere mate van rijplezier, veiligheid, comfort en welzijn.
 

Een gebogen 21-inch panoramisch scherm

Een gebogen 21-inch panoramisch scherm met hoge resolutie dat het head-up display en het centrale touchscreen met elkaar verbindt.

De teams van PEUGEOT brachten twee van de drie fundamentele elementen van de i-Cockpit® bij elkaar: het head-up display en het grote centrale touchscreen. Deze zijn nu ingebouwd in een gebogen panoramisch scherm dat bestaat uit een enkel 21-inch paneel met hoge resolutie, dat zich uitstrekt van de linkerkant van het dashboard tot aan de middenconsole. Dit panoramische scherm lijkt boven het dashboard te zweven doordat hij bevestigd is met een voet die onzichtbaar is voor de inzittenden. Speciale led-sfeerverlichting onder het scherm accentueert dit ‘zwevende’ effect.

Het 21-inch panoramische scherm is op zo’n manier gepositioneerd dat de ergonomie optimaal is. Hij is licht naar de bestuurder toe gebogen, maar blijft perfect toegankelijk voor de bijrijder. Het digitale scherm, van uitzonderlijke grootte en kwaliteit, combineert twee belangrijke functies van de PEUGEOT i-Cockpit®:
Het instrumentenpaneel aan de linkerkant van het panoramische scherm geeft boven het stuurwiel alle informatie weer die met het rijden te maken heeft, zoals de snelheid, een vermogensmeter, de rijhulpsystemen en de energiestromen.

Een touchscreen
aan de rechterkant van het panoramische scherm, met een centrale positie in het dashboard, is toegankelijk voor zowel de bestuurder als de passagier. Via het touchscreen kunnen zaken als de navigatie, climate control en de connectieve systemen bediend worden.
 

Opnieuw uitgevonden architectuur en ergonomie

De nieuwe PEUGEOT panoramic i-Cockpit® heeft een nieuwe architectuur, waarbij het panoramische scherm hoog op het dashboard gemonteerd is, met een bevestiging die onzichtbaar is vanuit het interieur. Deze lay-out verbetert het bedieningsgemak van het touchscreen en verhoogt de zichtbaarheid van de informatie die wordt weergegeven op het 21-inch panoramische scherm.

Op het centrale deel van het dashboard zitten de i-Toggles, volledig aanpasbare aanraakgevoelige knoppen die zo ingesteld kunnen worden dat ze snel toegang bieden tot 10 favoriete functies van de gebruiker. Dat kan bijvoorbeeld een contact zijn dat vaak gebeld wordt, maar ook het starten van de navigatie naar een frequente bestemming, een favoriet radiostation of het instellen van de ideale temperatuur van de climate control.
De middenconsole is luchtig en overzichtelijk opgezet om de beschikbare opbergruimte en de mogelijkheid tot het draadloos opladen van smartphones te vergroten. Daarom is de keuzehendel voor de automatische versnellingsbak naar het dashboard verplaatst. Deze knop bevindt zich nu rechts van het stuur, net naast de start-/stopknop. Deze ergonomisch perfecte opzet biedt met één enkel intuïtief gebaar gemakkelijk toegang tot de bediening van de versnellingsbak en het aan- of uitzetten van de auto.

Een nieuw compact stuurwiel met aanraakgevoelige bediening

Het compacte stuurwiel is altijd een fundamenteel element geweest van de PEUGEOT i-Cockpit®. Het stuurwiel is grondig onder de loep genomen om een nog grotere mate van gevoel en comfort te bieden. Natuurlijk behoudt het stuurwiel zijn compacte formaat, maar het ontwerp is moderner. Het opnieuw ontworpen centrale kussen is kleiner en staat optisch los van de spaken voor een zwevend effect dat vergelijkbaar is met het panoramische scherm op het dashboard.

De bedieningselementen op het nieuwe compacte stuur bieden nu voelbare haptische feedback voor een optimale gebruikersergonomie. Ze detecteren automatisch de vinger van de bestuurder, maar reageren pas wanneer ze worden ingedrukt. Dit om onbedoelde acties te voorkomen. Verder introduceert de nieuwe PEUGEOT panoramic i-Cockpit® twee nieuwe, slanke en elegante bedieningselementen achter het compacte stuurwiel.

Een hoogwaardig en technologisch interieur

Het zwevende 21-inch panoramische scherm is niet het enige element dat bijdraagt aan de spectaculaire uitstraling van de nieuwe PEUGEOT panoramic i-Cockpit®. De sfeerverlichting die zich over de gehele breedte van het dashboard en de deurpanelen uitstrekt, versterkt de krachtige uitstraling en het technologische karakter. De verlichting is aanpasbaar in acht verschillende kleuren. Een elegante sierlijst van echt aluminium reflecteert de sfeerverlichting. Samen met de toegepaste materialen geeft deze aluminium sierlijst het interieur een unieke, hoogwaardige uitstraling.
ONTDEK AL ONZE ARTIKELEN