COUTURE ONTWERPER EDWIN OUDSHOORN

Amplify your senses

Bekijk het onderstaande portret van couture ontwerper Edwin Oudshoorn en ontdek waarom Tast zo belangrijk is voor Edwin.

Amplify your senses

Edwin Oudshoorn (Lisse, 30 april 1980) spreekt de taal van de mode. Een ambachtsman die zijn liefde voor het leven omzet in een veelzijdig oeuvre van ontwerpen, met een duidelijke signatuur. Zijn veelal romantische werk vertelt verhalen. Dan weer komen sprookjesachtige, dromerige en zwierige silhouetten voorbij - met duizenden pailletten, bloemen en Swarovski-kristallen die stuk voor stuk op de jurken zijn genaaid - dan weer zijn de ontwerpen van Oudshoorn een modisch, adembenemend antwoord op de alledaagse realiteit, met jurken soms vanuit het diepste zwart opgebouwd. Naast de diverse modeshows die Oudshoorn heeft gegeven, is zijn werk in verschillende musea te zien geweest waaronder het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum Amsterdam, het Gemeentemuseum Den Haag, het Teylers Museum Haarlem en het Musée de la Vie Romantique in Parijs.

Medio 2015 opende de ontwerper, tijdens het 10-jarig bestaan van Edwin Oudshoorn Couture, een nieuw atelier op de Amsterdamse Overtoom 150. Op deze manier wil hij zijn collectie nog toegankelijker maken.

Ontdek waarom Tast voor Edwin Oudshoorn zo belangrijk is. Bekijk hier beneden de volledige film.

BEKIJK DE VIDEO

i