Van pepermolenfabrikant naar autogigant

Van pepermolenfabrikant naar autogigant

De Peugeot peper- en zoutmolens

De geschiedenis van Peugeot is lang en divers. Tegenwoordig kennen we het merk vooral van de innovaties op autogebied. Vroeger was dat wel anders. Wist u bijvoorbeeld dat Peugeot ooit begonnen is als onder andere pepermolenfabrikant?

De familie Peugeot is niet zomaar een gewone familie. Het zijn mensen met goede ideeën, die stuk voor stuk groots uitpakken. In 1734 werd Jean-Pierre Peugeot geboren. De wever van beroep laat zijn familie na overlijden een stoffenververij, een oliemolen en een graanmolen na. In 1810 besluiten zijn twee zoons Jean-Piere II en Jean-Frédéric de firma Peugeot Frères te beginnen. Samen tillen zij de industriële activiteiten van de familie Peugeot naar een hoger niveau. Naast de beroemde koffiemolen (1840) komen zij met innovaties als lintzagen, veren, parapluframes en de eerder genoemde pepermolens. Vooral de pepermolens (later uitgebreid met een zoutmaatje) zijn één van de populairste producten uit de historie van het merk. 200 jaar later worden de setjes van peper- en zoutmolens nog altijd gebruikt in gerenommeerde sterrenrestaurants.

De Peugeot peper- en zoutmolens
De pepermolens en zoutmolens van Peugeot hebben al heel wat veranderingen doorgemaakt. Naast het klassieke ontwerp zijn er tegenwoordig ook heel wat moderne designs te vinden. Om de maalgraad in te stellen wordt het Peugeot u’Select systeem gebruikt. Voor zowel peper als zout heb je verschillende maalgraden. En voor elke kruidensoort is er een specifiek maalwerk. De modellen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en gemaakt van acryl, roestvrij staal of een combinatie hiervan. Grappige detail: sommige molens hebben een lampje en zijn elektrisch.

Peugeot Pepermolens bestellen
Op zoek naar een pepermolen of zoutmolen van Peugeot? Deze zijn op diverse websites, bij kookwinkels of via de dealer te verkrijgen. Eens in de zoveel tijd wordt de collectie uitgebreid met de nieuwste modellen, maar de klassiekers (of varianten ervan) zijn ook nog steeds te koop.