SKIP TO CONTENT
PEUGEOT bandenservice

PEUGEOT BANDENSERVICE

Forfaits pneus, montage et rééquilibrage Peugeot

BANDENCHECK

Jouw autobanden vormen het enige contactpunt tussen jouw auto en het wegdek. Het is daarom belangrijk om jouw banden tussentijds te laten controlen en te vervangen bij seizoensveranderingen en/of slijtage. De PEUGEOT Erkend Reparateur staat voor je klaar om jouw autobanden te controleren en je te voorzien van advies. 

 

Het rijden met goede banden biedt meer veiligheid, een betere wegligging, meer rijcomfort, een lager brandstofverbruik en je voorkomt problemen bij een APK-controle.

 

 

 

WAAR MOET JE OP LETTEN?

  •  Controleer jouw bandenspanning eens per maand, zeker vóór lange ritten. Je kunt dit het beste doen wanneer de banden koud zijn. Een te lage bandenspanning verkort de levensduur van jouw banden, verhoogt het brandstofverbruik en brengt het weggedrag van jouw auto in gevaar.
  •  De door de fabrikant aanbevolen bandendruk wordt weergegeven in zowel de deuropening aan de bestuurderszijde als in de gebruikershandleiding.
  • Controleer jouw banden regelmatig op slijtage door naar de slijtage-indicator te kijken.
  • Banden met uitstulpingen, barsten, vreemde voorwerpen of onregelmatige slijtage moeten worden gecontroleerd door een PEUGEOT Erkend Reparateur.
  • Wij adviseren je de banden zeker om de vijf jaar te laten controleren, ongeacht het aantal kilometers. En vergeet het reservewiel niet. Jou veiligheid hangt af van goede banden. Hier wordt tijdens de jaarlijkse APK ook streng op gecontroleerd.
  •  Voor 4x4's is het raadzaam om alle vier de banden tegelijk te vervangen. 

 

 

OP WINTERBANDEN RIJDEN

Als de temperatuur onder de 7°C daalt, is het tijd om voor winterbanden te kiezen. Winterbanden bieden meer grip en kunnen meer water verwerken. Zo ben je beter voorbereid op winterse of herfstachtige weersomstandigheden zoals sneeuw, regen, mist, ijs en ijzel. 

PEUGEOT biedt een ruim assortiment winter-en all-seasonbanden. De werkplaats voorziet je graag van advies, zodat je altijd de juiste band kiest op basis van jouw rijgedrag, kilometrage en budget. Ook kun je rekenen op een vakkundige montage van jouw nieuwe banden. 

 

BANDENOPSLAG


Wanneer je de winterbanden niet meer gebruikt, moeten de banden, net als bij zomerbanden, zorgvuldig worden opgeslagen om hun werkzaamheid te behouden. Neem contact op met je PEUGEOT-vestiging voor informatie over de opslag van jouw banden in het bandenhotel.

 

PEUGEOT Service biedt ook een uitgebreide assortiment sneeuwkettingen en andere winterse accessoires.

BANDEN KIEZEN

De maat, snelheidsindex en het draagvermogen worden door de fabrikant bepaald en bieden de juiste balans op het gebied van veiligheid, rijgedrag en prestaties voor uw PEUGEOT. Kies geen band met een lagere snelheid of lager draagvermogen dan wat is goedgekeurd door de fabrikant. Het is gevaarlijk en wettelijk verboden.

MAAT BANDEN

BIJVOORBEELD: 195/55/15

  • 195 = breedte van de band in millimeters.
  •  55 = procentuele verhouding tussen de bandbreedte en bandhoogte
  •  15 = doorsnee van de velg in inches.

BANDMARKERINGEN

DRAAGKRACHT

De maximale belasting van een band bij een bepaalde bandenspanning

 

SNELHEIDSINDEX

De maximaal toelaatbare snelheid van de banden. 

 

SLIJTAGE-INDEX

De slijtage-indicator van het loopvlak bevindt zich in de structuur, in een van de hoofdgroeven.

 
BETROUWBAARHEID EN VEILIGHEID VAN DE DOOR PEUGEOT AANBEVOLEN BANDEN
We selecteren enkel banden van gerenommeerde merken die grondig getest zijn op betrouwbaarheid en geschiktheid voor jouw PEUGEOT.  Vraag jouw PEUGEOT-specialist om advies. 
HET MERK PEUGEOT EN HET MILIEU
Als verantwoordelijke fabrikant streeft PEUGEOT ernaar om de hoeveelheid afvalstoffen te beperken en bij te dragen aan de bescherming van het milieu. Dit geldt bij het ontwerp van onze modellen tot aan het recyclen van gebruikte onderdelen en banden.  
*Pour plus d’informations, rendez-vous sur le site : www.groupe-psa.com

PEUGEOT SERVICES

PEUGEOT SERVICES

PEUGEOT ORIGINELE ONDERDELEN

Originele kwaliteit, standaard gemoedsrust

Met PEUGEOT Service kun je rekenen op de expertise van ons uitgebreide netwerk en vaste prijzen inclusief arbeidsuren en originele onderdelen. Originele onderdelen bieden de perfecte balans tussen betrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. Ze zijn volledig afgestemd op jouw auto, voldoen aan hoge kwaliteitseisen en bieden 1 jaar garantie.

PEUGEOT BASISBEURT ECONOMY

De combinatie van kwaliteit, prijs en prestatie


Speciaal voor de PEUGEOT van 5 jaar en ouder hebben wij de basisbeurt Economy ontwikkeld. Je kunt rekenen op specialistisch onderhoud met vaste prijzen en Eurorepar onderdelen; exclusieve multi-merk onderdelen die perfect zijn afgestemd op de iets oudere auto en tot wel 30% goedkoper dan originele onderdelen. Zo profiteer je van goed en betaalbaar onderhoud.