SKIP TO CONTENT

PEUGEOT onthult nieuw logo en merkidentiteit

PEUGEOT loopt als merk in de pas met de tijdgeest. Een merk dat zelfs zijn tijd vooruit is door met innovatie in te spelen op mobiliteitsgedrag en zo de weg te plaveien voor nieuwe mobiliteitsoplossingen. PEUGEOT heeft alle revoluties meegemaakt: de industriële, de technologische, de politieke, de sociale, de digitale en nu ook de klimatologische.

 

De energietransitie en emissievrije mobiliteit staan momenteel centraal in de strategie voor een duurzame toekomst. Dit alles vormt het DNA van PEUGEOT, dat nu tot uiting wordt gebracht met een nieuw merklogo, een nieuwe merkidentiteit en een nieuwe website als onderdeel van de strategie van STELLANTIS.

 

 

Het nieuwe merkembleem is tijdloos, universeel en een multiculturele uiting van identiteit. Het is een gedistingeerd symbool van erbij horen en herkenning. Het is synoniem voor prestige, vertrouwen, eeuwigheidswaarde en afkomst. Hiermee en met zijn nieuwe visuele identiteit verbindt PEUGEOT verleden met hypermodernisme.

Met het merklogo in de vorm van een wapen geeft PEUGEOT aan dat het klaar is om de klauwen uit te slaan en te groeien op een groter internationaal podium. Dat het merk klaar is om de Franse stijl en know-how samen met Franse elegance in meer landen over het voetlicht te tillen.

 

Ook standaard zijn exclusieve lichtmetalen 20-inchwielen in two tone-uitvoering met vernis 'Black Mist' afwerking. Ook hier keert de kleur ‘Kryptonite’ terug. Uniek zijn de laterale luchtgeleiders – ofwel ‘flaps’ – aan de voor- en achterbumper. Deze dragen bij aan een betere luchtgeleiding en wegligging. PEUGEOT biedt drie carrosseriekleuren, te weten Selenium (grijs), Perla Nera (zwart) en Pearl (wit). De enige twee beschikbare opties zijn een panoramisch schuifdak en een Onboard Charger van 7,4 kW.

 

Ultieme prestaties, lage emissies
Met de nieuwe 508 Berline of 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED HYbrid4 geniet de koper van ultieme prestaties in combinatie met zeer lage emissies. Dat wordt bereikt door de zeer innovatie aandrijflijn, bestaande uit drie motoren voor een optimaal vermogen. De plug-in hybride aandrijflijn bestaat uit een PureTech- benzinemotor met 147 kW (200 pk), een elektromotor op de vooras met 81 kW (110 pk), die verbonden is met de geelektrificeerde 8-trapsautomaat (e-EAT8) en een elektromotor op de achteras met 83 kW (113 pk).

 

Het gecombineerde brandstofverbruik komt uit op slechts 2,03 l/100 km (WLTP), wat een CO2-emissie van slechts 46 g/km (WLTP) betekent. In de rijmodus Electric rijdt de PSE-uitmonstering zelfs lokaal emissievrij, tot wel 42 kilometer (WLTP) ver. Dankzij de ‘i-booster’ is het mogelijk om energie terug te winnen tijdens remmen en gas loslaten. Met deze teruggewonnen energie wordt het lithium-ion accupakket weer bijgeladen.

Het opladen van de batterij kan op diverse manieren: via een normaal stopcontact (8 ampere, 230 volt) in 6,5 uur of via een 22 kW wallbox of publiek laadpunt in 2 uur en 15 minuten (in combinatie met Onboard Charger van 7,4 kW). Met een Charge My Car-laadpas van Free2Move Services heeft de eigenaar toegang tot meer dan 140.000 laadpunten in Europa. Via e-Remote Control is het mogelijk om via de MyPeugeot smartphone-app het opladen te monitoren en te plannen. Via deze functie is ook de temperatuur van het interieur voor vertrek te regelen.

 

Vijf rijmodi
De 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED-modellen zijn uitgerust met vijf rijmodi, te selecteren via de schakelaar op de middenconsole.

Electric:
ideaal voor in de stad en toegang tot alle milieuzones, 100 procent elektrisch rijden met een actieradius van 42 kilometer volgens de WLTP-cyclus. De elektrische topsnelheid bedraagt 130 km/uur.
4WD: de bestuurder heeft de beschikking over vierwielaandrijving voor  ontspannen rijden op een wegdek met weinig grip.
Sport: de verbrandingsmotor en twee elektromotoren leveren samen het maximale vermogen voor de beste prestaties. In deze modus duurt de sprint van 0 naar 100 km/uur slechts 5,2 seconden en kost versnellen van 80 naar 120 km/uur slechts 3 seconden.
Hybrid: de verbrandings- en elektromotoren wisselen elkaar af om het gebruik van beide energiebronnen te optimaliseren.
Comfort: qua werking gelijk aan de rijmodus Hybrid, maar voor extra comfort is de demping van oneffenheden in het wegdek soepeler.

De PEUGEOT 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED HYbrid4 ademt sportiviteit op alle fronten. Zaken als vierwielaandrijving, geoptimaliseerde variabele schokdemping in drie standen (Comfort/Hybrid/Sport), een lagere zitpositie, 24 spoorbreedte voor en 12 mm achter, remschijven met een diameter van 380 mm diameter vóór en vaste vierzuiger-remklauwen en Michelin Pilot Sport 4S-banden zorgen voor een unieke rijbeleving, maximale tractie en ultieme controle. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/uur. De productie van de 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED vindt plaats in Mulhouse, Frankrijk.