SKIP TO CONTENT
DE PEUGEOT-LEEUWEN

DE EVOLUTIE VAN HET PEUGEOT-LOGO

 

DE PEUGEOT-LEEUWEN

Sinds zijn eerste verschijning heeft de iconische PEUGEOT-leeuw zich continu ontwikkeld, waarbij het katachtige en gepassioneerde karakter van het merk altijd werd benadrukt.

1905

DE GEBOORTE VAN EEN BEELDMERK

De radiateurgrille van de auto's van het merk Lion Peugeot werden bekroond met een leeuw, wandelend op een pijl. In de daaropvolgende jaren gebruikten fietsen en gereedschappen variaties op hetzelfde thema gebruikt.

1923

HET LEEUWFENOMEEN BREIDT ZICH UIT

PEUGEOT-eigenaren versierden hun radiatordoppen ook met een leeuw, ontworpen door de beeldhouwer Baudichon.

1933

DE LEEUW REGEERT OVER DE GRILLE

Vanaf 1933 had elke PEUGEOT-auto had een leeuwenkop bovenaan de grille. In 1935 veranderde het ontwerp in de vorm van de 'fuseau Sochaux'-lijn.

1948

DE 203 GEBRUIKT DE LEEUW VAN DE FRANCHE-COMTÉ

De kop van een leeuwin sierde de motorkap van de 203, die ook een nieuw insigne had met de leeuw uit het wapen van de Franche-Comté.

1955

DE LEEUW VAN DE FRANCHE-COMTÉ WORDT EVENAANS AAN DE 403 TOEGEVOEGD

Om veiligheidsredenen werden de leeuwenkoppen later, in september 1958, van de motorkap van zowel de 203 als de 204 gehaald.

1960

DE LEEUW VERANDERT ZIJN STIJL

PEUGEOT luidde een nieuwe leeuw in met vloeiende manen, bekroond met PEUGEOT-letters en in het midden van de grille geplaatst.

1968

DE LEEUW VERLEGT ZIJN GRENZEN

Op de 504 nam de leeuw een superslanke stijl aan, een platte vorm en was ofwel verguld of verchroomd.

1975

DE 'LION FIL'

De nieuwe heraldische PEUGEOT-leeuw werd tentoongesteld met hoekige kenmerken en leeg in het midden en stond bekend als 'de leeuwenomtrek'.

1998

DE LEEUW EVOLUEERT EN TOONT GROTERE DIEPTE

Het logo krijgt meer diepte door de reflecties van de nieuwe chromen afwerking.

2010

DE LEEUW NEEMT EEN NIEUWE HOUDING AAN

De meer dynamische, intens vloeiende PEUGEOT-leeuw wordt gecreëerd met een bi-metallic effect door zijn contrasterende matte en glanzende afwerking.

2021

HET NIEUWE GEZICHT VAN PEUGEOT

Een nieuw embleem: geaccentueerde lijnen, klaar om te brullen van passie: het nieuwe wapen is geïnspireerd op de lijnen van dat van de jaren 60, herzien om een ​​krachtige moderniteit uit te drukken.