SKIP TO CONTENT
De nieuwe 408 Sphere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EEN ONVERWACHTE SHOWCASE

Ontdek de nieuwe 408 vanuit ieder perspectief.

THE SPHERE

IEDER DETAIL VANUIT ELKE HOEK

"The Sphere" is een ervaring die wij hebben gecreëerd om het verrassende ontwerp van de nieuwe 408 vanuit alle hoeken te laten zien. Wat is boven? Wat is beneden? Hoe kan de nieuwe 408 ondersteboven draaien en op zulke onverwachte manieren bewegen? Deze zwaartekracht tartende installatie was het antwoord. Een onverwacht display dat net zo aantrekkelijk en onverwacht is als de auto zelf.

AANTREKKINGSKRACHT VAN DE NIEUWE PEUGEOT 408

De opvallende aantrekkingskracht en het onverwachte design van de nieuwe PEUGEOT 408 wordt gekenmerkt door zijn dynamische fastback-achtig uiterlijk.

 

Zijn moderne elegantie zorgt ervoor dat hij opvalt op de weg. Door zijn grote bodemvrijheid in combinatie met een lage daklijn en vloeiende, aerodynamische lijnen heeft hij een sportieve uitstraling.

DESIGN 

De schoonheid van de nieuwe 408 is vanuit elke hoek aantrekkelijk. Zijn sportieve design en vloeiende lijnen benadrukken zijn aerodynamische en esthetische kwaliteiten. 

NIEUWE PEUGEOT i-Cockpit® 3D

De nieuwe PEUGEOT i-Cockpit® 3D nodigt jou uit in een 100% digitaal universum. De 408 is uitgerust met een 10” capacitief touchscreen, een configureerbaar heads-up digitaal display en een compact stuur met geïntegreerde bedieningselementen. 

PLUG-IN HYBRIDE TECHNOLOGIE

Hybride of benzine? De plug-in hybride technologie van de nieuwe 408 zorgt voor de volgende geschatte laadtijden:

 

  • Laadduur via publieke laadpaal 22kW, 3 fase i.c.m. 7,4 kW OBC (0-100%) ca. 2 uur en 30 minuten
  • Laadduur via Peugeot slimme wallbox 11kW, 1 fase i.c.m. 3,7 kW OBC (0-100%) ca. 4 uur
  • Laadduur via normaal stopcontact (230V, 8A) 1,8kW, 1 fase (0-100%) ca. 7 uur en 15 minuten
 

HOE IS HET GEDAAN?

Hoe hef je de zwaartekracht op en roteer je een auto op ware grootte in elke hoek? Het was niet gemakkelijk. Zie hoe ons getalenteerde team van ingenieurs, technici en ontwerpers samenkomt om onverwachte uitdagingen te overwinnen en "The Sphere" te creëren. Een werkelijk prachtig object dat de nieuwe 408 ophangt alsof hij gewichtloos is en de hele auto ronddraait zodat het vanuit elke hoek kan worden bewonderd.

 

HET CONCEPT

We wilden de aantrekkingskracht van de nieuwe PEUGEOT 408 vanuit elke hoek weergeven. Om dit te doen, moesten we de zwaartekracht trotseren en een constructie creëren dat de nieuwe 408 moeiteloos in elke positie kon draaien en je het ontwerp vanuit elke hoek kon laten zien. En natuurlijk moest hij net zo aantrekkelijk en onverwacht zijn als de auto zelf. Dus ontwierpen we ‘The Sphere’.
STAP 1: 3D MODELLING
Ons team begon met een reeks 3D-modellen om het idee te visualiseren en te testen of het de nieuwe 408 onder elke hoek zou kunnen vasthouden. Van daaruit maakten ze een reeks kleinschalige modellen om het ontwerp te verfijnen.

STAP 2: PRODUCTIE

Wanneer vorm en functionaliteit samenkomt, kun je onverwachte resultaten krijgen. Om 'The Sphere' te bouwen en het zowel fysiek als esthetisch te laten werken, was innovatief denken nodig en ook onverwachte oplossingen.
STAP 3 : INSTALLATIE
Een mooi object heeft een even mooie setting nodig, en de Louvre-Lens is precies dat. Zie hoe het installeren van ‘The Sphere’ in deze bijzondere locatie vanuit elke hoek gepland moest worden.
CONSTRUCTIE
De gehele constructie is gemaakt van hoogwaardig staal en afgewerkt in een beschermende zilver epoxy. De transparante bubbel/bol is gemaakt van flexibel PVC, waardoor het gebruik van discrete luchtblazers mogelijk is om de bubbel opgeblazen te houden terwijl deze nauwelijks zichtbaar zijn. 
TECHNIEK
De twee grote hoepels (5,1 m diameter) worden in beweging gebracht dankzij een vierwielaandrijfsysteem aangedreven door 3500 watt elektromotoren. Het grootste deel van de kracht wordt gebruikt om de rotatie van de bol te regelen en het zwaartepunt te behouden terwijl het harmonieus in een gestaag tempo ronddraait. 
TEAM
Een getalenteerd team van kunstenaars, ingenieurs en technici van Superbien in Parijs, nam het idee van 'The Sphere' en veranderde het in een adembenemende realiteit die de zwaartekracht lijkt te trotseren. Ze zijn gespecialiseerd in het maken van prachtige, onverwachte, unieke installaties. 

EEN UNIEKE LOCATIE

Het Louvre-Lens is een opvallend mooie locatie met een ultramoderne esthetiek. De strakke opstelling van gebogen glas en aluminium gevels belichaamt een moderne schoonheid die de grootsheid van het Parijse origineel voortzet. Het onverwachte design en de adembenemende aantrekkingskracht maakten het dus de perfecte locatie om de nieuwe PEUGEOT 408 te showen.
HOUD JEZELF OP DE HOOGTE OVER DE NIEUWE 408
1. VUL JE GEGEVENS IN
2. Toestemming

Gelieve alle velden te controleren.


Je zult vanaf nu op de hoogte gehouden worden van nieuws met betrekking tot de Peugeot van jouw interesse.