SKIP TO CONTENT
Bedrijfsauto's

DE GESCHIEDENIS VAN DE PEUGEOT BEDRIJFSAUTO'S

 

DE GESCHIEDENIS VAN DE PEUGEOT BEDRIJFSAUTO'S

PEUGEOT heeft zich altijd gericht op het voldoen aan de eisen van de professionele markt. De bedrijfsauto's van PEUGEOT staan dan ook internationaal bekend om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid.

1895

PEUGEOT TYPE 13

De Type 13 van PEUGEOT, gebouwd als bestelauto, bood een laadvermogen van 500 kg en was de eerste van een lange reeks aan bedrijfsauto's van het merk.

1922

LICHTE BEDRIJFSAUTO'S GEÏNSPIREERD OP PERSONENAUTO'S

De compacte 163 onthulde verschillende modeltypes, van een 'charrette Normande' (een soort pick-up) tot kleine bestelwagens.

1938

PICK-UPS OP BASIS VAN DE 02-, DAN DE 03- EN DE 04-MODELLEN

Ze waren zeer gewild op het platteland en in het bijzonder in Afrikaanse landen.

1950

DE EERSTE GESLOTEN BESTELAUTO'S MET VOORWIELAANDRIJVING

De D3A, een versie die later verder ging onder de naam D4, daarna als de J7 (1965) en de J9 (1980).

1980

HET BEGIN VAN DE SAMENWERKING TUSSEN PSA EN FIAT

De fabrikanten sloegen de handen ineen om bestelwagens en J5-varianten te produceren, die in 1994 werden vervangen door de PEUGEOT Boxer-bestelwagen, die nog steeds in productie is.

1996

DE INTRODUCTIE VAN DE PARTNER

De compacte PEUGEOT Partner-bestelwagen werd gelanceerd, gevolgd door de kleinere Bipper in 2007, die beide ook als personenauto leverbaar werden.

2016

DE INTRODUCTIE VAN DE NIEUWE EXPERT

De nieuwe PEUGEOT Expert liet met zijn stoere design geen twijfel bestaan over zijn robuuste en moderne karakter. Om nog meer aan de zakelijke behoeften te voldoen, is de nieuwe Expert verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: bestelwagen, platformcabine, dubbele bestelwagen en Combi met maximaal 9 zitplaatsen.