SUV offensief en 3 wereldprimeurs!

SUV offensief en 3 wereldprimeurs!

PEUGEOT op de Mondial de l’Automobile 2016 in Parijs

Mondial de l’Automobile 2016

PEUGEOT gaat vol vertrouwen het volgende half jaar tegemoet na de succesvolle eerste zes maanden van 2016 met onder meer:

 • het aanhoudende succes van de PEUGEOT 308, de bestseller van het merk, één van de toppers in het C-segment in Europa en drijvende kracht achter de hogere positionering van het gamma, met een verkoopmix waarvan zo’n 20% bestaat uit de versies GT Line, GT en GTi by Peugeot Sport,
 • het succes van de vorig jaar gerestylede PEUGEOT 208, waarvan de verkoop in Europa met 15% steeg,
 • het succes van de nieuwe, afgelopen juni gelanceerde PEUGEOT 2008 SUV, die nu al de tweede positie in zijn segment inneemt in Europa,
 • een leiderspositie op het gebied van technologie en milieu in Europa met de 1e plaats van de generalisten in het klassement van de CO2-uitstoot met een gemiddelde van 101,6 g, bij 34 versies personenwagens en 7 versies bedrijfswagens; best-in-class op het gebied van CO2-uitstoot en houder van de titel Engine of the Year, die voor het tweede opeenvolgende jaar werd toegekend aan de turboversie van de 3 cilinder PureTech benzinemotor.

PEUGEOT presenteert drie wereldprimeurs dit jaar in Parijs als onderdeel van een mega SUV-offensief: naast de langverwachte nieuwe PEUGEOT 3008 en PEUGEOT 5008 zal het publiek kennis kunnen maken met de gloednieuwe PEUGEOT 3008 DKR, die de ambities van Peugeot Sport zal vertegenwoordigen in Dakar 2017.

DE PEUGEOT STAND IN PARIJS:

SUV OFFENSIEF EN INTENSE BELEVINGEN

De meer dan 3.600 m² grote stand van PEUGEOT dit jaar in Parijs is door een architect onder handen genomen en tevens voorzien van een nieuw interieur in zwart koper. Bezoekers kunnen er het volgende ontdekken:

 • drie auto's die hun wereldpremière beleven: de nieuwe PEUGEOT 3008 en 5008 en de PEUGEOT 3008 DKR,
 • de Peugeot Sport-hoek waar de straatversie van de 308 GTi by Peugeot Sport en de 208 GTi by Peugeot Sport naast de wedstrijdversies: PEUGEOT 3008 DKR en PEUGEOT 208 WRX staan,
 • het SUV-gamma van PEUGEOT met de nieuwe PEUGEOT 2008, 3008 en 5008,
 • de Technologie-hoek waar het gamma efficiënte PureTech en BlueHDi motoren, de automatische versnellingsbak EAT6 en het PEUGEOT 308 R HYbrid concept met de 500 pk aandrijflijn worden gepresenteerd,
 • de PEUGEOT FRACTAL concept car, een elektrische stadscoupé, die een blik op de toekomst geeft van de PEUGEOT i-Cocpkit® met 3D-geluidsweergave,
 • het transversale GT Line gamma, dat van de PEUGEOT 108 tot de PEUGEOT 508 een chique en sportieve afwerking biedt,
 • het Roland Garros gamma met de PEUGEOT 108 TOP! en 208 Roland Garros
 • het Business-gamma, met de nieuwe PEUGEOT Traveller en de PEUGEOT 508 Business,
 • het Electric Box mobiliteitsaanbod: het productgamma van PEUGEOT PARTNER Electric afgelopen zomer uitgebreid met een PEUGEOT iOn en een elektrische fiets.
 • het mobiliteitsaanbod op twee en drie wielen met de scooters van PEUGEOT Django en Metropolis, de fietsen en de elektrische step, de PEUGEOT e-kick.

De stand heeft ook een Experience-zone waar je ondergedompeld wordt in de wereld van de nieuwe PEUGEOT 3008 en op een bijzondere manier kennis kunt maken met:

 • de nieuwe generatie bestuurdersruimtes met de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit®
 • een demonstratie via een VR-bril waarmee je je in de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit® waant en rijhulpsystemen ontdekt waaronder de adaptive Cruise Control met stop-functie (in combinatie met de automaat EAT6) en de Hill Assist Descent Control  (HADC)
 • twee ‘ambiance’-hoeken ‘Boost’ en ‘Relax’ met draaistoelen met massagefunctie en een parfum diffuser voor het verspreiden van de geuren Aérodrive en Harmonie Wood,
 • een FOCAL®-zone voor geluidbeleving, waaronder het high-fidelity audiosysteem dat voor het eerst ter wereld wordt aangeboden in de nieuwe PEUGEOT 3008.

De bezoekers kunnen bovendien genieten van een lounge-hoek waar ze kennis kunnen maken met alle services van MYPEUGEOT.

NIEUWE PEUGEOT 2008, 3008 EN 5008: HET SUV-OFFENSIEF

Met de lancering van vijf nieuwe SUV's, staat 2016 in het kader van ons mondiale offensief in dit segment. Na de nieuwe PEUGEOT 2008 in Europa en de revolutionaire doorontwikkeling van de PEUGEOT 3008 in China in het eerste semester, heeft het merk enkele weken geleden de PEUGEOT 4008 onthuld in China en beleven de twee nieuwe PEUGEOT 3008 en 5008 SUV's hun wereldpremière in Parijs.

De nieuwe 2008, de compacte SUV van PEUGEOT
Geroemd door de klanten vanaf de lancering voor zijn elegantie en rijprestaties, verschijnt de nieuwe PEUGEOT 2008 in 2016 in een duidelijk SUV-ontwerp dat kracht en verleiding uitstraalt.

Het nieuwe afwerkingsniveau GT Line, voortaan leverbaar voor het gehele gamma, biedt een sportieve en chique sfeer. De PEUGEOT i-Cockpit® zorgt voor een unieke beleving en de ervaring van intuïtief, wendbaar en veilig rijgedrag.

De nieuwe PEUGEOT 2008 met zijn voorbeeldige rijgedrag, heeft Grip Control, een adaptief aandrijfsysteem dat zorgt voor verregaande functionaliteit op alle soorten wegdek.

De PEUGEOT 2008 is voorzien van de functie Mirror Screen, compatible met MirrorLink® en Apple CarPlayTM, en van diverse voor dit segment unieke uitrustingen: achteruitrijcamera, Active City Brake en Park Assist.

Het gamma bestaat uit Euro6 PureTech en BlueHDi motoren en biedt vier voor hun segment Best in Class motoren.

De nieuwe PEUGEOT 2008 wordt geproduceerd in Mulhouse en krijgt daarmee het Origine France Garantie label. Deze auto is tweede in zijn segment in Europa en eerste in zijn segment in de categorie benzinemotoren.

De nieuwe PEUGEOT 3008 ... een frisse wind door het SUV C-segment
Deze langverwachte SUV zet de aanval in op de SUV-markt van het C-segment, een klasse die overal ter wereld volop groeit. Hij zet sterke troeven in om tegemoet te komen aan de wensen van een veeleisende klantengroep die zich wil onderscheiden en nieuwe ervaringen wil beleven. Of het nu is met de spectaculaire, gloednieuwe PEUGEOT i-Cockpit® is, of het bijzonder creatieve design, de verbeterde constructie of met de hightech uitrustingen ten behoeve van comfort en veiligheid, de nieuwe SUV PEUGEOT 3008 is vastbesloten zich te positioneren als grote speler op de markt. Leverbaar met sterke en zuinige motoren en een uitgebreid gamma met onder meer de dynamische afwerkingen GT en GT Line, introduceert de nieuwe SUV PEUGEOT 3008 een nieuw gamma SUV’s dat wereldwijd (h)erkend zal worden.

De nieuwe SUV PEUGEOT 3008 wordt gemaakt in Sochaux, krijgt het Origine France Garantie label en wordt wereldwijd gelanceerd in de weken volgend op de Salon de l’Automobile in Parijs.

Nieuwe PEUGEOT 5008 ... een nieuwe dimensie van SUV
De naam is gebleven, maar het concept is volkomen nieuw. De nieuwe PEUGEOT 5008 ontgint een nieuw gebied: dat van de grote 7-zits SUV's van het C-segment. En hij zet zich overtuigend neer op deze veelbelovende markt.

De nieuwe SUV PEUGEOT 5008 heeft niet alleen de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit® en het Efficient Modular Platform EMP2, maar ook talrijke hightech uitrustingen. Het dynamische en elegante design verbergt voorbeeldige functionaliteit: met zijn zeven separate stoelen is de nieuwe SUV PEUGEOT 5008 de eerste SUV met de van monospaces bekende modulariteit. De stoelen op de 2e zitrij zijn niet alleen los, maar ook verstelbaar en neerklapbaar. De stoelen van de 3e zitrij zijn neerklapbaar en bovendien gemakkelijk te verwijderen om de record bagageruimte van maar liefst 780 dm3 VDA 210 vrij te maken.

De nieuwe SUV PEUGEOT 5008 wordt geproduceerd in Rennes en wordt nu al gepresenteerd aan het publiek in Parijs, voordat hij in het voorjaar van 2017 internationaal wordt gelanceerd.

De PEUGEOT i-Cockpit®: de nieuwe generatie bestuurdersruimtes

Op zoek naar nog meer rijplezier, heeft PEUGEOT nagedacht over de bestuurdersruimte met het doel de hoogst haalbare beleving te bieden.

Dit heeft geleid tot de PEUGEOT i-Cockpit®, een innovatief concept van inrichting van het interieur.

Hij bevat essentiële elementen waardoor hij bijzonder herkenbaar en zeer aantrekkelijk is geworden.

De nieuwste generatie van deze PEUGEOT i-Cockpit® wordt gelanceerd op de nieuwe PEUGEOT 3008 en 5008, en heeft alle technologische vooruitgang op het gebied van comfort en veiligheid. Hij versterkt meer dan ooit de zintuigen:

- het stuur is een nieuw ontwerp met twee platte stukken op het wiel voor meer grip. Het is bovendien compacter waardoor het zorgt voor meer zicht en meer beenruimte voor de bestuurder

- het head-up vision systeem bestaat uit een high resolution digital display van 12,3’’ met een futuristische grafische vormgeving. Het kan volledig en persoonlijk ingesteld worden en toont alles wat een bestuurder direct binnen zijn gezichtsveld wil zien, zodat hij zijn ogen niet van de weg hoeft te halen en geconcentreerd kan blijven op het verkeer. Iedere configuratie wordt vormgegeven door animaties en moderne en technologische overgangen

- op het grote 8’’ touch screen zijn de bedieningen voor comfort logisch geplaatst zodat alle uitrustingen van de auto intuïtief kunnen worden bediend. Het zit centraal op het dashboard en heeft een capacitief scherm waardoor het sneller reageert en handiger is in gebruik.

Eronder ziet men een bijzonder fraai ontworpen middenconsole met een reeks bijzonder fraaie, chromen, zacht en metaalachtig aanvoelende bedieningsknoppen.

Met een simpele druk op de knop worden bijna alle zintuigen aangesproken:

 • het zicht door de sterkte van de verlichting en de mogelijkheid tot het veranderen van de kleursfeer,
 • het gehoor met de instellingen voor de muzieksfeer,
 • de tastzin via het multipunt-massagesysteem in de stoelen,
 • de reukzin door de verspreiding van fijne geuren.

 Bij de lancering worden er twee sferen aangeboden aan de inzittenden: de ambiance ‘Boost’ is gericht op stimulerend rijgedrag en de ambiance ‘Relax’ is gericht op kalmer rijden. Deze twee modi zijn geheel persoonlijk instelbaar. Ze willen de overtreffende trap bieden van rijplezier voor de bestuurder en de passagiers door iedere rit een unieke en onvergetelijke beleving te maken.

DE NIEUWE PEUGEOT 3008 DKR

KLAAR VOOR DE START VAN DAKAR 2017

PEUGEOT begint in januari 2017 vol vertrouwen aan het volgende rally-seizoen dankzij de overwinningen vorig jaar bij de Dakar (Zuid-Amerika) en afgelopen zomer bij de Silk Way Rally (Rusland, Kazachstan en China).

Voor de volgende editie van de Dakar - die nu al spannend beloofd te gaan worden – zullen de vier Peugeot Total teams (zelfde samenstelling als 2016) beschikken over een nieuw, strak en sterk racemonster: de PEUGEOT 3008 DKR.

De PEUGEOT 3008 DKR is ontwikkeld in samenwerking met het ‘Centre de Style PEUGEOT’ en is de extreme visie op de nieuwe 3008 SUV waarvan de kenmerkende elementen en de enorme proporties zijn verscherpt, zeker als je op 3/4 langs achteren kijkt. De raceauto behoudt zijn felle houding en het postuur van een SUV en heeft een zwarte cel gekregen die op de brede zijschermen rust en een chromen lijst die de daklijn benadrukt. De uitdrukking van de voor- en de achterkant is bij beide auto's hetzelfde bij de koplampen, de grille en de strook met de rode klauwen bij de achterlichten.

Op het gebied van techniek heeft Peugeot Sport vooral aandacht besteed aan de ophanging (schokdempers en stand) om het rijgedrag van de auto verder te verbeteren, aan de koeling en aan het gewicht van de auto, die stabiel blijft ondanks de toevoeging van een aantal verstevigingen en met name door het integreren van een aircosysteem dat ongetwijfeld erg gewaardeerd zal worden door de berijders.

Ook aan de motor is bijzonder veel aandacht besteed. Allereerst is deze aangepast aan de nieuwe FIA reglementen, die voorschrijven dat bij tweewielaangedreven Dieselmotoren de diameter van de luchtinlaat van 39 naar 38 mm gaat, wat een verlies van zo’n 20 pk betekent. De ingenieurs hebben getracht deze handicap te compenseren, en tegelijkertijd het gebruiksgemak van de motor in de lage toerentallen te verbeteren. Bovendien is veel werk verricht om de randorganen van de motor zo betrouwbaar mogelijk te maken.

Net als in 2015 zal het Peugeot Total Team een ‘répétition grandeur nature’ (complete oefenronde) uitvoeren voor de Rally van Marokko (van 3 tot 7 oktober) waarin de PEUGEOT 3008 DKR flink zal worden getest door team Carlos SAINZ / Lucas CRUZ. Ze zullen vergezeld worden door Cyril DESPRES / David CASTERA, bekend van hun geweldige overwinning bij de Silk Way Rally, waaraan de PEUGEOT 2008 DKR voor het laatst officieel deelnam.

De coureurs voor 2017 van het Peugeot Total Team, Stéphane PETERHANSEL / Jean Paul COTTRET, Carlos SAINZ / Lucas CRUZ, Cyril DESPRES / David CASTERA en Sébastien LOEB / Daniel ELENA, zullen aan de start staan bij de Dakar 2017 in de vier PEUGEOT 3008 DKR’s.

PEUGEOT MICRO e-KICK en PEUGEOT eF01*: HET MULTIMODALE MOBILITEITSAANBOD

Met de e-Kick, een elektrische step, en de eF01, een elektrische vouwfiets, biedt PEUGEOT een antwoord op het toenemende probleem van de steeds beperktere toegang tot stadscentra.

 • de e-Kick en de eF01 zijn bestemd voor klanten die een mobiliteitsoplossing zoeken voor het afleggen van de laatste kilometers naar hun bestemming nadat ze hun auto hebben geparkeerd. Met een speciaal laadstation, het Dockstation, kunnen fiets en step tijdens het rijden in de bagageruimte van de auto worden opgeladen via de 12 Volt aansluiting.
 • de e-Kick en de eF01 maken reizen gemakkelijk, soepel en actief. Het ergonomische ontwerp en de innovatieve vouwsystemen – bedacht door PEUGEOT Design Lab - maken de overgang van de ene vorm van mobiliteit naar de andere makkelijker bij te voet, per trein of met de metro reizen.
 • de e-Kick en de eF01 communiceren met de meeste smartphones via het Bluetooth© Low Energy protocol. Via de app ‘MYPEUGEOT APP’ controleer je snel het bereik van je batterij.

De elektrische step e-Kick is de vrucht van een samenwerking tussen PEUGEOT en MICRO, sinds 20 jaar wereldwijd toonaangevend op het gebied van het concept step.
De stuurstang is ontworpen door PEUGEOT Design Lab en combineert schoonheid en functie. Het vouwen neemt maar een paar seconden in beslag waarna de ingevouwen step op één wiel kan worden meegedragen. Ingevouwen neemt de e-Kick minimale ruimte in waardoor hij ook handig is om mee te nemen in het openbaar vervoer.

Het systeem ‘Motion Control’ maakt het mogelijk om de sterkte van de elektrische ondersteuning aan te passen aan de belasting en de voorkeur van de gebruiker. De e-Kick heeft een maximumsnelheid van 25 km/h, een bereik van 12 kilometer met zijn lithium-ion batterij en weegt 8,5 kg.

De elektrisch vouwfiets eF01 bevestigt de historische knowhow van PEUGEOT op het gebied van vouwfietsen.
Het PEUGEOT Design Lab heeft een innovatieve kinematica bedacht waarmee de fiets wordt uit- en ingevouwen in 10 seconden en in 3 bewegingen. De opgevouwen fiets kan makkelijk worden gedragen met behulp van de geïntegreerde greep en de twee naast elkaar op de grond geplaatste wielen. Het zadel met gepatenteerd positiegeheugen zorgt ervoor dat in een handomdraai de ideale zadelhoogte wordt geregeld iedere keer als de fiets wordt uitgevouwen.

De uitstekende en veilige eF01 heeft een maximumsnelheid van 20 km /h en een bereik van 30 kilometer met zijn lithium-ion batterij. Hij weegt 17 kg en is voorzien van schijfremmen voor optimale veiligheid.

*eF01: e voor Electric / F voor Folding (vouwbaar) / 01 voor Topklasse

ELEKTRISCHE FIETS PEUGEOT eU01s**: VERSNELD MOBIEL

PEUGEOT schrijft geschiedenis met de eU01s, de elektrische fiets met een maximumsnelheid van 45 km/h.
Met een maximumsnelheid van 45 km/h vormt de eU01s een goed alternatief voor elektrische fietsen en klassieke scooters. Met dit vervoermiddel vergroot PEUGEOT zijn aanbod op deze groeiende markt.

De eU01s is multifunctioneel en efficiënt en geschikt voor gebruik in de stad en daarbuiten. De berijder wint aanzienlijk veel tijd in zijn woon-/werkverkeer, en beleeft bovendien het 'vrije-tijd’-gevoel.

De dynamische en veilige eU01s heeft een flink bereik: 75 of 95 kilometer dankzij de lithium-ion batterij van 400 of 500 Wh. Veiligheid en betrouwbaarheid worden gegarandeerd met de schijfremmen van 180 mm en een onderhoudsvrije riemaandrijving.

Om het nog makkelijker te maken is ook 3D BOCH© Nyon navigatie als optie leverbaar.
**eU01s: e voor Electric / U voor Urban / 01 voor Topklasse / s voor Speed (45 km/h)

PEUGEOT SCOOTERS PRESENTEERT TWEE NIEUWE VERSIES VAN HUN TOPMODELLEN: DE PEUGEOT METROPOLIS RS SATIN TECHNIUM EN DE DJANGO ID 125 cm3

Het oudste merk van gemotoriseerde tweewielers ter wereld zal ook dit jaar weer aanwezig zijn op de Mondial de l’Automobile. Een mooie gelegenheid om er twee van de beste modellen van het merk te bekijken: de Peugeot Metropolis RS in de nieuwe kleur Satin Technium en de Django in een unieke ID-versie, bedacht en goedgekeurd door zijn Facebook Community!

De Peugeot Metropolis, de meest technologische driewieler op de markt, prijkt er in de RS-versie. Hij is geïnspireerd op de wereld van de auto waarvan hij ook een volwaardig verlengstuk is en dan ook terecht een plaats verdient op de Mondial de l’Automobile. Hij is ideaal voor dagelijks gebruik... voor zij die zoeken naar een betrouwbaar en veilig voertuig waarmee ze goed voor de dag kunnen komen, de weg kunnen domineren en alle verkeershinder kunnen omzeilen.

De origineel in de kleur Titanium uitgevoerde Peugeot Metropolis RS is voortaan ook leverbaar in Satin Technium, een matte lichtgrijze lak die met kleurschakeringen speelt met de contrasten van de scooter, het strakke ontwerp benadrukt en in lijn ligt met de esthetische codes van het merk. Daarnaast benadrukken het snel handmatig afstelbare getinte windscherm, de zwarte bewerkte wielen, de aluminium vloer en de RVS sportuitlaat de sportieve elegantie.

De Peugeot Metropolis is rijk uitgerust en staat bekend als de meest technologische scooter op de markt. Techniek die ten goede komt aan de veiligheid en het comfort van de bestuurder. Het vervoermiddel is heeft DTW (Dual Tilting Wheels), een elektrische parkeerrem, dagrijverlichting (Day Running Light), een intelligente boordcomputer (permanente bewaking van de bandenspanning, waarschuwing bij te weinig druk, een volgsysteem voor het gemiddelde verbruik, enz.), een 400i LFE (Low Friction Efficiency) motor ... en zelfs een Smart Key, een elektrische sleutel die in een straal van 1,5 meter rondom het voertuig wordt herkend.

Django, waarvan de melodieuze naam vrijheid oproept, is direct geïnspireerd op de symbolische S55 uit 1953 van het merk, in een heerlijke neo-retro uitvoering. Hij is er in 4 thema's – Héritage, Sport, Evasion en Allure – en brengt leven in de brouwerij op de wegen met zijn charmante look en zijn strakke vormgeving. De Django is de ideale gezel in de stad voor iedereen (verkrijgbaar met een cilinderinhoud van 50 cm3 of 125 cm3) en is bijna een soort van ‘concept scooter’: met de Django ID configurator kan je op de website van Peugeot Scooters het model van je dromen creëren. Zo is er onder andere keuze uit 22 één- of tweekleuren lakken, 7 bekledingen, 3 versies zijspiegels, 2 verschillende carrosserielijsten en de lichtsignatuur, in totaal meer dan 110.000 combinatiemogelijkheden.

Op het gebied van uitrustingen is de scooter op alle fronten goed voorzien met veel standaard items (platte vloer, dubbel afsluitbaar handschoenvak, waarvan één met 12 Volt aansluiting, semi-digitaal instrumentenpaneel, LED-verlichting, ruimte voor een jethelm,...) en diverse opties om de stijl en veiligheid nog verder door te trekken.

 Hij is bedacht door de Facebook Community van Peugeot Scooters, dus de Django ID die op de Mondial de l’Automobile staat is een uniek model, met het bovenste gedeelte van de carrosserie in Vitamin Orange en het onderste gedeelte in Mad Grey, een Evasion zadel en een Sport carrosserie. Deze luchtgekoelde 1-cilinder, viertaktmotor wordt in een model gepresenteerd met een 125 cm3 motor met SBC remsysteem (Synchro Braking Concept), een Ink Black spiegelkap, Led-verlichting, een bagagedrager voorop, een windscherm en een passagierssteun.

Tijdens de Mondial de l’Auto kan de rest van het 125 cm3 Peugeot Scooters gamma worden bekeken op de exclusieve tweewieler-expositie tegenover Hal 1 van de Portes de Versailles.

BOUTIQUE

 Naast de bekende schaalmodellen en unieke pepermolens van PEUGEOT presenteert de boutique ook het ‘Arts de la Table’ gamma, en de laatste creaties van het PEUGEOT Design Lab op het gebied van horloges en speelgoed. En ook de meest recente ontwerpen die zijn geïnspireerd op de symbolische 402 coupé Darl’mat.