SKIP TO CONTENT
2008 SUV

Peugeot e-2008 SUV, 100% elektrisch

Peugeot 2008 SUV, benzine & diesel

PEUGEOT e-2008 & 2008: de elektrische en veelzijdige SUV

Ontdek de PEUGEOT e-2008; de volledig elektrische, compacte SUV.  
Geniet van de onverwachte sensaties van elektrisch rijden vanuit een geruisloos en comfortabel interieur.

 

 

 

PEUGEOT E-2008 SUV: ELEKTRISCHE VOORDELEN

RIJPLEZIER

De nieuwe sensaties van 100% elektrisch autorijden:

 

 • Actieradius tot 341 km (WLTP)
 • Soepel, schokvrij rijden, met minder trillingen
 • Een directe reactie op het stroompedaal dankzij het onmiddellijk beschikbare koppel van de elektromotor
 • Een geruisloze werking

 

 
GELD BESPAREN

Veel voordeel in de praktijk:

 

 • Lagere kosten voor elektriciteit dan voor brandstof.
 • 16% bijtelling voor zakelijke rijders in 2022.
 • Geen aanschafbelasting (BPM) en geen wegenbelasting.
 • Een optimale actieradius van de tractiebatterij in de Eco-modus.

 

 
DE SERENITEIT VAN E-MOBILITEIT

Gebruiksvriendelijke functionaliteiten:

 


 

Wat is de levertijd van de Peugeot 2008 SUV?

Kan jij niet wachten om in jouw nieuwe Peugeot 2008 SUV te rijden? Dat begrijpen wij maar al te goed. De wereldwijde auto-industrie wordt momenteel geconfronteerd met een uitzonderlijke situatie wegens het voortdurende tekort aan computerchips. Dit zorgt ervoor dat productie en het transport van onze modellen richting Nederland langer op zich laat wachten. Hierdoor kunnen wij te maken krijgen met langere levertijden. Informeer bij de dealer naar de meest actuele levertijd.
 
 
DESIGN

De krachtige, strakke en gestroomlijnde PEUGEOT e-2008 SUV heeft een atletische uitstraling die wordt benadrukt door aerodynamische inserts. De opvallende voorzijde, de onderscheidende, kenmerkende koplampen en de horizontale motorkap met daarboven een  Black Diamond*-dak  benadrukken het sportieve, krachtige voorkomen.

 

*Afhankelijk van de uitvoering standaard, optioneel of niet beschikbaar

 

Achter het vloeiende en robuuste silhouet en de grote bodemvrijheid van de PEUGEOT 2008 SUV schuilt meesterlijke kracht en immense ruimte. Het gefacetteerde profiel, de sterke lijnen en flanken met als een diamant geslepen vlakken creëren samen een scherpe en dynamische stijl.

EEN IMPOSANTE VERSCHIJNING

Opvallend en onderscheidend: de voorzijde van de PEUGEOT 2008 SUV is voorzien van een ver naar achteren geplaatste voorruit die het gestroomlijnde en atletische design van de carrosserie benadrukt.
De grote, verchroomde grille wordt gevolgd door een horizontale motorkap en wordt geflankeerd door de kenmerkende lichtsignatuur met de drie klauwafdrukken en full LED*-koplampen. De kenmerken benadrukken de moderne uitstraling van de katachtige blik.
 
 
*Full Light Emitting Diode: het gebruik van LED's vermindert het energieverbruik en verhoogt de lichtopbrengst. **Beschikbaar, afhankelijk van de uitvoering

VAL OP

De achterzijde van de PEUGEOT 2008 SUV kenmerkt zich door een glanzend zwart strip en een spoiler. De dubbele verchroomde uitlaat* vormt de finishing touch van dit lijnenspel. Naast de kenmerkende LED-achterlichten geven de drie dag en nacht verlichte klauwafdrukken de auto een hi-tech accent. Bovendien verbeteren ze de zichtbaarheid van de auto.
 
 
*Beschikbaar, afhankelijk van de motor

EEN SPECTACULAIR UITZICHT

Het panorama schuif-/kanteldak* van de PEUGEOT 2008 SUV baadt het interieur in een zee van natuurlijk licht. Ook de achterpassagiers profiteren van het grote glasoppervlak van dit dak.
 
 
* Afhankelijk van de uitvoering optioneel of niet beschikbaar

ALLE RUIMTE

De achterzijde van het interieur is gemaximaliseerd. Zo beschikken alle passagiers over een ruimere en comfortabele zitplaats en profiteren ze van de talrijke, handig over het interieur verdeelde opbergruimtes.
 U profiteert ook van geluidsisolatie die vergelijkbaar is met die op de rijksweg. 

EEN RUIME, PRAKTISCHE BAGAGERUIMTE

Met een lage tildrempel en brede opening
biedt de bagageruimte in combinatie met de in delen neerklapbare achterbank (1/3 - 2/3) voldoende functionele laadruimte* die naar wens kan worden ingedeeld.
De modulaire vloerplaat kan in twee standen worden gezet. De hoge stand maakt het in- en uitladen van voorwerpen extra snel en gemakkelijk.
In de lage stand biedt de bagageruimte een nog grotere inhoud.
 
 
*Afhankelijk van de uitvoering en het motortype, begint het bagageruimtevolume bij 434 liter en kan deze tot wel 1467 liter worden uitgebreid bij een neergeklapte achterbank

ONDERSCHEIDENDE EIGENSCHAPPEN VAN DE ELEKTRISCHE UITVOERING

De dichroïsche, van groenblauwe kleur veranderde Leeuw die de in carrosseriekleur gespoten, geblokte grille siert en het 'e'-embleem op de voorschermen en de achterklep, zijn beide designkenmerken van het exterieur die uniek zijn voor de elektrische uitvoering.


UITGEBREIDE ERVARING

Verrijk uw rijervaring met de nieuwe PEUGEOT 3D i-Cockpit® met een intuïtieve ergonomie, een compact stuurwiel, een 10 inch capacitieve HD*-touchscreen en een configureerbaar head-up instrumentenpaneel*. Met Keyless Entry en Start, wat betekent dat u de portieren kunt vergrendelen en ontgrendelen met de sleutel in uw zak door de auto simpelweg te benaderen of van de auto weg te lopen**.
U kunt elke trip ook aanpassen door de rijmodus van uw voorkeur te selecteren.***

Aan boord van de geheel nieuwe PEUGEOT e-2008 SUV heeft u de controle over de PEUGEOT 3D i-Cockpit® die speciaal is gericht op elektrisch rijden, wat betekent dat u uw actieradius kunt maximaliseren dankzij zowel regeneratief remmen**** als de specifieke realtime informatieweergave over de werking van de aandrijflijn.
 

*Afhankelijk van de uitvoering standaard of niet beschikbaar
**Handsfree toegang en starten. Afhankelijk van de uitvoering standaard, optioneel of niet beschikbaar
***Sport, Normal, Eco

****Met de remfunctie kunt u de auto afremmen zonder het rempedaal in te drukken, maar in plaats daarvan de selectiehendel voorzichtig naar achteren te trekken. Hij fungeert als motorrem en stelt u in staat om tegelijkertijd de tractiebatterij op te laden.

 
 
 

 

ELEKTRISCH RIJDEN

De belangrijkste informatie die relevant is voor uw e-suv aandrijving is beschikbaar op het digitale 3D-instrumentenpaneel:

 • Rijmodus: Eco/Normal/Sport
 • Energieverbruiksindicator met behulp van de vermogensmeter: CHARGE*, ECO**, POWER*** 
 • Instellingen voor de actieradius en het uitgesteld opladen van de tractiebatterij
 • Animatie die de technische werking van de aandrijflijn in realtime illustreert 
 

*Regeneratie, gedeeltelijk opladen van de tractiebatterij tijdens afremmen en remmen
**Matig energieverbruik en actieradius-optimalisatie
***Energieverbruik van de aandrijflijn tijdens acceleratie

VERHOOGDE REACTIVITEIT

Om uw reactievermogen achter het stuur te verhogen, is het digitale 3D-instrumentenpaneel* binnen het gezichtsveld van de bestuurder geplaatst en geeft het nuttige rij-informatie weer,  zoals navigatie en rijhulpsystemen.
Het biedt twee weergavemogelijkheden die kunnen worden geoptimaliseerd en individueel kunnen worden aangepast.
De belangrijkste informatie, zoals snelheids- en veiligheidswaarschuwingen, wordt in de vorm van een hologram geprojecteerd om uw aandacht sneller te trekken.
 
 
*Afhankelijk van de uitvoering standaard of niet beschikbaar

EEN ULTRA-CONNECTED SUV

Dankzij het connected navigatiepakket met spraakherkenning, inclusief realtime TomTom* verkeers- en risicogebieden, heeft u toegang tot realtime verkeersinformatie, uw reistijd en alle gebieden die u moet vermijden. Blijf verbonden door uw favoriete smartphone-apps op het touchscreen te spiegelen met de Mirror Screen**-functie. U kunt uw smartphone op de speciale oplaadplaat***, naast de bestuurder op de middenconsole, via inductie opladen. Er zijn ook zowel voorin als achterin USB-aansluitingen** beschikbaar voor passagiers.
 
 
*Met TomTom Services worden alle factoren die essentieel zijn voor uw rit in realtime weergegeven: realtime verkeersinformatie, brandstofprijzen, parkeerplaatsen, het weer, lokale zoekopdrachten en risicogebieden (afhankelijk van de lokale wetgeving). Het abonnement op al deze services is voor 3 jaar inbegrepen en kan vervolgens (tegen betaling) worden verlengd of vernieuwd.
**Standaard beschikbaar, met de Mirror Screen-functie kunt u uw smartphone-apps op het touchscreen spiegelen. De Mirror Screen-functie werkt via Android Auto (voor Android-smartphones), Apple CarPlayTM (voor smartphones met iOS) of, tot mei 2021,  met behulp van de MirrorLink®-technologie (voor Android-smartphones die compatibel zijn met MirrorLink®), indien van toepassing, op voorwaarde dat u een mobiel contract en een werkende internetverbinding heeft. Alleen deze drie goedgekeurde apps werken in stilstand en tijdens het rijden, indien van toepassing. Tijdens het rijden worden bepaalde functies in de relevante apps uitgeschakeld. Sommige soorten inhoud die gratis toegankelijk zijn vanaf uw smartphone, vereisen een betaald abonnement op een gelijkwaardige, goedgekeurde Android Auto-, Apple CarPlayTM of MirrorLink®-app. Kijk voor meer informatie op de PEUGEOT-site voor uw land.
*** Draadloos opladen via elektromagnetische inductie. Afhankelijk van de uitrusting standaard of optioneel beschikbaar
**** Tot 4 USB-A- en USB-C-aansluitingen.

DE ZUIVERHEID VAN FOCAL® AUDIO

Laat uw lievelingsmuziek de ruimte in de  PEUGEOT 2008 SUV vullen via het exclusieve premium HiFi Focal®*-systeem en geniet van het geperfectioneerde en pure geluidskwaliteit. De 10 speakers - inclusief de centrale luidspreker, 4 tweeters, 4 woofers en de subwoofer** - verspreiden het geluid door het passagierscompartiment en geven een rijke, complexe en dynamische muzikale sfeer om de grenzen van de HiFi-ervaring aan boord te verleggen.
 
 
* Focal® is een Frans merk, een wereldleider in de productie van high-fidelity-oplossingen. *Beschikbaar, afhankelijk van de bekleding en de motor
** Speakers en subwoofer

VERHOOGD COMFORT

Leun achterover en ontspan in de wraparound stoelen met dynamische vorm* in de  PEUGEOT 2008 SUV. De voorstoelen kunnen zelfs worden verwarmd*, ze bieden een massagefunctie** en ze zijn elektrisch te bedienen**.
Het interieur van de PEUGEOT e-2008 SUV is voorzien van exclusieve bekleding* in Alcantara© Gréval Grey met groene en blauwe siernaden.
 
 
* Afhankelijk van de uitrusting standaard, optioneel of niet beschikbaar   
** Afhankelijk van de uitrusting standaard, optioneel of niet beschikbaar De massage en elektronische bedieningsfuncties zijn alleen van toepassing op de bestuurdersstoel.

MOTORUITVOERINGEN

SPANNENDE KEUZE*

Gun uzelf de vrijheid om de motor te kiezen die bij u past:  
- Met de e-SUV uitvoering (link naar het tabblad PEUGEOT e-2008) weet u zeker dat u zoveel kunt reizen als u maar wilt, ook in zones met beperkingen.

- Met de verbrandingsuitvoering is er een reeks krachtige en efficiënte Euro6** -motoren, benzine of diesel, beschikbaar die allemaal zijn uitgerust met de Stop&Start***-functionaliteit.
 

* Spannende keuze

TECHNOLOGIE

DE TOEKOMSTBESTENDIGE SUV

Om uw veiligheid te verbeteren, u te begeleiden bij uw manoeuvres en u te helpen beter te anticiperen op de wereld om u heen, beschikt de geheel nieuwe PEUGEOT 2008 SUV over een hele reeks van onze volgende generatie technologie* en rijhulpsystemen.

 

*Afhankelijk van de uitvoering standaard, optioneel of niet beschikbaar

UW BEGELEIDING BIJ SEMI-AUTONOOM RIJDEN

De PEUGEOT DRIVE ASSIST PLUS*-technologie maakt semi-autonoom rijden mogelijk.
Met behulp van de Lane Positioning Assist** en adaptieve cruise control met de Stop&Go***-functie kunt u de snelheid van uw auto automatisch aanpassen aan uw voorligger zodat constant een veilige tussenafstand wordt bewaard.
 
 
 
*Afhankelijk van de uitvoering standaard, optioneel of niet beschikbaar
**Dankzij het systeem kan de bestuurder zijn gekozen positie op de rijstrook behouden
***Het systeem maakt gebruik van een radar in het midden van de voorbumper en een camera bovenaan de voorruit.

VERLEG UW GRENZEN

Profiteer optimaal van de veelzijdigheid van de PEUGEOT 2008 SUV.
Pas de tractie aan de rijomstandigheden aan door een van de drie Advanced Grip Control*-standen te selecteren: Zand, Modder of Sneeuw.

U kunt uw snelheid ook op steile hellingen onder controle houden met Hill Assist Descent Control**.
 
 
*Afhankelijk van de uitvoering en de motor optioneel beschikbaar

**HADC: Hulpsysteem voor snelheidsregeling op hellingen. Afhankelijk van de uitvoering en de motor optioneel beschikbaar

OPTIMALE VEILIGHEID

Verschillende technologieën* zijn beschikbaar om uw veiligheid achter het stuur te verhogen*, inclusief Actieve Dodehoekbewaking,  
Active Safety Brake**, Distance Alert***, Active Lane Keeping Assistance, Grootlichtassistent, Snelheidslimietherkenning en het Snelheidsadviessysteem.
 
 
*Afhankelijk van de uitvoering standaard, optioneel of niet beschikbaar
**Als het risico van een dreigende botsing wordt gedetecteerd, zal het systeem automatisch remmen om een aanrijding te voorkomen of om de ernst ervan te beperken
***Wanneer het systeem detecteert dat de voorligger te dichtbij is, krijgt de bestuurder een visuele en hoorbare waarschuwing om aan te geven dat er moet worden geremd om een aanrijding te voorkomen of om de ernst ervan te beperken.

LEUN ACHTEROVER

Met behulp van Full Park Assist* kunt u moeiteloos in- en uitparkeren. U hoeft het stuur en de pedalen niet meer te bedienen: als het systeem een geschikte parkeerplaats heeft gedetecteerd, neemt het de besturing, het gas geven en het remmen over voor een volledige ondersteuning bij zowel fileparkeren als haaks op de rijbaan inparkeren.
 
 
*Actieve parkeerhulp voor fileparkeren en inparkeren in een vak haaks op de rijbaan. Afhankelijk van de uitvoering optioneel beschikbaar vanaf 2020 of niet beschikbaar. 

ACTIERADIUS & OPLADEN e-2008

Aan boord van de volledig elektrische PEUGEOT e-2008 SUV kunt u tot 341 km rijden volgens de WLTP*. Dit is een norm die gebruikers een nauwkeuriger en realistischer beeld geeft van de actieradiuswaarden op basis van het reële autogebruik.
 
 

* WLTP: Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures. De vermelde actieradius en energieverbruikswaarden zijn conform de WLTP, die sinds 1 september 2018 als de norm voor nieuwe voertuigen wordt gehanteerd. Deze waarden kunnen variëren afhankelijk van het werkelijke gebruik en verschillende factoren zoals: snelheid, temperatuurinstellingen van de auto, rijgedrag en buitentemperatuur. De benodigde oplaadtijd hangt voornamelijk af van het vermogen van de lader die in de auto is geïnstalleerd, de laadkabel en zowel het type als vermogen van de gebruikte laadterminal. Neem contact op met uw dealer voor meer informatie. Kijk voor meer informatie op de PEUGEOT-site voor uw land.

AFMETINGEN VAN DE PEUGEOT 2008 SUV

AFMETINGEN EXTERIEUR Peugeot 2008

 

 • Lengte: 4 300 mm
 • Breedte: 1 987 mm
 • Hoogte: 1550 mm

 

AFMETINGEN INTERIEUR Peugeot 2008

Voorin
 • Breedte op schouderhoogte : 1370 mm
 • Breedte op ellebooghoogte : 906 mm

 

Achterin

 • Breedte op schouderhoogte : 1317 mm
 • Knieruimte : 238,5 mm


VOLUME KOFFERRUIMTE Peugeot 2008

 
Afhankelijk van de uitrusting en motoren varieert het bagagevolume van 434 liter tot 1467 liter met de rugleuningen van de achterbank neergeklapt.