Nieuwe 3008 SUV

 

Vermogen

225 pk / 300 pk

 
Brandstofverbruik

1,3 l/100 km

 
CO2-uitstoot

30 gr

WLTP-actieradius
Tot 59 km

Nieuwe 3008 SUV HYbrid: de nieuwste hybride SUV van Peugeot

 

 

Ontdek de nieuwe PEUGEOT 3008 SUV en zijn unieke, revolutionaire stijl. Zijn sterke lijnen verenigen kracht en elegantie, dynamiek en zachtheid. De ongeëvenaarde PEUGEOT i-Cockpit® en de reeks innovatieve technologieën aan boord zijn ontworpen om uw welzijn en veiligheid te verbeteren. Dankzij de efficiënte PLUG-IN HYBRID-, BENZINE- EN DIESEL-motoren, voelt u zich op uw gemak bij het besturen van dit wendbare voertuig en wordt het rijden een waar genot.

 

 

NIEUWE PEUGEOT 3008 SUV HYBRID: ELEKTRISCHE VOORDELEN

RIJPLEZIER

Geniet van nieuwe rijsensaties in de volledig elektrische modus:

 

 • Een elektrisch rijbereik van tot wel 59 km (WLTP)
 • Soepel, schokvrij rijden, met minder trillingen
 • Stevige acceleraties dankzij het onmiddellijk beschikbare koppel
 • Een geluidloze motor

 

 
GELD BESPAREN

Veel voordeel in de praktijk:

 

 • Een gemiddelde brandstofbesparing van 40% , afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en de frequentie van het opladen
 • Het gebruik van de elektrische-modus
 • Lagere onderhoudskosten
 
EENVOUD

Gebruiksvriendelijke functionaliteiten:

 

 • Via een normaal stopcontact in 7 uur en 15 minuten volledig op te laden
 • Via een wallbox (11kW) in ca 4 uur volledig op te laden
 • OptioneelMet de optionele On Board Charger van 7,4kW en een 22kW wallbox.  in 2 uur en 30 minuten volledig op te laden
 • Informatie in real time over uw manier van rijden
 • Functies die via de MyPeugeot App op afstand aan te sturen zijn
 • Free2Move die uw leven gemakkelijker maken
 
DESIGN

EEN NIEUW TIJDPERK

Het exterieurdesign van de nieuwe Peugeot 3008 SUV weerspiegelt zijn assertieve karakter in een combinatie van kracht en raffinement. Zijn vernieuwende uitstraling geeft hem een sterke personaliteit. Een nieuw SUV-tijdperk breekt aan.

HELDER ONTWERP

Het design van het exterieur van de nieuwe PEUGEOT 3008 SUV benadrukt zijn assertieve karakter, de balans tussen kracht en soepelheid. Zijn nieuwe, baanbrekende voorzijde geeft hem een sterke persoonlijkheid. Met dit model van topklasse breekt een nieuw SUV-tijdperk aan.

NIEUWE VOORZIJDE

De krachtige, maar verfijnde nieuwe voorzijde van de nieuwe Peugeot 3008 SUV met zijn frameless grille, beantwoordt aan de esthetische normen van morgen.

NIEUWE KOPLAMPEN

De herkenbaarheid wordt gegarandeerd door LED koplampen vanaf basisniveau, of Full-LED koplampen met bochtverlichtingStatische bochtverlichting verbetert het zicht op donkere bochtige wegen. Standaard op de niveaus GT en GT Pack. , met de voor PEUGEOT zo kenmerkende dagrijverlichting in de vorm van ‘slagtanden’.

CHROOMLIJST

De chroomlijst in de voorschermen verbindt de koplampen met de mat chromen daklijst die doorloopt tot aan de achterspoiler. Een verfijnde en dynamische accentuering van het silhouet van de Peugeot 3008 SUV HYBRID.

NIEUWE LICHTMETALEN VELGEN

De nieuwe 19 inch lichtmetalen San Francisco*-velgen met brede wielkastbeschermers en robuuste deurlijsten versterken de krachtige uitstraling van de nieuwe Peugeot 3008 SUV.
 
* Standaard beschikbaar op GT Pack-

NIEUWE ACHTERLICHTEN

Aan de achterzijde zijn de nieuwe PEUGEOT Full LED-achterlichten voorzien van een '3D leeuwenklauw'-lichtsignatuur en scrollende richtingaanwijzers. De achterlichten zijn afgedekt met donkergetinte vensters, waardoor de zwarte strip op de kofferklep aan weerszijden van de auto wordt verlengd en zo de achterzijde visueel vergroot voor een extra sportieve uitstraling.

HYBRID-BADGE

De HYBRID- of HYBRID4-badges geven op subtiele wijze aan dat de auto is voorzien van een innovatieve, technologische plug-in hybride-aandrijflijn.

EXCLUSIEVE ALCANTARA®-STOELEN

De GT en GT Pack versie van de Nieuwe Peugeot 3008 SUV HYbrid is standaard voorzien van een unieke hoogwaardige bekleding in een combinatie van kunstleder en lichtgrijs Alcantara® ‘Greval’ met contrasterend stiksel.

 

3008 HYBRID RIJPOSITIE

BIJZONDERE ERVARING

Aan boord van de Peugeot 3008 SUV valt direct het spectaculaire, bijna futuristische dashboard op. Maak kennis met de nieuwste versie van de PEUGEOT i-Cockpit® met zijn hightech innovaties. Het stuurwiel is nog compacter en het grote capacitieve 10 inch HD touchscreen is als een tablet in het midden van het dashboard geplaatst. Op het te configureren en te personaliseren digitale head-up instrumentenpaneel, met een schermdoorsnede van 12,3 inch, wordt de belangrijkste rijinformatie in uw directe blikveld weergegeven.

De PEUGEOT i-Cockpit® beschikt afhankelijk van de uitvoering over zes bijzonder elegante pianotoetsen – de "toggle switches" – voor een directe en permanente toegang tot de belangrijkste comfortfuncties: radio, airconditioning, navigatie, autoparameters, telefoon en mobiele apps.

Bij de plug-in hybrid-uitvoering beschikken het instrumentenpaneel en het touchscreen van de PEUGEOT i-Cockpit® over een voor de hybride-aandrijflijn specifieke lay-out zodat bijvoorbeeld de gegevens over het verbruik (elektriciteit en brandstof) weergegeven kunnen worden.

 

 

CONNECTED NAVIGATIE

Peugeot Connect biedt toegang tot het scala aan connected services met het Navigation Pack, inclusief TomTom*-services om verkeersinformatie en risicogebieden in realtime te bekijken. 
 
 
* Met TomTom Services worden alle factoren die essentieel zijn voor uw rit in realtime weergegeven: realtime verkeersinformatie, tankstations, parkeerplaatsen, het weer, lokale zoekopdrachten en risicogebieden (afhankelijk van de lokale wetgeving). Het abonnement op al deze services is voor 3 jaar inbegrepen en kan vervolgens online (tegen betaling) worden verlengd of vernieuwd.

MIRROR SCREEN

Met de Mirror Screen*-functie kunt u apps van uw Apple CarPlayTM of Android AutoTM-compatibele smartphone op het touchscreen weergeven en blijft u altijd verbonden dankzij het draadloze oplaadgebied** in de middenconsole.
De achterpassagiers hebben twee USB-oplaadpunten voor hun mobiele apparaten ter beschikking.
 
 
 
* Afhankelijk van de uitvoering standaard, optioneel of niet beschikbaar. De Mirror Screen-functie werkt via Android AutoTM (voor Android-smartphones) of Apple CarPlayTM (voor smartphones met iOS) of met behulp van de MirrorLink®-technologie (voor Android-smartphones die compatibel zijn met MirrorLink® en alleen in combinatie met het PEUGEOT Connect Radio-apparaat), indien van toepassing, op voorwaarde dat u een mobiel contract en een werkende internetverbinding heeft.
Alleen deze drie goedgekeurde apps werken in stilstand en tijdens het rijden, indien van toepassing. Tijdens het rijden worden bepaalde functies in de relevante apps uitgeschakeld. Sommige soorten inhoud die gratis toegankelijk zijn vanaf uw smartphone, vereisen een betaald abonnement op een gelijkwaardige, goedgekeurde Android Auto-, Apple CarPlayTM of MirrorLink®-app. Kijk voor meer informatie op de PEUGEOT-site voor uw land.
** Inductief opladen voor apparaten die compatibel zijn met Qi

Hi-Fi FOCAL® AUDIO

Het FOCAL® Hi-Fi-systeem biedt een uitzonderlijke geluidskwaliteit door de allernieuwste technologieën. De centrale speaker en de tweeters zijn afgewerkt met een nieuwe 'Bronze Belem'-kleurfinish. Door de plaatsing van de woofer onder de passagiersstoel, gaat er geen enkele bagageruimte verloren.

DIGITAAL INSTRUMENTENPANEEL

Op het hoogwaardige, digitale instrumentenpaneel worden de volgende gegevens permanent weergegeven:

 • De rijmodus: Electric, Sport, Hybrid, 4WD****.
 • Het elektrisch rijbereik en het brandstofverbruik
 • Informatie over het energieverbruik via de vermogensmeter: CHARGE*, ECO** en POWER***
 
 
*CHARGE: Regeneratie/gedeeltelijk opladen van de tractiebatterij

**ECO: Energieoptimalisatie
***POWER: Maximaal vermogen
****Alleen beschikbaar op de HYBRID4

10 INCH HD-TOUCHSCREEN

U kunt het nieuwe 10 inch* HD-touchscreen gebruiken om toegang te krijgen tot de instellingsfuncties en rij-informatie van de nieuwe PEUGEOT 3008 SUV HYBRID:

 • De energiestromen die de werking van het hybridesysteem weergeven
 • Informatie over het energie- en het brandstofverbruik
 • De locatie van laadpunten en de resterende actieradius in de volledig elektrische rijmodus**
 • De instellingen voor het laden
 • Het activeren van de e-Save functie
 
 
* Afhankelijk van de uitvoering standaard, optioneel of niet beschikbaar

** Via navigatie

BLACK PACK-OPTIE MET DE NIEUWE PEUGEOT 3008 SUV

 

 

 

Geef uw nieuwe Peugeot 3008 SUV GT of GT Pack nog meer dynamiek en uitstraling met de optie ‘Black Pack’ met zijn specifieke zwarte elementen.

 

 • De grille en de kenmerkende PEUGEOT leeuw zijn uitgevoerd in dark chrome.
 • De ‘3008’ ‘GT’ en ‘PEUGEOT’ zijn uitgevoerd in matzwart, geheel in stijl met de dakrails.
 • De skidplate, sierstrips op de voorschermen, de sierstrips op de dakrand en achterspoiler alsmede op de achterbumper zijn uitgevoerd in glanzend zwart.
 • De 19” lichtmetalen velgen ‘Washington’ zijn uitgevoerd in glanzend zwart.

 

 

 

 

SMART HIGH TECH

Met de nieuwe PEUGEOT 3008 SUV heeft u de vrijheid om voor energie te kiezen zonder in te leveren op de eigenschappen die u van een PEUGEOT-auto verwacht: een ruim interieur, royale bagageruimte en vooral rijplezier.

DE NEUWE PEUGEOT 3008 SUV: INNOVATIEVE TECHNOLOGIEËN

De rijhulpsystemen van de nieuwste generatie op de nieuwe Peugeot 3008 SUV versterken het confort en de veiligheid aan boord en helpen u zelfs om semi-autonoom te rijden.

 

Zo herkent het systeem de verkeersborden, en past de snelheid automatisch aan dankzij de adaptieve cruise controlPack Drive Assist. Standaard vanaf niveau Allure Pack en Blue Lease Allure. . Dankzij de STOP-functie (30 km/u bij handgeschakelde versies) en de rijstrookassistent wordt filerijden veel minder vermoeiend. Systemen als dodehoekbewakingPack Drive Assist. Standaard vanaf niveau Allure en Blue Lease Allure.  in combinatie met automatische stuurcorrectie dragen in belangrijke mate bij aan de veiligheid.

 

 

NIGHT-VISION 

Dankzij een ingebouwde infraroodcamera aan de voorzijde van de auto, kunt u met de optie ‘Night vision’Als optie beschikbaar op de niveaus GT, GT Pack en Blue Lease GT  zien in het donker. Met name de aanwezigheid van dieren of mensen in het donker zijn zichtbaar in het head-up instrumentenpaneel. Dankzij de nieuwste generatie veiligheidsvoorzieningen en rijhulpsystemen heeft u de voordelen van de nieuwste technologie.

 

 

ADVANCED GRIP CONTROL

Advanced Grip ControlOptioneel vanaf niveau Allure en Blue Lease Allure.  bestaat uit een geavanceerde antispinregeling, speciale banden en de Hill Assist Descent Control. Hiermee kunt u de grip van de auto aanpassen aan zware omstandigheden, zoals sneeuw, modder of zand en blijft de auto onder controle bij een steile afdaling.

De vierwielaangedreven Peugeot 3008 SUV HYbrid4 is ook verkrijgbaar met Advanced Grip Control, wat leidt tot verrassende prestaties in moeilijk begaanbaar terrein.

4-WIELAANDRIJVING

De krachtige HYBRID4-uitvoering met vierwielaandrijving, biedt zowel verbeterde tractie op de weg of op moeilijk terrein als het Hill Assist Descent Control-systeem.

 

LANE DEPARTURE WAARSCHUWINGSSYSTEEM

Het Lane Departure Warning System gebruikt een camera om doorlopende en onderbroken lijnen op de weg in de gaten te houden.

Het waarschuwt de bestuurder en corrigeert de besturing* zodra het systeem een risico signaleert.

 
 

Onderdeel van het Drive Assist Plus Pack

VERKEERSBORDHERKENNING

Dit systeem detecteert en leest verkeersborden met zowel snelheidslimieten als einde van snelheidslimieten en geeft ze weer op het instrumentenpaneel. Het systeem houdt ook rekening met de informatie over snelheidslimieten die op de kaart in het navigatiesysteem wordt gegeven. De snelheidsbegrenzer vult deze tool aan:
de bestuurder kan ervoor kiezen om de snelheid op de snelheidsbegrenzer aan te passen aan de snelheid die door de camera wordt gelezen.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL

Met behulp van een radar detecteert deze functie* uw voorligger en houdt het automatisch een veilige, geconfigureerd afstand aan door het remmen of het gaspedaal over te nemen.
Indien nodig werkt het systeem tot de auto volledig stilstaat (met een automatische transmissie) of tot een snelheid van 30 km/u wordt bereikt (met een handgeschakelde versnellingsbak).
 
 
*Onderdeel van het Drive Assist Plus Pack

 

 

ACTIERADIUS & OPLADEN

TOT 59 KM (WLTP) IN ELEKTRISCHE MODUS

Dankzij de actieradius van de lithium-iontractiebatterij in de nieuwe PEUGEOT 3008 SUV HYBRID kunt u tot 59 km rijden in de elektrische modus volgens het WLTP-certificeringsprotocol (Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedures).


BEREKEN DE ACTIERADIUS VAN UW NIEUWE PEUGEOT 3008 SUV HYBRID

PLUG-IN HYBRID-SPECIFIEKE SERVICES

ONGEËVENAARDE ONAFHANKELIJKHEID

Dankzij de services die worden aangeboden door MyPeugeot en Free2Move, bent u nog nooit zo onafhankelijk geweest in het beheer van uw hybride voertuig.
 
 
 

e-REMOTE CONTROLS

Beheer en plan het opladen rechtstreeks vanaf jouw smartphone. U kunt ook de temperatuur in de auto beheren.

CHARGE MY CAR MET FREE2MOVE

Kies voor een oplossing die u gemakkelijk toegang geeft tot openbare laadpunten met de Charge My Car*-aanbieding van Free2Move.

STUUR JOUW AUTO OP AFSTAND AAN

Profiteer dankzij de MyPeugeot®-app* van realtime gepersonaliseerde services :
- Snelle toegang tot de assistentie helpdesk.
- Beheer de onderhouds- en servicevereisten van uw voertuig.
- Beheer eenvoudig de lading van uw tractiebatterij en uw temperatuur aan boord.

- Beheer en plan het opladen** tijdens daluren rechtstreeks vanaf uw smartphone.
 
 

* Onder voorbehoud dat je toegang hebt tot een mobiel netwerk, de beschikbaarheid is afhankelijk van het verkoopland   
** Op de nieuwe PEUGEOT 3008 HYBRID SUV