SKIP TO CONTENT
3008 SUV

PEUGEOT 3008 SUV HYBRID

KRACHT EN ELEGANTIE

PEUGEOT 3008: DE STIJLVOLLE SUV VAN PEUGEOT

Ontdek de PEUGEOT 3008 en zijn unieke, revolutionaire stijl. Zijn sterke lijnen verenigen kracht en elegantie, dynamiek en comfort. De ongeëvenaarde PEUGEOT i-Cockpit® en de reeks innovatieve technologieën aan boord zijn ontworpen om jouw welzijn en veiligheid te verbeteren. Dankzij de efficiënte PLUG-IN HYBRID-, BENZINE- EN DIESEL-motoren, is er voor jou altijd een passende oplossing, die garant staat voor een ongekende rijervaring.

 

 

3008 PACK BUSINESS

3008 ACTIVE PACK BUSINESS

De Pack Business versies vormen het beste aanbod binnen het gamma van de PEUGEOT 3008. De belangrijkste uitrusting, die het dagelijks rijden in de PEUGEOT 3008 zo aangenaam maakt, is namelijk al standaard op deze versies. De beste investering voor een ieder die zijn auto koopt of leased.

 

Zo heeft een Active Pack Business al standaard parkeerhulp achter, aangevuld met een achteruitrijcamera. De buitenspiegels klappen automatisch in bij het vergrendelen, zodat u van afstand kunt zien of uw auto op slot staat. Starten gaat met de startknop, zodat uw sleutel in uw zak kan blijven.

3008 ALLURE PACK BUSINESS

Dat geldt zeker voor de Allure Pack Business, die standaard is voorzien van Parkeerhulp voor, 18 inch lichtmetalen velgen, Keyless Entry,  Peugeot Connect 3D Nav met spraaksturing en het uitgebreidere Pack Safety Plus, wat bestaat uit Vermoeidheidsherkenning van de bestuurder, Grootlichtassistent en een Active Lane Departure Warning systeem.

RAFFINEMENT EN DYNAMIEK

Het exterieurdesign van de nieuwe PEUGEOT 3008 SUV weerspiegelt zijn assertieve karakter in een combinatie van kracht en raffinement. Zijn vernieuwende uitstraling geeft hem een sterke personaliteit. Een nieuw SUV-tijdperk breekt aan.

 

EEN INDRUKWEKKEND FRONT

 
De sterke persoonlijkheid van de PEUGEOT 3008 SUV wordt bewerkstelligt door een indrukwekkende frontpartij, waarbij bijzondere aandacht gegeven is aan de structuur van de grille en de sculptuur van de voorbumper. Hoe meer je in detail kijkt, hoe meer je ontdekt.

STERKE PERSOONLIJKHEID

 
De herkenbaarheid wordt gegarandeerd door LED koplampen vanaf basisniveau, of Full-LED koplampen met bochtverlichtingStatische bochtverlichting verbetert het zicht op donkere bochtige wegen. Standaard op het niveau GT. , met de voor PEUGEOT zo kenmerkende dagrijverlichting in de vorm van ‘hoektanden’.
 

HERKENBARE PERSOONLIJKHEID

 
Op alle niveaus zijn de buitenspiegels in glanzend zwart uitgevoerd, ongeacht de carrosseriekleur.  HYbrid- of HYbrid4 - badges geven op subtiele wijze aan dat de auto is voorzien van een plug-in hybride-aandrijflijn.

LICHTMETALEN VELGEN

Afhankelijk van het uitvoeringsniveau is de PEUGEOT 3008 uitgerust met 17, 18 of 19 inch lichtmetalen velgen. Deze velgen zijn met aandacht voor detail vormgegeven, zoals deze 19 inch lichtmetalen velg San Francisco op de GT. 

PEUGEOT LED-TECHNOLOGY

Aan de achterzijde vallen de nieuwe achterlichten op met PEUGEOT Full LED technology, met 3D-effect en scrolling richtingaanwijzers. De achterlichten zijn afgedekt met donker getinte vensters die één geheel vormen met de zwarte strip op de kofferklep.

PEUGEOT SIGNATUUR

De lichtsignatuur van de achterlichten, met de impressie van klauwafdruk van de leeuw maakt de 3008 SUV een onmiskenbare PEUGEOT van de nieuwste generatie.

EXCLUSIEVE ALCANTARA® BEKLEDING

De Peugeot 3008 SUV kenmerkt zich door een bijzondere materiaalkeuze voor de afwerking van het interieur. Zo zijn de stoelen van de GT Pack Business versie standaard bekleed met een combinatie van hoogwaardig kunstleder met aangenaam aanvoelend Alcantara®, afgewerkt met een contrasterend lichtgrijs stiksel.

 

PEUGEOT I-COCKPIT

Aan boord van de Peugeot 3008 SUV valt direct het spectaculaire, bijna futuristische dashboard op. Maak kennis met de nieuwste versie van de PEUGEOT i-Cockpit® met zijn hightech innovaties. Het stuurwiel is nog compacter en het grote capacitieve 10 inch HD touchscreen is als een tablet in het midden van het dashboard geplaatst. De PEUGEOT i-Cockpit® beschikt afhankelijk van de uitvoering over zes bijzonder elegante pianotoetsen – de "toggle switches" – voor een directe en permanente toegang tot de belangrijkste comfortfuncties

 

CONNECTIVITEIT

PEUGEOT Connect geeft toegang tot een scala aan connected services met TomTom navigatie* Standaard of optioneel afhankelijk van het uitrustingsniveau.  met realtime verkeersinformatie, beschikbaarheid van parkeerplaatsen, brandstofprijzen, het weer, etc.

MIRROR SCREEN

Met de Mirror Screen functie* Standaard of optioneel afhankelijk van het uitrustingsniveau. , kunt u apps van uw Apple CarPlayTM or Android AutoTM compatibele Smartphone weergeven op het touchscreen en blijft u altijd connected dankzij de draadloze telefoonlader in de middenconsole.

FOCAL HIFI-SYSTEEM

Het FOCAL® Hi-Fi systeem* Standaard of optioneel afhankelijk van het uitrustingsniveau.  biedt door de nieuwste technologieën een geweldige geluidskwaliteit. De centrale speaker en de tweeters zijn afgewerkt met en nieuwe finish in "Bronze Belem". Door de plaatsing van de woofer onder de passagiersstoel gaat er geen enkele bagageruimte verloren.

DIGITAAL INSTRUMENTENPANEEL

Op het te configureren en te personaliseren digitale head-up instrumentenpaneel, met een schermdoorsnede van 12,3 inch, wordt de belangrijkste rij-informatie in uw directe blikveld weergegeven.

BIJ DE HYBRIDE

Bij de plug-in hybrid-uitvoering beschikken het instrumentenpaneel en het touchscreen van de PEUGEOT i-Cockpit® over een voor de hybride-aandrijflijn specifieke lay-out zodat bijvoorbeeld de gegevens over het verbruik (elektriciteit en brandstof) weergegeven kunnen worden.
POWER OF CHOICE
DE VRIJHEID OM TE KIEZEN
Bij de PEUGEOT 3008 SUV heb jij volledige vrijheid om te kiezen uit een plug-in-hybrid, benzine of dieselaandrijving, zonder concessies te hoeven doen aan de ruimte, comfort of design van jouw auto. De plug-in-hybrid biedt extra rijplezier zonder compromis!
E-REMOTE CONTROL
Met de MyPeugeot-app kun je het laden van de tractiebatterij en het vooraf verwarmen of koelen van het interieur van jouw auto op afstand regelen. 
TECHNOLOGIE

INNOVATIEVE TECHNOLOGIE

De rijhulpsystemen van de nieuwste generatie op de nieuwe PEUGEOT 3008 SUV versterken het comfort en de veiligheid aan boord en helpen je zelfs om semi-autonoom te rijden. Zo herkent het systeem de verkeersborden, en past de snelheid automatisch aan dankzij de adaptieve cruise control. Dankzij de STOP-functie (30 km/u bij handgeschakelde versies) en de Lane positioning assist wordt filerijden veel minder vermoeiend. Systemen als dodehoekbewaking, Active Safety Brake en Distance Alert dragen in belangrijke mate bij aan de veiligheid.

 NIGHT VISION

Dankzij een ingebouwde infraroodcameraStandaard of als optie, afhankelijk van uitvoering.  aan de voorzijde van de auto, kun je met de optie ‘Night vision’ zien in het donker. Met name de aanwezigheid van dieren of mensen in het donker zijn zichtbaar in het head-up instrumentenpaneel. Dankzij de nieuwste generatie veiligheidsvoorzieningen en rijhulpsystemen heb jij de voordelen van de nieuwste technologie.

ADVANCED GRIP CONTROL

Advanced Grip ControlUitsluitend mogelijk op versies met EAT8 automatische versnellingsbak.bestaat uit een geavanceerde antispinregeling, speciale banden en de Hill Assist Descent Control* Afkomstig uit de 4X4 wereld. Dit systeem houdt de auto perfect onder controle bij een steile afdaling, zonder dat je de rem of het gaspedaal hoeft te bedienen. . Hiermee kun je de grip van de auto aanpassen aan zware omstandigheden, zoals sneeuw, modder of zand en blijft de auto onder controle bij een steile afdaling.

VIERWIEL AANDRIJVING

De PEUGEOT 3008 SUV is leverbaar in een HYbrid4 versie (vierwiel aangedreven, 300pk). Hij combineert een 147 kW/ 200pk PureTech benzinemotor met twee 80 kW/110pk elektromotoren. De 13,2 kWh tractiebatterij zorgt voor een elektrische actieradius van 59 km WLTP.

De vierwiel aangedreven PEUGEOT 3008 SUV HYbrid4 is ook verkrijgbaar met Advanced Grip Control, wat leidt tot verrassende prestaties in moeilijk begaanbaar terrein.

RIJMODI

De PEUGEOT 3008 SUV HYBRID zorgt voor een nieuwe rijbeleving, dankzij de vier beschikbare rijmodi:

 • Electric : in deze modus kun je 100% elektrisch rijden met een snelheid van maximaal 135 km/h. Bij het starten wordt de elektrische modus automatisch geactiveerd. 
 • Hybrid : in deze modus werken de elektromotor(en) en de benzinemotor samen voor een zo laag mogelijk verbruik
 • Sport : in deze modus is voor maximale prestaties het volledige vermogen van de benzinemotor en de elektromotor(en) beschikbaar 
 • 4WDUitsluitend op de HYbrid4  : deze modus komt van pas wanneer meer tractie nodig is (vierwielaandrijving, en een gecombineerd vermogen van de verbrandingsmotor en de elektromotoren van 300 pk)

 

REGENERATIEF REMMEN

De PEUGEOT 3008 SUV HYBRID combineert vermogen met raffinement, met state of the art technologie die bijdraagt aan een bijzonder rijervaring. De Brake-functie (B modus)kan door de bestuurder worden ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de auto sterker vertraagt als het gaspedaal wordt losgelaten, zonder dat het rempedaal wordt ingetrapt. De werking van deze functie is vergelijkbaar met afremmen op de motor en zorgt ervoor dat de tractiebatterij extra wordt bijgeladen.

 

LITHIUM-ION TRACTIEBATTERIJ (240-400V)
De actieradius van de tractiebatterij in de 100% elektrische modus is bij de PEUGEOT 3008 HYbrid4 59 km WLTP en bij de voorwiel aangedreven PEUGEOT 3008 HYbrid 56 km. De tractiebatterij heeft een capaciteit van 13,2 kWh. Hij is onder de achterbank geplaatst waardoor de inhoud van de bagageruimte boven de laadvloer ongewijzigd is gebleven. Met de functie "e-Save" kan de bestuurder vooraf een voorraad elektrische energie reserveren die hij kan gebruiken wanneer hij bijvoorbeeld een milieuzone moet doorkruisen.

TECHNISCHE SPECIFICATIES PEUGEOT 3008

PLUG-IN HYBRIDE-AANDRIJFLIJN

Voor nog intensere sensaties is de PEUGEOT 3008 leverbaar als HYbrid en HYbrid4. Deze aandrijflijn bestaat uit:

 

 • Een PureTech-benzinemotor van 147 kW/200 pk (HYbrid4) of 132 kW/180 pk (HYbrid).
 
 • Een elektromotor op de vooras van 81 kW (HYbrid en HYbrid4) en een tweede elektromotor van 83 kW op de achteras in het geval van de vierwiel aangedreven HYbrid4.
 

ACTIERADIUS & OPLADEN SUV 3008

TOT 59 KM (WLTP) IN ELEKTRISCHE MODUS


Dankzij de actieradius van de lithium-ion tractiebatterij in de PEUGEOT 3008 SUV HYBRID kunt u tot 59 km rijden in de elektrische modus volgens het WLTP-certificeringsprotocol (Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedures).
 
ACTIERADIUS HYBRIDE INFORMATIE OVER OPLADEN

DE PURETECH EN BLUEHDI MOTOREN

De benzine- en dieselmotoren op de nieuwe PEUGEOT 3008 SUV zijn uitgerust met een brandstofbesparend Stop&Start systeem.


Benzinemotor:

 • PureTech 130 handgeschakeld,
 • PureTech 130 EAT8 automaat,
   

Dieselmotoren:       

 • BlueHDi 130 EAT8 automaat.
 
AFMETINGEN VAN DE 3008 SUV

AFMETINGEN EXTERIEUR PEUGEOT 3008

AFMETINGEN INTERIEUR PEUGEOT 3008

 • Voorin

Breedte op schouderhoogte :  1493 mm
Breedte op ellebooghoogte :  915 mm   

 • Achterin 

Breedte op schouderhoogte: 1484 mm
Knieruimte :  240 mm

VOLUME KOFFERRUIMTE PEUGEOT 3008

De Peugeot 3008 SUV beschikt over een royale kofferruimte, die gemakkelijk vergroot kan worden dankzij de eenvoudig vanuit de kofferruimte neerklapbare achterbankleuning.
DOCUMENTATIE

Voor een overzicht en details over de uitrusting, prijzen en technische gegevens van de PEUGEOT 3008 kunt u onder andere de volgende documenten raadplegen:
 

 • Prijzen & specificaties
 • Accessoires brochure
 • Accessoires prijslijst

HOUD MIJ OP DE HOOGTE OVER DE PEUGEOT 3008 SUV