Peugeot Boxer 4x4 Concept camper

Peugeot Boxer 4x4 Concept

Peugeot Boxer 4x4 Concept

Dol op uitdagingen

Met een expressieve stijl en gebruik makend van innovatieve materialen is de Peugeot BOXER - waarvan sinds de introductie inmiddels 720.000 auto's zijn verkocht - voor de VDL 2019 (Véhicules De Loisirs beurs in Parijs) omgetoverd tot een stoere avonturier.

Het is de duidelijke en spannende visie van PEUGEOT op recreatief vervoer die verregaand gepersonaliseerd is en letterlijk en figuurlijk buiten de gebaande paden treedt: WANDERLUST GREEN, MINT, Gris GREVAL alcantara en natuurlijk wit mineraal worden met elkaar gecombineerd.

Het concept model is een vervolg op de Peugeot RIFTER 4x4 CONCEPT en eveneens ontworpen voor rijden op alle soorten terrein met zijn DANGEL vierwielaandrijving, speciale banden en verhoogde bodemvrijheid. Om de ervaring compleet te maken is de leefruimte van 10 m² uitgerust om tot 3 personen comfortabel te laten reizen. Bovendien kan er een Peugeot eM02 FS Powertube elektrische mountainbike achterop worden geplaatst en een kano op het imperiaal.

De Peugeot BOXER 4x4 CONCEPT zal zijn wereldpremière beleven op de VDL (beurs voor recreatief vervoer) in Parijs die in Le Bourget wordt gehouden van 28 september tot en met 6 oktober 2019.

Peugeot Boxer 4x4 Concept - interieur

Uitdaging #2: de omgeving respecteren en verkennen

Bij de Peugeot BOXER 4x4 CONCEPT ligt de focus op eco-efficiency en duurzaamheid. Van de keuze van de materialen is bijzonder veel werk gemaakt: de tafel, het aanrecht en de wasbak zijn uitgevoerd in natuurlijk mineraal in ARAGONITE wit, dat de duurzaamheid van natuursteen combineert met de schoonheid van keramiek. De vloer is een geslaagde krachttoer: hij bestaat uit 100% gerecycled materiaal en is bovendien 100 % recyclebaar! Het gebruikte plastic bestaat voor 85% uit tanks van auto's, voor 10% uit melkflessen en voor 5% uit andere witte flesjes (zeepflessen bijvoorbeeld). De 50% gerecycled plastic waaruit de vloer bestaat zorgt voor een beperking van 75 kg CO2 in vergelijking met een standaard kunststof vloer. Deze lange termijn toepassing voorkomt dat het plastic weer gerecycled wordt in een nieuw wegwerpproduct.

Om de natuur ook op een duurzame manier te verkennen voldoet de Peugeot BOXER 4x4 CONCEPT aan de meest recente emissienormen met een FAP en SCR en is hij conform de laatst geldende EURO6 norm.

De Peugeot BOXER 4x4 CONCEPT is veel meer dan een stilistisch statement. Hij moet zich net zo op zijn gemak voelen in grind, modder, sneeuw als op rotsachtige wegen.

De DANGEL vierwielaandrijving werkt met een visco-koppeling en een tussenbak voorin. Hij wordt ingeschakeld via 3 toetsen binnen handbereik aan de linkerzijde van het dashboard. Er kan gekozen worden uit 3 rijmodi:

  • 2-wielaandrijving, om in het dagelijkse verkeer met voorwielaandrijving te rijden
  • 4-wielaandrijving, waarbij de transmissie enkel het koppel ook over de achterwielen verdeelt als er meer aandrijfkracht nodig is

- LOCK-modus om de achteras te blokkeren, handig voor rijden op extreem ruig terrein en op bruggen

4 high-performance banden verhogen de efficiency van de 4 aangedreven wielen. De PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT staat op all-terrain banden geleverd door BF Goodrich. Deze combineren sterkte, duurzaamheid, uiterlijk en bieden een uitstekende aandrijving.

De bodemvrijheid van de Peugeot BOXER 4x4 CONCEPT is aan de voorzijde met 30 millimeter verhoogd en achter met 50 millimeter, waardoor de auto moeiteloos over de meeste obstakels heen kan rijden.

De steilste hellingen kunnen worden bedwongen: de BlueHDi 165 motor en de handgeschakelde bak met 6 versnellingen ontwikkelt een comfortabel koppel van 370 Nm.

Voor grenzeloos avonturieren is er de notenhouten Canadese kano in de stijl van de Peugeot BOXER 4X4 CONCEPT op het imperiaal, dat zo is ontworpen dat de bovenlichten nog steeds kunnen functioneren. De op maat gemaakte ladder volgt de vorm van de wielkast en biedt een makkelijke toegang tot het imperiaal en de uitrustingen op de zijkant.

En ten slotte is er de Peugeot eM02 FS Powertube mountainbike om het avontuur te vervolgen. Dit is een mountainbike met elektrische ondersteuning uit de nieuwste collectie eBikes van PEUGEOT. De compacte accu is in het frame ingebouwd en de stijl van de fiets is strak en vloeiend. Hij is multifunctioneel met de dubbele vering en de ideale partner op uitdagend terrein. Hij kan op de achterkant van de Peugeot BOXER 4x4 CONCEPT worden bevestigd op een steun op de trekhaak. Hij is uitgevoerd in dezelfde MINT-kleur als de inzetstukken van de auto en contrasteert subtiel met de matzwarte portieren

Nooit verdwalen met het 9 inch touch screen van het navigatiesysteem waarin de afmetingen van de auto kunnen worden ingevoerd om wegen waar beperkingen met betrekking tot afmetingen gelden te vermijden. Het navigatiesysteem is compatible met de real time verkeersinformatie-app WAZE, heeft ruimte voor de aansluiting van twee telefoons tegelijkertijd, en geeft de beelden van de twee HD multiview camera's weer om uitstekend zicht op de directe omgeving te houden.

Peugeot Boxer 4x4 Concept - Exterieur

Uitdaging #3: De beste expertise inzetten

De laatste uitdaging bestond uit het om ons heen verzamelen van de specialistische partners en deze te vragen “out of the box” te denken en de gebaande paden te verlaten.

De vierwielaadrijving is ontwikkeld met DANGEL, een bekende partner van PEUGEOT en gerenommeerd specialist op het gebied van vierwielaandrijving. Hun logo is uitgevoerd in het MINT-groen voor deze gelegenheid.

De wasbak, het aanrecht en de tafel werden geleverd door KERROCK terwijl ALPINE, specialist in ingebouwde multimedia-apparatuur zich heeft gebogen over het infotainment- en het navigatiesysteem.

Ten slotte ontwierp de start-up SASMINIMUM de vloerbedekking. Deze start-up werd in 2017 opgericht door een aantal architecten en zij bieden een uniek productiesysteem waarmee fijngemalen afval omgezet kan worden in een solide en sterk materiaal zonder toevoeging van chemische producten of hars. Het product is 100% gerecycled en 100% recyclebaar. Net als goudzoekers zoeken ze onafgebroken naar nieuwe bronnen van ongebruikt plastic afval bij de recyclebedrijven die zich hebben aangesloten bij het project. Hun grondstof wordt gesorteerd op kleur en is gegarandeerd niet giftig.

 De Peugeot BOXER 4x4 CONCEPT zal zijn wereldpremière beleven op de ‘Véhicules de Loisirs‘-beurs in Parijs in Le Bourget van 28 september tot en met 6 oktober 2019.