SKIP TO CONTENT
vacances

Juli, 2023

Leestijd: 3 minuten

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je in

Zo maakt de auto vakantie voor iedereen bereikbaar

 

Wie zomer zegt, zegt vakantie. Wat je bestemming ook is, de reis ernaartoe is onlosmakelijk verbonden met avontuur en heeft een grote invloed op de beleving. De auto heeft de manier waarop we reizen ingrijpend veranderd. Sinds de auto in de jaren '50 en '60 gemeengoed werd, zijn vakanties voor de meeste mensen bereikbaar geworden. Ook zijn onze reisgewoonten sindsdien radicaal  veranderd.

De auto, een symbool van vrijheid
 

Vóór de komst van de auto waren vakanties voorbehouden aan de elite. De auto heeft er echter voor gezorgd dat afstanden korter werden en reizen makkelijker. Dit leidde tot ongekende vrijheid. Vandaag de dag gaat maar liefst 60% van de Europeanen met de auto op vakantie.

De vele toepassingen van de auto

 

Je reist niet alleen náár je bestemming met de auto, ook op de vakantiebestemming zelf speelt de auto een sleutelrol. Reis je per vliegtuig, trein of boot, dan verken je de omgeving van jouw bestemming vaak met een huurauto. Diensten zoals bijvoorbeeld Free2Move stellen je in staat om ter plekke een auto te huren en bieden voor vakantiegangers een mobiliteitsoplossing op maat.

Een andere manier van reizen

 

Voor sommigen is de auto meer dan alleen een vervoermiddel, het is ook een plek om te verblijven. Zo transformeren liefhebbers van de 'van life'-beweging bedrijfsvoertuigen naar echte huizen op wielen. Compleet met keuken, opbergruimte en een stapelbed....hun voertuigen zijn van alle gemakken voorzien! Ontdek voertuigombouw, voor recreatief of multi-inzetbaar gebruik.

Mobiliteit voor elk wat wils

 

Anderen combineren liever de auto en de fiets - een uitstekende manier om fit te blijven terwijl je geniet van je vakantie. En wie wel wat ondersteuning kan gebruiken in de bergen, is er de elektrische fiets. Bepaal je eigen tempo en geniet in alle rust van het landschap! Vind de fiets die je nodig hebt voor mountainbiken, trekking, running of stadsfietsen, voor volwassenen en kinderen, elektrisch of niet-elektrisch.

Elektrisch reizen, de nieuwste revolutie

 

Op vakantie gaan met een elektrische auto is de nieuwste revolutie. Deze voertuigen zijn stil en beter voor het milieu. Een ander voordeel is dat je altijd toegang hebt tot lage-emissiezones, zelfs tijdens de hittegolven die vaak gepaard gaan met smog.  Ga je op vakantie met een elektrische auto dan is er wel wat voorbereiding nodig.

Zo is het belangrijk om je route te plannen op basis van beschikbare oplaadpunten onderweg en je oplaadtijd te optimaliseren met een paar tips. Wat dacht je van deze? Om zonder wachttijd op te laden, kun je een van de 350.000 oplaadpunten in heel Europa reserveren.

 

Zo rijd je nog duurzamer:

  • verlaag je snelheid,
  • rijd met het verkeer mee,
  • profiteer van regeneratief remmen (laat de auto uitrollen) tijdens afdalingen en win energie terug,
  • houd de accu op een laadniveau van 20-80%,
  • vermijd overbelasting van de auto,
  • controleer de bandenspanning.

 

 

De auto heeft vakantie bereikbaar gemaakt voor iedereen. Daarnaast blijft het vervoersmiddel zich telkens aanpassen op de verwachtingen en behoeften van reizigers. Met een breed aanbod van modellen en handige mobiliteitsoplossingen biedt Peugeot opties voor elk type vakantie, ongeacht of het gaat om een gezinsvakantie of een fietstocht in het weekend. Boek vandaag nog je proefrit bij je dichtstbijzijnde Peugeot-dealer!

ONTDEK AL ONZE ARTIKELEN