SKIP TO CONTENT

PEUGEOT ONTVANGT ‘CAR DESIGN AWARD’  

VOOR DESIGN VAN COMPLETE GAMMA

De ‘Car Design Award’, die sinds 1984 op initiatief van het tijdschrift Auto&Design wordt uitgereikt, komt dit jaar ten goede aan PEUGEOT, in de categorie ‘Brand Design Language’. PEUGEOT ontvangt de prijs voor zijn unieke en eigenzinnige styling, die tot uiting komt in het hele productgamma.
 

Volgens de jury: "De nieuwe PEUGEOT-modellijn laat zien dat het merk evolueert op het gebied van sportiviteit en verfijning. PEUGEOT voegt sterke, provocerende lijnen toe aan zijn ontwerpen, die consistent zijn met de historische wortels van het merk".

 

Matthias Hossann, directeur van PEUGEOT Design, is zeer verheugd met de onderscheiding. Volgens hem betreft het een belangrijke internationale erkenning die verband houdt met het grote commerciële succes van de meest recente producten van PEUGEOT.

 

PEUGEOT ontvangt de ‘Car Design Award’ voor zijn nieuwste creaties. Deze prestigieuze prijs, die sinds 1984 wordt uitgereikt op initiatief van Fulvio Cinti, oprichter en directeur van het tijdschrift Auto&Design, is een bekroning op projecten die een belangrijke bijdrage leveren aan de evolutie van autodesign.

 

De prijs wordt toegekend door een jury van 12 experts, waarvan het leeuwendeel journalist is bij een toonaangevend internationaal automagazine. Zij dragen zorg voor een objectieve beoordeling van het wereldwijde automobieldesign.

 

De prijsuitreiking vond via live-stream plaats op 30 november vanuit het Nationaal Automobielmuseum van Turijn. Van de drie prijscategorieën ('Production Car’, ‘Concept Car’ en 'Brand Design Language’) werden 10 finalisten beoordeeld en de trofee voor ‘Brand Design Language’ ging tenslotte naar PEUGEOT.

 

De categorie ‘Brand Design Language’ is gefocust op het merkdesign. In brede zin is dit de manier waarop een merk zijn identiteit en waardes uitdrukt door middel van een samenhangend en aantrekkelijk productassortiment.

Glorieus verleden, spannende toekomst

PEUGEOT Design Director Matthias Hossann is zeer vereerd met deze belangrijke erkenning voor het merk: “Ik ben erg blij met deze prijs, die komt op een cruciaal moment voor het merk PEUGEOT. Met de geheel nieuwe 308 tilt PEUGEOT zijn design en merkpersoonlijkheid naar een nieuw, nog gedurfder en innovatiever niveau. Ons nieuwe merkimago heeft, mede dankzij de nieuwe 308, voet aan de grond gekregen en een revolutionaire verandering teweeggebracht in de manier waarop we onze waarden communiceren. Onze wortels reiken diep in een glorieus verleden, maar maken ons ook klaar voor een spannende toekomst.”

De ‘Car Design Award’ volgt na de onderscheiding die de nieuwe PEUGEOT 2008 in 2019 in de categorie ‘Production Car’ mocht ontvangen. De prijs bevestigt de consistente manier waarop PEUGEOT evolueert als het gaat over dynamiek en een hoogwaardige positionering. Dat uit zich onder meer in gedurfde en sterke lijnen, passend bij de historische wortels van een merk dat al sinds 1810 aan de weg timmert.

 

De voorzijde van de nieuwe PEUGEOT 308, die begin dit jaar werd onthuld tezamen met een nieuwe merk-identiteit, markeert een volgend hoofdstuk in de geschiedenis van het merk en luidt de evolutie van het toekomstige PEUGEOT-design in.