SKIP TO CONTENT

PEUGEOT TOONT GRAFISCH ONTWERP VAN J. DEMSKY

VOOR 9X8 OP MILAN DESIGN WEEK

Het nieuwe, grafische ontwerp van de PEUGEOT 9X8 Hypercar is gemaakt in samenwerking met de kunstenaar J. Demsky en voor het eerst getoond aan de internationale pers tijdens de Milan Design Week. Het gaat hier niet alleen om de première van de PEUGEOT 9X8 Hypercar, maar om een volledig grafisch universum met de unieke signatuur van J. Demsky.

 

Tijdens de Milan Design Week toont PEUGEOT een speciaal voor dit evenement ontwikkelde creatie waarin kunst en technologie worden gecombineerd. Bezoekers kunnen een duik nemen in een meeslepend universum, bestaande uit een reeks schermen met zowel de unieke stijl van J. Demsky's grafische kunst als de nieuwe kleurstelling van de PEUGEOT 9X8.

 

Matthias Hossann (PEUGEOT Design Director), Phil York (PEUGEOT Marketing and Communication Director) en Gustavo Menezes (PEUGEOT TotalEnergies Team Driver) waren aanwezig bij de onthulling van de nieuwe kleurstelling. De PEUGEOT 9X8 Hypercar is tot 23 april voor het publiek te zien.
 

Samenwerking met kunstenaars

Eerder kondigde PEUGEOT al zijn eerste artistieke samenwerking aan met Emeric Tchatchoua. De oprichter van het merk 3.PARADIS toonde tijdens de Europese presentatie van INCEPTION CONCEPT een unieke jas die geïnspireerd is op het studiemodel. Nu heeft PEUGEOT samengewerkt met een andere getalenteerde kunstenaar: J. Demsky. De multigetalenteerde beeldend kunstenaar van Spaanse afkomst creëert moderne kunst, geïnspireerd door de jaren 90. Zijn stijl is uniek en met zijn creaties spreekt hij een hele generatie aan.
 

Met de nieuwe kleurstelling van de 9X8 doet J. Demsky meer dan alleen een auto decoreren: hij brengt een krachtige boodschap over, in de traditie van de historische Art Cars, door die toe te passen op een raceauto; een Hypercar  die het summum van PEUGEOT uitdrukt op het gebied van stijl, efficiëntie en technologie. Behalve voor de Hypercar ontwerpt J. Demsky ook de nieuwe graphics voor de racepakken en helmen van de coureurs van het PEUGEOT-team voor 2023.
 

De onthulling van deze nieuwe kleurstelling vindt plaats op 17 april 2023 in Milaan. Tijdens de onthulling zijn ook Matthias Hossann (PEUGEOT Style Director), Phil York (PEUGEOT Marketing and Communication Director) en Gustavo Menezes (coureur van het PEUGEOT TotalEnergies Team) aanwezig. De 9X8 is dan tot 23 april voor het publiek te zien.

Bij het bedenken van de nieuwe kleurstelling van de PEUGEOT 9X8 ging het voor J. Demsky om meer dan alleen een auto decoreren: in lijn met de grote traditie van de Art Cars die de autogeschiedenis hebben getekend, stuurt hij een krachtige boodschap uit door zijn ‘versiering’ toe te passen op een hypercar die het allerbeste van PEUGEOT vertegenwoordigt op het gebied van design, efficiëntie en technologie. J. Demsky is een eclectische, Spaanse kunstenaar en heeft ook een grafisch ontwerp gemaakt voor de pakken en helmen van de coureurs.
 

PEUGEOT zet zijn strategische samenwerking met getalenteerde kunstenaars voort. Het grafische ontwerp van de PEUGEOT 9X8 is de tweede samenwerking van het jaar en illustreert de belofte ‘The world is better with allure’ op perfecte wijze.

24 uur van Le Mans

PEUGEOT gebruikt deze unieke, grafische liveries tijdens de legendarische 24 uur van Le Mans, die dit jaar zijn 100-jarig jubileum viert. De PEUGEOT 9X8 treedt daarmee in de voetsporen van zijn illustere voorgangers, de 905 (Le Mans-winnaar in 1992 en 1993) en de 908 (winnaar in 2009). Met de vierwielaangedreven PEUGEOT 9X8 Hypercar brengt het merk zijn hybride knowhow naar het hoogste niveau op het wereldtoneel van de autosport.
 

Het PEUGEOT TotalEnergies Team heeft sinds juli 2022 twee exemplaren van de PEUGEOT 9X8 rijden in het FIA World Endurance Championship (WEC). In 2023, in het eerste volledige seizoen, mikt PEUGEOT op het podium.