SKIP TO CONTENT

PEUGEOT BESTVERKOCHTE EV-MERK IN JANUARI 2022

De autobranche zet sterk in op elektrificatie. Dat is bij PEUGEOT niet anders. Het merk heeft inmiddels een breed aanbod geëlektrificeerde modellen, van plug-in hybrides tot volledig elektrisch aangedreven personenauto’s en bedrijfswagens. De elektrische PEUGEOT modellen hebben hetzelfde uiterlijk als de brandstofversies. De klant kiest namelijk niet voor een EV, maar voor de Peugeot van zijn of haar wensen. Dat is de Power of Choice!


De elektrische PEUGEOT modellen vallen ook in de smaak bij het Nederlands publiek: PEUGEOT was in januari 2022 zelfs het bestverkochte EV-merk in de gecombineerde markt van personenwagens en lichte bedrijfswagens.

B-segment populair
 

Vooral in het compacte segment deed PEUGEOT goede zaken. Zo was de PEUGEOT 208 in januari het bestverkochte model in het B-segment. Deze koppositie werd mede behaald dankzij elektrificatie: 31% van alle 208-verkopen bestond uit de volledig elektrische e-208.

In het compacte B SUV-segment was de PEUGEOT 2008 SUV het bestverkochte model. Hier was de volledig elektrische PEUGEOT e-2008 SUV goed voor 20% van alle 2008-verkopen.

Bestverkochte elektrische bedrijfswagen

Ook in het bedrijfswagensegment gooit PEUGEOT hoge ogen. In de maand januari was PEUGEOT het bestverkochte merk van volledig elektrische lichte bedrijfswagens. Met een marktaandeel van 23% in de EV bedrijfswagenmarkt was zo’n 1 op de 4 verkochte elektrische bedrijfswagens van PEUGEOT.