SKIP TO CONTENT

NIEUWE PEUGEOT 308: 8 TECHNOLOGISCHE HOOGSTANDJES

VOOR DAGELIJKS GEBRUIKSGEMAK

De uitgebreide uitrusting van de nieuwe PEUGEOT 308 beperkt zich niet tot de nieuwste generatie rijhulpmiddelen of de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit. Acht kleine technologische juweeltjes, exclusief voor de nieuwe PEUGEOT 308 of afkomstig uit de hogere gamma's, maken het dagelijkse leven van de gebruikers makkelijker...

 

Sinds zijn lancering werd de nieuwe PEUGEOT 308 geprezen om de kwaliteit en de mate waarin moderne technologie is toegepast. Bijzonder efficiënte hybride-aandrijving, benzine- of dieselmotoren gaan gepaard met de nieuwste generatie rijhulpmiddelen, de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit of het nieuwe i-Connect Advanced infotainmentsysteem. Maar de ingenieurs van PEUGEOT hebben ook bijzondere aandacht besteed aan de details die het rijden vergemakkelijken. Bekijk deze 8 technologische hoogstandjes van de nieuwe PEUGEOT 308 eens van dichtbij.

1. Visiopark HD

Achteruitrijcamera met reinigingssproeier: voor een optimaal zicht
We weten allemaal dat de achteruitrijcamera een algemeen rijhulpmiddel is geworden, maar de nieuwe PEUGEOT 308 garandeert een perfect zicht naar achteren met haarscherp beeld van hoge resolutie en een reinigingssproeier voor de lens. Om een einde te maken aan het onvermijdelijke vuil waarmee achteruitrijcamera's kampen, heeft Peugeot op de achterbumper van de nieuwe 308 een sproeikop geïnstalleerd. Met ruitensproeiervloeistof reinigt die automatisch de lens van de achteruitrijcamera.

2. Lane change assist

Dodehoekbewaking met groot bereik, veiliger op grotere afstand
Dankzij ultrasone radars met groot bereik kan het dodehoekbewakingssysteem van de nieuwe PEUGEOT 308 een van achteren naderend voertuig tot op 75 meter afstand detecteren, tegenover 25 meter voor een conventioneel systeem. Hierdoor wordt de bestuurder eerder gewaarschuwd - met een knippersignaal in de buitenspiegel - voor een auto of motorfiets in de dode hoek. Dankzij het grotere bereik biedt het systeem bewaking die zowel de rechter- als de linkerrijstrook van de nieuwe PEUGEOT 308 bestrijkt.

3. Rear Cross Traffic Alert: waarschuwing voor achter kruisend verkeer, ogen in het achterhoofd

Wanneer de bestuurder de auto achteruit uit een parkeervak rijdt, waarschuwt dit systeem voor kruisende voertuigen, fietsen of voetgangers dankzij radarsensoren in de bumper. Het systeem detecteert elk bewegend obstakel op een afstand van maximaal 40 meter bij een snelheid van maximaal 10 km/h. Een waarschuwing wordt weergegeven op het touchscreen en er klinkt een geluidssignaal.

4.  PEUGEOT Matrix LED-koplampen

Altijd grootlicht
In het donker evenveel zien als bij daglicht? Dankzij de PEUGEOT Matrix LED-technologie die standaard is op de PEUGEOT 308 GT/GT Pack Business, is dit mogelijk, zonder daarbij medeweggebruikers te verblinden. Grootlicht wordt geboden met 20 LED's waarvan de verlichting en het vermogen permanent worden aangepast aan de weg- en verkeersomstandigheden die door de camera boven aan de voorruit worden gedetecteerd. Wanneer een voertuig nadert (passerend of volgend), dimmen en vervagen de grootlichtsegmenten rond het gedetecteerde voertuig, zodat de bestuurder daarvan niet wordt verblind, terwijl de omgeving helder verlicht blijft. Voor meer informatie, zie het persbericht van PEUGEOT van 24 augustus 2021.

5. Configureerbare i-Toggles

Een dashboard op maat
De gebruiker van de nieuwe PEUGEOT 308 kan een deel van de bedieningselementen op het dashboard naar wens aanpassen. Vanaf het Allure-uitrustingsniveau kunnen vijf "i-Toggles" onder het centrale scherm vrij worden toegewezen aan de functies die de bestuurder of passagier het meest gebruikt, zoals snelkoppelingen naar specifieke airconditioninginstellingen, een radiozender, favoriete telefooncontacten, navigatie naar huis, enzovoort.

6. Air Quality System: gewoon doorademen, de 308 zorgt voor de rest

Om een gezond klimaat in de auto te waarborgen, is de nieuwe PEUGEOT 308 uitgerust met het AQS (Air Quality System), dat de kwaliteit van de binnenstromende buitenlucht voortdurend controleert en automatisch de recyclefunctie activeert als vervuiling wordt vastgesteld. Het AQS wordt vanaf het GT-niveau aangevuld met de Clean Cabin, een luchtbehandelingssysteem met filtering van vervuilende gassen en deeltjes. Bovendien wordt de luchtkwaliteit weergegeven op het centrale touchscreen.

7. OK Peugeot: de auto als luisterend oor

De eenvoudigste manier om bepaalde functies in de auto te activeren, is door er gewoon tegen te praten! Net als sommige modellen uit de hogere segmenten is de nieuwe PEUGEOT 308 standaard uitgerust met een Voice Assistant, OK Peugeot, waarmee via natuurlijk gesproken verzoeken het infotainment (oproepen, radio, muziek, navigatie, enz.) en de airconditioning (temperatuur instellen, enz.) zijn te bedienen.  En om alle vragen te kunnen beantwoorden, beschikt OK Peugeot over documentatie en handleidingen.

8. MyPeugeot-app

De PEUGEOT 308 in uw broekzak

 
Net als alle andere PEUGEOT-rijders hebben gebruikers van de nieuwe PEUGEOT 308 de beschikking over de MyPeugeot®-smartphoneapplicatie. Met deze applicatie kunnen gebruikers van een plug-in hybride versie de verwarming of airconditioning op afstand starten of plannen, zodat de temperatuur in het interieur perfect is wanneer ze op weg gaan. Naast het geboden comfort optimaliseert deze functie ook de actieradius : het verwarmen of koelen van de auto verbruikt dan minder energie tijdens de eerste paar minuten van het rijden. Ook op plug-in hybrides zijn met de MyPeugeot®-app het opladen van de accu op afstand te starten en te controleren.