SKIP TO CONTENT

De nieuwe Peugeot 308 SW: het nieuwe gezicht van Peugeot

PEUGEOT presenteert de nieuwe PEUGEOT 308 SW. Het model combineert een expressieve stijl met een sportief profiel en een geraffineerd vormgegeven achterzijde. De nieuwe 308 SW is efficiënt en ultramodern, zonder afbreuk te doen aan de essentie en de verwachtingen van klanten in het segment van de compacte stationwagen.


 

 

 

 

De nieuwe PEUGEOT 308 SW is een echte blikvanger en biedt:

 

  • Veel ruimte voor passagiers dankzij de lengte van 4,64 meter en wielbasis van 2,73 meter.
  • Een hoge mate van efficiëntie dankzij het aerodynamisch geoptimaliseerde ontwerp met een Cx-waarde van 0,277 en een SCx-waarde van 0,618 m2, resulterend in een indrukwekkend lage CO₂-uitstoot en brandstofconsumptie.
  • Tal van opbergvakken in het interieur en een grote middenconsole die plaats biedt aan dagelijkse spullen van inzittenden voorin.
  • Veel gebruiksgemak dankzij de in delen (40/20/40) neerklapbare achterbank met bediening vanuit de bagageruimte, bagageruimtevloer met twee hoogtestanden en automatisch te openen en sluiten achterklep voor gemakkelijke toegang als de bestuurder zijn handen vol heeft.
  • Riante bagageruimte van 608 liter tot maximaal 1.634 liter met neergeklapte achterbank.
 
Net als de nieuwe PEUGEOT 308 Berline is de nieuwe PEUGEOT 308 SW van topklasse en voorzien van state-of-the-art technologie. Daarbij biedt de nieuwe en verbeterde PEUGEOT i-Cockpit® een nieuwe ervaring dankzij:
 
  • Het nieuwe compacte stuurwiel, uitgerust met bedieningselementen en optioneel stuurwielverwarming.
  • Het driedimensionale digitale head-up instrumentenpaneel op ooghoogte met een 10-inch digitaal display.
  • De innovatieve 10-inch HD-touchscreen met het nieuwe, intuïtieve infotainmentsysteem PEUGEOT i-Connect® Advanced met de kenmerkende bediening en omgeving van een smartphone.
  • De nieuwe i-toggles ter vervanging van de fysieke knoppen van de klimaatregeling, waarbij elke i-toggle-knop volledig configureerbaar is en een snelkoppeling vormt naar een specifieke functie op het centrale beeldscherm.
  • Connectiviteit met vier USB-C-aansluitingen, draadloze mirroring-functie en de mogelijkheid om twee telefoons tegelijk via Bluetooth te verbinden.Het Drive Assist 2.0-pakket (vanaf eind dit jaar leverbaar) van de nieuwe PEUGEOT 308 SW bevat de nieuwste generatie semi-autonome rijhulpsystemen voor nog meer veiligheid. Het pakket bestaat uit een Adaptive Cruise Control met Stop & Go-functie (in combinatie met automatische EAT8-versnellingsbak), een waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook en drie nieuwe functies die beschikbaar zijn op tweebaanswegen: semi-automatische rijstrookwisseling, vroegtijdige snelheidsaanbeveling en aanpassing van de snelheid in bochten.

De nieuwe PEUGEOT 308 SW is leverbaar met keuze uit meerdere motorvarianten, zoals de plug-in hybrides HYbrid 225 e-EAT8 en HYbrid 180 e-EAT8, de benzineversies PureTech 110 , PureTech 130 en PureTech 130  EAT8 en de dieselversies BlueHDi 130 en BlueHDi 130 EAT8.

Afhankelijk van de markt kan de nieuwe PEUGEOT 308 SW worden aangeschaft via de online verkoopsite van het merk, voor een 100% digitale aankoopervaring, inruil, financiering en een keuze van de afleverlocatie.