Update COVID-19 | Wij staan voor u klaar, op afstand. Onze werkplaatsen blijven open. MEER INFORMATIE

De zakenauto's van Peugeot

Hoe kiest u een zakenauto?

Op zoek naar een nieuwe auto gaat deze auto ook als ‘zakenauto’ gebruikt worden? Dan is het goed om verschillende opties te vergelijken en na te denken over wat het eigenlijk betekent om een ‘zakenauto’ te rijden. In dit artikel zetten we een aantal ideeën hierover op een rij.

Bijtelling

Een belangrijk onderdeel van zakelijk rijden, is de bijtelling. Dit zijn de fiscale kosten van het privé gebruiken van een zakelijke auto (de leaseauto van uw werkgever). Als u een auto met lage bijtelling rijdt, betekent dit dat u ook relatief lage maandlasten heeft voor het rijden in een auto van de zaak.

Er waren een aantal jaar terug veel verschillende bijtellingstarieven en dus veel keuze. Tegenwoordig speelt de bijtelling een wat kleinere rol. Dit komt doordat er vanaf 2017 maar twee tarieven zijn: 4% voor volledig elektrische voertuigen, en 22% voor alle overige auto’s. Vanaf 2020 verandert dit en zal het tarief van 4% worden verhoogd naar 8%. In de opvolgende jaren zal dit stapsgewijs worden verhoogd totdat dit ook 22% zal zijn. Naar verwachting in 2026. Dit is belangrijk om dit ook mee te nemen in uw onderzoek naar een mogelijke nieuwe auto.

Uitstraling

Als zakelijke rijder kan het zijn dat u veel bij klanten of partners langs gaat. Is dat het geval, dan wilt u wellicht een auto met een bepaalde allure. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een zeer sportieve auto te rijden, een zeer luxe auto of juist een auto met een meer bescheiden uitstraling, afhankelijk van in welke branche u werkt en wat u wilt uitstralen. Besef in ieder geval dat de auto dagelijks bij u voor de deur, op uw werk, of bij klanten op de parkeerplaats staat.

Comfort

Ook als het een business auto betreft, zijn zaken als comfort en ruimte belangrijk. Misschien kiest u wel voor een ruime gezinsauto, waarmee u niet alleen dagelijks naar uw werkt rijdt, maar ook de kinderen naar zwemles brengt. Let dan vooral op de ruimte die de auto biedt. Past alles erin?.

De auto’s van Peugeot

Met hun elegante uiterlijk en stijlvolle interieur laten onze modellen een blijvende indruk achter in een wereld waar een goede eerste indruk essentieel is. In het interieur gaat een hoogwaardige afwerking samen met de meest recente innovaties; denk bijvoorbeeld aan de verwarmbare voorstoelen en de Quadrizone Climate Control, waardoor u en uw passagiers profiteren van een ongekend comfort. Modellen die vaak worden gekozen voor woon-werk verkeer en de zakelijke markt, zijn de Peugeot 308, Peugeot 508 SW en Peugeot 3008 SUV.

Ruimte en flexibiliteit

Onze veelzijdige auto’s uit de hogere klasse bieden u ook na werktijd veel plezier. Zo kunt u de rugleuningen van de stoelen achter neerklappen om meer ruimte te creëren voor uw bagage of inkopen. Bent u op zoek naar nog meer ruimte, dan zijn onze bedrijfsauto's en bestelbussen wellicht interessant. Kijk op professional.peugeot.nl voor meer informatie over deze bedrijfsmodellen.

Efficiëntie

Efficiëntie staat bij elke zakenauto van Peugeot voorop. Onze auto’s zijn voorzien van de nieuwste technologieën. Ervaar bijvoorbeeld het gemak van de elektronische sleutel waarmee u de portieren automatisch vergrendelt en ontgrendelt. Ook is er de keuze voor de luxe van een head-up kleurendisplay: u ziet de belangrijkste rijinformatie zonder uw blik van de weg af te wenden. In combinatie met het Stop & Start-systeem (BlueHDi-motor) bieden deze auto’s alles wat u als zakelijke rijder nodig hebt.

Peugeot 3008 SUV als zakenauto

De Peugeot 3008 SUV werd in 2017 verkozen tot Auto van het Jaar. Een mooie prestatie voor het merk Peugeot. De 3008 SUV is ruim, efficiënt en comfortabel, waardoor deze veelvuldig als zakelijke auto wordt gereden.

Private lease

Bent u niet op zoek naar lease voor de zakelijke markt, dan is private lease een geschikte optie. Bij private lease rijdt u voor een vast maandbedrag in een gloednieuwe Peugeot. Lees er meer over op de Private Lease pagina of bespreek het met uw autodealer.