ERGONOMISCH RIJDEN IN DE PEUGEOT I-COCKPIT®

i

De PEUGEOT i-Cockpit®

Een innovatieve bestuurdersplaats

Rijden met een PEUGEOT is altijd een aangename ervaring. Peugeot heeft dan ook een ijzersterke reputatie op het gebied van zowel chassis als wegligging. Dat weet elke bestuurder te waarderen. Om bestuurders nog meer rijgenot te bieden, is PEUGEOT enkele jaren geleden een nieuwe rijomgeving gaan ontwikkelen.

Dit heeft geleid tot een innovatief interieurconcept: de PEUGEOT i-Cockpit®.

Componenten van de i-Cockpit:

PEUGEOT i-Cockpit - stuur

Compact stuur

Een compact stuur verhoogt de wendbaarheid en het rijgenot. Hierdoor wordt autorijden nog makkelijker. De armen zijn minder gespreid, manoeuvreren vergt minder beweging en reageren gaat sneller zodat de bestuurder meer ontspannen rijdt.

PEUGEOT i-Cockpit - instrumentenpaneel

Head-up instrumentenpaneel

Het head-up instrumentenpaneel geeft alle informatie weer in het gezichtsveld van de bestuurder. Op deze manier kan de bestuurder zich volop blijven concentreren op het verkeer omdat hij zijn blik niet hoeft af te wenden van de weg. De ergonomische zithouding, met dank aan het kleine stuur, zorgt voor meer rijcomfort en gaat vermoeidheid tegen.

PEUGEOT i-Cockpit - touchscreen

Groot touchscreen

Op een groot touchscreen worden alle bedieningsfuncties (zoals bijvoorbeeld de radio en airco) op een overzichtelijke manier gegroepeerd. Dit draagt zo bij tot een intuïtieve bediening van alle functies.

Het innovatieve stuurwiel

PEUGEOT i-Cockpit

Het stuurwiel is het auto onderdeel dat verreweg de minste veranderingen heeft ondergaan, sinds het bestaan van de auto. De meeste merken hebben dan ook een stuurwiel die qua vorm niet wezenlijk van elkaar verschilt. Dat is bij PEUGEOT echter niet het geval, sinds de invoering van de I-Cockpit® in 2012 opteert men voor een compacter stuurwiel. De reden hiervan is zodat men onder andere het heads up display beter kan aflezen, meer overzicht, betere houvast en daarnaast ook meer beenruimte heeft.

Naast een compacter stuurwiel, heeft PEUGEOT dus ook zoals eerder genoemd de i-Cockpit® geïntroduceerd. Met een touchscreen en head up display, door het kleinere stuurwiel kan men dit display beter bedienen en ook aflezen. Daarnaast bevordert het compactere stuurwiel ook de rijbeleving van de consument. Doordat de armen dichter bij elkaar zitten, is er minder inspanning vereist voor het sturen en gaat dit de consument dan ook gemakkelijker af. Dit komt de reactie tijd van de bestuurder ten goede en bevordert daarnaast ook de stuurprecisie. De i-Cockpit® inclusief het ergonomische stuurwiel is beschikbaar in vrijwel het hele gamma van Peugeot. Het is kenmerkend geworden voor de gehele Peugeot familie, en kan dan ook niet ontbreken in het DNA van het merk.

Nieuwe generatie Hightech PEUGEOT i-Cockpit®

Met de nieuwe Peugeot i-Cockpit® begeeft u zich in de nieuwe SUV 3008 en 5008 SUV in een 100% digitale wereld, compleet met 8’’ touchscreeni, een configureerbaari en personaliseerbaari head-up display boven een compact stuur met geïntegreerde bediening en een elektrisch bediende automaat.

In deze hightech omgeving wordt alle belangrijke info weergegeven op een configureerbaari en personaliseerbaar 12,3’’ display.

De nieuwe PEUGEOT i-Cockpit® is revolutionair in alle opzichten. Uitgesproken en van hoge kwaliteit, geavanceerd, en intuïtief maar ook emotioneel en volledig te personaliseren - typerend voor het PEUGEOT-interieur van vandaag en morgen.