Update COVID-19 | Wij staan voor u klaar, op afstand. Onze werkplaatsen blijven open. MEER INFORMATIE

NIEUWE 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED

Nieuwe high performance hybride 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED
Nieuwe high performance hybride 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED

PEUGEOT 508 SW Peugeot Sport

Vanaf 72.470 Rijklaar*


PIONEERING PERFORMANCE AGAIN

360 pk - 520 Nm
Totaal vermogen - Maximaal koppel

5,2 seconden
om van 0 naar 100 km/h te accelereren

46 g CO2/km
Gecombineerde CO2-uitstoot (WLTP)

Ervaar wat PEUGEOT bedoelt met neo-performance. Met de nieuwe 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED HYbrid4 toont u uw gevoel voor schoonheid en uw liefde voor innovatie, en geniet u van indrukwekkende prestaties gecombineerd met een geringe uitstoot: de kenmerken van de nieuwe efficiënte en geëlektrificeerde PEUGEOT SPORT ENGINEERED-modellen.

DESIGN

FULL SENSATION EXPERIENCE

Nieuwe high performance hybride-break 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED

Geniet van een design gedicteerd door efficiency. Dankzij nieuwe designelementen die een moderne invulling geven aan sportiviteit heeft de nieuwe 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED HYbrid4 een krachtige en indrukwekkende stance gekregen, die wordt versterkt door de bumper, de zijskirts, de grotere spoorbreedte voor en achter en de nieuwe, speciale 20 inch-velgen. De nieuwe iconische zwarte grille met "zwevende" lamellen, de verticale windgeleiders en andere aerodynamische onderdelen versterken de efficiency van dit dynamische uiterlijk. De nieuwe exclusieve carrosseriekleur Gris Selenium, met subtiel parelmoereffect, in combinatie met de opvallende accenten in de kleur Kryptonite laat het vloeiende, zuivere en strakke silhouet nog beter tot zijn recht komen.

KOPLAMPEN

Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED: full led-koplampen met automatische hoogteverstelling

ONDERSCHEIDENDE KLEUR KRYPTONITE

Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED: De voor de PEUGEOT SPORT ENGINEERED-lijn kenmerkende klauwafdrukken in de kleur Kryptonite op de sierdelen van de achterstijlen

LUCHTINLATEN

Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED: grote luchtinlaten met accenten in de kleur Kryptonite

ICONISCHE GRILLE

Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED: Nieuwe iconische zwarte grille

20 INCH-VELGEN

Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED: Nieuwe gesmede lichtmetalen 20 inch-velgen gespoten in de kleur Black Mist

ACHTERZIJDE

Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED: 3D full led-achterlichten met de voor PEUGEOT kenmerkende klauwafdrukken

KOPLAMPEN

De verlichting, bestaande uit full led-koplampen met automatische hoogteregelingi, led-richtingaanwijzers, statische bochtverlichting en de voor een PEUGEOT zo kenmerkende signatuur van de dagrijverlichting, verhoogt zowel overdag als 's nachts het visuele comfort.

Uw zicht en zichtbaarheid zijn onder alle omstandigheden verzekerd, voor een optimale veiligheid.

ONDERSCHEIDENDE KLEUR KRYPTONITE

De klauwafdrukken in de kleur Kryptonite symboliseren de trefzekerheid, de moderniteit en de milieuvriendelijke efficiency van de nieuwe PEUGEOT SPORT ENGINEERED-lijn. Bij de berline zijn ze terug te vinden op de sierdelen van de achterstijlen en bij de break op de voorschermen.

De expertise van de ontwerpers van de PEUGEOT SPORT ENGINEERED-lijn op het gebied van design en onberispelijke kwaliteit is duidelijk zichtbaar: evenwichtige verhoudingen, een perfecte afwerking en fraai op elkaar aansluitende carrosseriedelen... Aan de kleinste details is aandacht besteed in het streven naar ultieme perfectie.

De elegante frameloze portierruiten dragen bij aan de pure lijnen van de nieuwe 508 en 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED HYbrid4.

LUCHTINLATEN

De grote luchtinlaten met accenten in de kleur Kryptonite behoren tot de grafische en aerodynamische elementen van de nieuwe PEUGEOT SPORT ENGINEERED-lijn. Ze staan borg voor een uitstekende koeling van de motor en versterken het scherpe en indrukwekkende uiterlijk van de nieuwe 508 en 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED HYbrid4.

Ze geven een modern en opvallend aspect aan de voorbumper en versterken op elegante wijze het sportieve uiterlijk dat gekenmerkt wordt door een laag silhouet, een lange motorkap en een verticale grille.

ICONISCHE GRILLE

De nieuwe zwarte grille met de in "Dark Chrome" uitgevoerde leeuw heeft een subtiel gestreepte rand en scherp gelijnde "zwevende" lamellen die de luchtstroom kanaliseren.

Deze nieuwe iconische grille, met daarboven het matzwarte 508-embleem en de 3 klauwafdrukken in de kleur Kryptonite, staat symbool voor de efficiënte en milieuvriendelijke prestaties van de auto.

Een sterke persoonlijkheid.

20 INCH-VELGEN

Door de extra luchtgeleiders loopt de voorbumper verder naar onderen door waardoor de nieuwe gesmede lichtmetalen 20 inch-velgen in de kleur Black Mist nog fraaier uitkomen. Dankzij de grotere spoorbreedte vullen de velgen de wielkasten op indrukwekkende wijze.

Deze nieuwe fraaie en hightech velgen zijn speciaal ontwikkeld voor de nieuwe 508 en 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED HYbrid4 en zijn voorzien van high performance Michelin Pilot Sport 4S-banden.

Door de velgen van de voorwielen heen zijn de remklauwen met 4 zuigers in de kleur Kryptonite te zien, voorzien van grote geventileerde schijven die garant staan voor optimale remprestaties, ook bij intensief gebruik.

ACHTERZIJDE

Aan de achterzijde zijn in het glanzend zwarte paneel de 3D full led-achterlichten met de voor PEUGEOT kenmerkende klauwafdrukken opgenomen. Ze laten bij het vergrendelen en ontgrendelen van de portieren een uniek schouwspel zien. De lichtsterkte ervan wordt automatisch aangepast aan de hoeveelheid licht in de omgeving, wat onder alle omstandigheden een optimale zichtbaarheid garandeert.

Aan weerszijden van de perfect geïntegreerde diffusor bevinden zich de elektrolytischi behandelde zwarte uitlaatpijpen, specifiek voor de PEUGEOT SPORT ENGINEERED-lijn, die op ingetogen wijze het vermogen van 360 pk tot uiting brengen.


COCKPIT

SENSATIES EN RIJPLEZIER VAN EEN SPORTAUTO

Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED: Intuïtieve en dynamische PEUGEOT i-COCKPIT®

Met de PEUGEOT i-COCKPIT® wordt autorijden een nog intensere beleving. Het compacte stuurwiel zorgt voor een ongekend dynamisch stuurkarakter. Op het nieuwe head-up instrumentenpaneel wordt in uw directe gezichtsveld alle belangrijke rijinformatie weergegeven, zodat u uw blik op de weg gericht kunt houden. Onder de middenconsole is een plek om uw smartphone op te ladeni. Het Connect 3D-navigatiesysteem met spraakherkenning staat borg voor een ontspannen reis: dankzij de TomTom®-services wordt alle voor het rijden nuttige informatiei in real time weergegeven.

Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED: Nieuw 12,3 inch head-up instrumentenpaneel

NIEUW INSTRUMENTENPANEEL EN CAPACITIEF TOUCHSCREEN

Dankzij de goed afleesbare en binnen handbereik geplaatste interfaces kunt u de functies van uw auto bedienen en de rij-informatie bekijken zonder dat dit ten koste gaat van uw concentratie.

Het 12,3 inch head-up instrumentenpaneel met een specifieke PEUGEOT SPORT ENGINEERED-layout en het 10 inch capacitieve HD-touchscreen zijn naar wens te personaliseren: u kunt bijvoorbeeld de toerenteller weergeven of kiezen voor een weergave van de energiestromen om de status van de hybride-aandrijflijn te volgen.

In de Sport-modus wordt de sfeer in de auto nog sportiever doordat een digitaal systeem het motorgeluid extra kleur geeft.

Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED: premium hifisysteem van Focal®

PREMIUM HIFISYSTEEM VAN FOCAL®

Geniet van het loepzuivere geluid van het premium hifisysteem van Focal®i. Het biedt een uiterst pure en verfijnde geluidsweergave en zal ook de meest veeleisende muziekliefhebbers weten te overtuigen. De 10 luidsprekers - een centrale luidspreker vóór, 4 tweeters, 4 woofers en een subwooferi- verdelen het geluid op een volle, gedetailleerde en dynamische wijze voor een volledig nieuwe hifi-ervaring in de auto.

Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED: extra steun biedende "comfort fit"-stoelen.

"COMFORT FIT"-STOELEN

Comfortabel gezeten in de extra steun biedende en verstelbare "comfort fit"-stoelen met verwarming en massagefunctie geniet u van de strakke lijnen en fraaie materialen van het interieur.

De stoelen zijn bekleed met een unieke combinatie van alcantara, stof en nappaleder Mistral dat op fraaie wijze is afgewerkt met dubbele sierstiksels in de kleuren Kryptonite en Tramontane.

Elk detail van het interieur, van het dashboard en de armsteunen tot de matten, ademt de onderscheidende, elegante en sportieve stijl van onze nieuwe lijn, zoals de dorpellijsten van de voorportieren met de PEUGEOT SPORT ENGINEERED-inscriptie.

Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED: PEUGEOT SPORT ENGINEERED-stuurwiel

ONDERSCHEIDEND STUURWIEL

Het compacte stuurwiel met twee afgeplatte vlakken ligt prettig in de hand en is bekleed met geperforeerd nerfleder met sierstiksels in de kleur Kryptonite. Onderaan het stuurwiel is de klauwafdruk van het PEUGEOT SPORT ENGINEERED-logo aangebracht in een glanzend zwart sierdeel.

Geniet met volle teugen!


MOTOREN

HIGH EFFICIENCY

Nieuwe high performance hybride-break 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED

Kies voor de veelzijdigheid van een hybride en de efficiency van een high performance motor! Dankzij de kracht van de hybride-aandrijflijn met een totaal vermogen van 360 pk, geleverd door de twee elektromotoren en de verbrandingsmotor, en de vierwielaandrijving hebben de 508 en 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED HYbrid4 een geweldige tractie. Het maximale koppel van 520 Nm garandeert op zijn beurt spectaculair snelle tussensprints.

Deze indrukwekkende prestaties gaan samen met de brandstofbesparende voordelen van de hybride-aandrijflijn en de mogelijkheid om tot wel 42 km (WLTPi) volledig elektrisch te rijden.

Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED: specifieke, elektrolytisch behandelde zwarte uitlaatpijpen

DRIE MOTOREN VOOR EEN OPTIMAAL VERMOGEN

Dankzij de ontwerpvaardigheid en expertise van PEUGEOT SPORT kon de ruimte voor de inzittenden en bagage (boven de vloermat) behouden blijven ondanks de aanwezigheid van de uit drie motoren bestaande aandrijflijn met een totaal vermogen van 360 pk en een maximaal gecombineerd koppel van 520 Nm:

 • PureTech-benzinemotor van 200 pk
 • Elektromotor vóór met een maximaal vermogen van 81 kW/110 pk verbonden met de geëlektrificeerde 8-traps automatische transmissie
 • Elektromotor achter met een maximaal vermogen van 83 kW/113 pk

Het gecombineerde brandstofverbruik bedraagt 2,03 liter/100 km (WLTPi).
De CO2-uitstoot bedraagt 46 g/km (WLTPi).
In de Electric-modus is de CO2-uitstoot nul.


TECHNOLOGIE

PEUGEOT SPORT INSIDE

Nieuwe high performance hybride-berline 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED

Ervaar de neo-performance. PEUGEOT SPORTi heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe PEUGEOT SPORT ENGINEERED-lijn al zijn expertise in de hybridetechnologie gebruikt, zodat u profiteert van een ongekend dynamische en soepele aandrijflijn die rijplezier van het hoogste niveau biedt.

De nieuwe PEUGEOT SPORT ENGINEERED-lijn biedt de perfecte combinatie van sportiviteit en low emission technologie voor een nieuw type milieuvriendelijke prestaties: de neo-performance.

Met een uitgebalanceerd onderstel, sportieve 20 inch-velgen, krachtige remmen en een geoptimaliseerde afstemming om de prestaties van de verbrandingsmotor en de twee elektromotoren zo efficiënt mogelijk op de weg over te brengen, bieden de nieuwe 508 en 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED HYbrid4 spectaculaire prestatiesi :

 • 0 - 100 km/h in 5,2 seconden,
 • 80 - 120 km/h in 3 seconden,
 • 1000 meter met staande start in 24,5 seconden,
 • begrensde topsnelheid van 250 km/h (waar dat is toegestaan),
 • totaal vermogen van 360 pk en maximaal koppel van 520 Nm.

BELANGRIJKSTE RIJHULPSYSTEMEN

PACK CITY 2
PACK CITY 2

Met dit pakket wordt parkeren kinderspel.
Dankzij de HD-camera's aan de voor- en achterzijde kunt u veilig in- en uitparkeren. Ze geven op het touchscreen een beeld van de omgeving voor of achter de auto weer en een beeld van bovenaf van de auto waarop de gehele omgeving (360°) van de auto zichtbaar is.

NIGHT VISION
NIGHT VISION

Ervaar de wereld van Augmented Reality.
Voor een optimale veiligheid tijdens het rijden in het donker en bij slecht zicht detecteert het Night Vision-systeem door middel van een infraroodcamera voetgangers en dieren die zich voor de auto bevinden. Het beeld van deze camera wordt in uw directe gezichtsveld weergegeven op het instrumentenpaneel. Bovendien wordt u voor de aanwezigheid van voetgangers of dieren gewaarschuwd.

DRIVE ASSIST PLUS
DRIVE ASSIST PLUS

Biedt de mogelijkheid van semi-autonoom rijden.
Drive Assist Plus past de snelheid van de auto automatisch aan die van de voorligger aan om een constante afstand tot deze voorligger te bewaren. Het systeem houdt de auto ook op de door de bestuurder gekozen positie binnen de rijstrook.

PACK CITY 2
PACK CITY 2

Met dit pakket wordt parkeren kinderspel.
Dankzij de HD-camera's aan de voor- en achterzijde kunt u veilig in- en uitparkeren. Ze geven op het touchscreen een beeld van de omgeving voor of achter de auto weer en een beeld van bovenaf van de auto waarop de gehele omgeving (360°) van de auto zichtbaar is.

NIGHT VISION
NIGHT VISION

Ervaar de wereld van Augmented Reality.
Voor een optimale veiligheid tijdens het rijden in het donker en bij slecht zicht detecteert het Night Vision-systeem door middel van een infraroodcamera voetgangers en dieren die zich voor de auto bevinden. Het beeld van deze camera wordt in uw directe gezichtsveld weergegeven op het instrumentenpaneel. Bovendien wordt u voor de aanwezigheid van voetgangers of dieren gewaarschuwd.

DRIVE ASSIST PLUS
DRIVE ASSIST PLUS

Biedt de mogelijkheid van semi-autonoom rijden.
Drive Assist Plus past de snelheid van de auto automatisch aan die van de voorligger aan om een constante afstand tot deze voorligger te bewaren. Het systeem houdt de auto ook op de door de bestuurder gekozen positie binnen de rijstrook.


ACTIERADIUS EN OPLADEN

ELEKTRISCHE ACTIERADIUS VAN 42 KM (WLTP)

Met de lithium-ion tractiebatterij van de nieuwe 508 en 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED HYbrid4 kunt u tot wel 42 km volledig elektrisch rijden (volgens het WLTPi-homologatieprotocol). Het WLTP-protocol geeft gebruikers een nauwkeuriger en realistischer beeld van de actieradius onder normale gebruiksomstandigheden.

Meer over WLTP       Meer over actieradius     Meer over opladen plug-in hybrideauto

Nieuwe high performance hybride-break 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED

MAXIMALISEER UW ACTIERADIUS

Om het rijgedrag van de auto af te stemmen op uw wensen zijn er 5 modi beschikbaar, 4 hybridemodi (Comfort, Sport, Hybrid en 4WD) en 1 elektrische modus (Electric):

 • De Electric-modus is ideaal voor in en om de stad. In deze modus hebt u toegang tot alle milieuzones dankzij de geoptimaliseerde tractiebatterij die een elektrische actieradius van wel 42 km biedt en waarmee de auto elektrisch maximaal 130 km/h kan rijden.
 • In de 4WDi-modus beschikt u over vierwielaandrijving voor ontspannen rijden op wegen met weinig grip.
 • In de Sport-modus leveren de verbrandingsmotor en de elektromotoren hun maximale vermogen: een garantie voor bliksemsnelle acceleraties en tussensprints.
 • In de Hybrid-modus wisselen de verbrandingsmotor en de elektromotoren elkaar af om het gebruik van beide energiebronnen te optimaliseren.
 • De Comfort-modus komt qua werking overeen met de Hybrid-modus, maar voor extra comfort is de demping van oneffenheden soepeler.
Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED: remklauwen in de kleur Kryptonite

VERGROOT DE ACTIERADIUS TIJDENS HET REMMEN

De "i-booster", een zeer efficiënt energieterugwinningssysteem, wint de bewegingsenergie terug tijdens het remmen en gas loslaten. Met deze energie wordt de tractiebatterij bijgeladen.

Naast het terugwinnen van elektrische energie zorgt dit systeem, dat voor hybrideauto's is ontwikkeld en door PEUGEOT SPORT is geoptimaliseerd, voor een krachtig en prettig remgevoel. De remklauwen met 4 zuigers staan garant voor een betrouwbare remwerking, ook bij intensief gebruik.

Nieuwe high performance hybride-break 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED

THUIS EN OP HET WERK OPLADEN

U kunt de tractiebatterij van de nieuwe 508 en 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED op verschillende manieren opladen:
- via een normaal stopcontact (8 A, 230 V) in 6,5 uuri.
- Via een 22kW wallbox of publiek laadpunt kunt u icm de optionele On Board Charger van 7,4 kW de tractiebatterij nog sneller opladen: in slechts 2 uur en 15 minuteni.

In samenwerking met het installatiebedrijf ENGIE kan PEUGEOT u een voor uw woningi geschikte wallbox aanbieden. Laat alles regelen door ENGIE .

Nieuwe high performance hybride-berline 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED

OPLADEN VIA EEN OPENBAAR LAADPUNT

In Europa zijn al meer dan 185.000 openbare laadpunten te vinden waar u uw hybrideauto kunt opladen. PEUGEOT biedt u met een abonnement op Charge My Car van Free2Move Services via de mobiele app toegang tot een groot netwerk van openbare laadpunten in Europa. Met de laadpas van Charge My Car hebt u eenvoudig toegang tot een netwerk van meer dan 140.000 laadpunten in Europa.


SPECIFIEKE SERVICES VOOR PLUG-IN HYBRIDEAUTO'S

MAXIMALE AUTONOMIE

Dankzij de services van MyPeugeot® en Free2Move  kunt u in volledige autonomie uw plug-in hybrideauto aansturen en monitoren.

Nieuwe high performance hybride-berline 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED

e-REMOTE CONTROL

U kunt met uw smartphone het opladen monitoren en plannen. U kunt er ook de temperatuur van het interieur mee regelen.

Meer informatie e-REMOTE CONTROL

Charge My Car

Bereid ontspannen uw volledig elektrische rit voor dankzij het netwerk van laadpunten van Free2Move Services.

Meer informatie Free2Move

MYPEUGEOT® APP

BLIJF VERBONDEN MET UW AUTO

Nieuwe 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED: MyPeugeot® App

Profiteer dankzij de gratis MyPeugeot® Appi in real time van gepersonaliseerde en met uw account gesynchroniseerde services:

 • Bekijk in een oogopslag informatie over uw auto (rijgegevens, locatie).
 • Krijg snel en gemakkelijk toegang tot onze helpdesk.
 • Regel het onderhoud en de voor uw auto afgesloten services.
 • Regel moeiteloos het opladen van de tractiebatterij en de temperatuur in het interieur van uw 508 of 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED.
 • Monitor met uw smartphone het opladen of plan het opladen tijdens de daluren

MEER INFORMATIE

Nieuwe Peugeot 508 Berline

Nieuwe Peugeot 508 SW

PEUGEOT SPORT


BRANDSTOFVERBRUIK EN CO2-UITSTOOT

 • WLTP-waarden(1): Gemiddelde actieradius: 42 km / Gecombineerde CO2-uitstoot: 46 g/km / Gecombineerd brandstofverbruik: 2,03 l/100 km

(1) De aangegeven waarden van het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en de actieradius zijn conform de WLTP-testprocedure. Op basis van deze procedure worden sinds 1 september 2018 alle nieuwe auto's gehomologeerd. Deze WLTP-procedure vervangt de voorheen toegepaste NEDC-procedure (New European Driving Cycle - nieuwe Europese rijcyclus). Doordat de testomstandigheden realistischer zijn, zijn de op basis van de WLTP-procedure gemeten waarden voor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot in veel gevallen hoger dan bij de NEDC-procedure. De waarden van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot kunnen in de praktijk afwijken, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en verschillende factoren zoals: de frequentie van opladen, de rijstijl, de rijsnelheid, de specifieke uitrusting, de opties, het type banden, de buitentemperatuur en de gewenste temperatuur in het interieur. Neem contact op met uw verkooppunt voor meer informatie. Meer informatie over WLTP.

HOUD MIJ OP DE HOOGTE