SKIP TO CONTENT
PEUGEOT werkplaats motorolie verversen

PEUGEOT motorolie verversen

Olie verversen auto

PEUGEOT biedt pakketprijzen voor het verversen van de motorolie. Zo weet je vooraf precies wat de kosten zijn. De volgende zaken zijn inbegrepen:

 

 • De juiste olie afgestemd op jouw auto (maximaal 5 liter)
 • Het oliefilter
 • Het arbeidsloon
 • Inspecties met een overzicht van de werkzaamheden

Auto olie verversen bij jouw PEUGEOT werkplaats

Motorolie zorgt ervoor dat de motor van jouw PEUGEOT soepel blijft lopen. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig te controleren en te laten verversen, zeker als jouw auto wat ouder is. Echter kan het gebruik van de verkeerde olie schadelijk zijn voor jouw auto. De PEUGEOT experts weten precies welke olie voor jouw motor het meest geschikt is.
 
 • Het verversen van olie:
 • Vermindert wrijving,
 • Beperkt de slijtage van bewegende delen van uw motor
 • Houdt de motor schoon,
 • Beschermt tegen corrosie, 
 • Zorgt voor het starten van de motor bij alle temperaturen.  

 

Met de nieuwe generatie synthetische oliën kun je ook: 

 • Jouw CO2- uitstoot verlagen door het brandstofverbruik te verminderen.
 • De werking van de filtratiesystemen van jouw motor optimaliseren, zoals de katalysator en het roetfilter.

 

OLIEPEIL CHECKEN

Het is essentieel om het juiste oliepeil te behouden. Het niveau moet tussen de min. en max. markeringen op de peilstok staan. PEUGEOT adviseert om het oliepeil bij elke 5.000 km en vóór lange ritten te controleren. Peugeot beveelt TotalEnergies aan. 

 

 

OLIEFILTER

Wij raden je aan om het oliefilter van uw motor regelmatig te vervangen, dit wordt gecombineerd bij het verversen van de motorolie. Door jouw motor goed te onderhouden, verleng je de levensduur en behoudt je de prestaties. 

WELK OLIE MOET JE GEBRUIKEN?


Om optimale prestaties van jouw motor te garanderen en te voldoen aan de eisen van de nieuwe, door PEUGEOT ontwikkelde technologie, staat in jouw onderhoudsboekje precies vermeld welke olie het beste voor jouw motor geschikt is. Peugeot beveelt TotalEnergies aan. Als je aan deze aanbeveling houdt, zal dit de levensduur van jouw auto ten goede komen.

VEILIGHEID GEGARANDEERD DOOR DE PEUGEOT-NORMEN

De nieuwe Europese Euro 6-emissienormen stellen maximumniveaus vast die feiloos moeten worden nageleefd. Om nog meer kwaliteit te garanderen bij het onderhoud van jouw PEUGEOT, zal de fabrikant, afhankelijk van jouw motor, specifieke normen voor motorolie hanteren die zelfs nog strenger zijn dan de Europese normen.

PEUGEOT SERVICES

PEUGEOT SERVICES

PEUGEOT ORIGINELE ONDERDELEN

Originele kwaliteit, standaard gemoedsrust

Met PEUGEOT Service kun je rekenen op de expertise van ons uitgebreide netwerk en vaste prijzen inclusief arbeidsuren en originele onderdelen. Originele onderdelen bieden de perfecte balans tussen betrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. Ze zijn volledig afgestemd op jouw auto, voldoen aan hoge kwaliteitseisen en bieden 1 jaar garantie.

EUROREPAR ONDERDELEN EN OLIE

Kwaliteit, prijs én prestatie

Eurorepar onderdelen en olie zijn ontwikkeld voor de PEUGEOT van 5 jaar en ouder. Ze zijn afgestemd op het veranderende gebruik van de iets oudere auto. Ze zijn uitvoerig getest en voldoen aan de strengste eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Bovendien zijn Eurorepar onderdelen en olie tot wel 30% goedkoper.