SKIP TO CONTENT

Wat zijn mijn maandelijkse autokosten? 

Overweegt u een nieuwe of gebruikte auto aan te schaffen en denkt u daarbij aan private lease? Dan is het belangrijk om te berekenen wat de maandlasten zijn van een koopauto. Zo kunt  u de maandelijkse kosten van private lease vergelijken met de kosten van kopen. Deze tool rekent dit snel en eenvoudig voor u uit. 
Hoe worden de autokosten berekend? 

De auto kosten tool werkt als volgt: eerst vult u uw kenteken in. Dit kan het kenteken zijn van uw huidige auto of van de auto die u overweegt te kopen. Geef vervolgens aan welke opties er op de auto zitten (zoals airco of lederen bekleding) en klik op ‘Volgende’.

Nu kunt u aangeven wat de kilometerstand van de auto is en hoeveel kilometer u per maand rijdt (of verwacht te rijden). Als u weer op ‘Volgende’ klikt, krijgt u de uitkomst van de berekening te zien. Zo weet u wat de vaste lasten van een koop auto zijn.

 

De maandelijkse auto kosten

In de berekening van de kosten per maand, worden afschrijving, wegenbelasting en autoverzekering meegenomen. Ook wordt er rekening gehouden met rente, omdat veel mensen een lening nemen om een auto te kopen. Als u de tool hebt ingevuld en de berekening is gemaakt, kunt u op ‘Bekijk specificatie’ klikken om te zien hoe het maandbedrag is opgebouwd.