SKIP TO CONTENT

TECHNOLOGISCH COMFORT

Ontdek de vele technologieën die bijdragen aan het rijcomfort van PEUGEOT:

 

HILL START ASSIST

Dankzij de Hill Start Assist-technologie worden zowel het wegrijden als manoeuvreren op hellingen gemakkelijker.

Wanneer je op een helling (> 3%) rijdt, kun je met de Hill Assist-functie jouw auto een moment (ongeveer twee seconden) stilhouden, waardoor je de tijd hebt om van het rem- naar het gaspedaal over te schakelen.

ACHTERUITRIJCAMERA

De achteruitkijkcamera maakt gebruik van het centrale display en maakt de dagelijkse parkeermanoeuvres gemakkelijker. Het is een rijhulpmiddel dat de grootte en het traject van het voertuig door middel van gekleurde lijnen visualiseert, waardoor manoeuvreren eenvoudiger en veiliger wordt.

HANDSFREE TOEGANG EN START-UP & HANDSFREE ACHTERKLEP

HANDSFREE TOEGANG EN START-UP
Handsfree toegang en Start-up is een systeem waarmee de auto kan worden ontgrendeld, vergrendeld en gestart zolang je de elektronische sleutel bij je houdt.
HANDSFREE ACHTERKLEP

Met de handsfree achterklep kan de gemotoriseerde achterklep worden geopend of gesloten. De achterklep kan op verschillende manieren worden geopend en gesloten:

  • door de elektronische Handsfree toegang en Start-up sleutel
  • door externe of interne controle op de achterklep
  • door de bediening op het dashboard
  • door gebruik van de 'armen vol'-toegang onder de achterbumper


Met de 'armen vol'-functie kan de gemotoriseerde achterklep van het voertuig worden geopend of gesloten met een simpele voetbeweging onder de achterbumper.

VISIOPARK 1 & 2

Het voertuig is uitgerust met een 180° videocamera op zowel het kofferdeksel (Visiopark 1) als in het radiatorrooster (Visiopark 2). Met dit systeem kun je met behulp van camera's de directe omgeving van jouw voertuig op het touchscreen bekijken. De parkeersensoren dragen bij aan de informatie die uit het zicht vanaf de bovenzijde van het voertuig wordt verkregen. Een beeld van de bovenzijde van het voertuig in zijn directe omgeving wordt in realtime gereconstrueerd naarmate de manoeuvre vordert, waardoor 360° zicht mogelijk is.

Deze weergave maakt het eenvoudiger om jouw auto tijdens het parkeren uit te lijnen en om alle obstakels in de buurt te visualiseren.

PARK ASSIST

Dankzij laterale, ultrasone sensoren biedt dit systeem actieve parkeerhulp:

  • het identificeert een parkeerplaats op basis van de grootte van het voertuig, dankzij sensoren op de voor- en achterbumpers
  • vervolgens stuurt hij het stuursysteem om binnen deze ruimte te parkeren
    De bestuurder beheert het accelereren, remmen, de versnellingen en de koppeling (handgeschakelde versnellingsbak). Tijdens het in- en uitparkeren, geeft het systeem visuele en hoorbare informatie aan de bestuurder om veilig te manoeuvreren. De bestuurder kan op elk moment de stuurcontrole terugkrijgen door het stuur vast te houden.

    Park Assist biedt assistentie bij fileparkeren (in- en uitrijden) en parkeermonoeuvres.

AUTOMATISCHE GROOTLICHT OMSCHAKELING

Om de lichtbronnen te analyseren, is het voertuig uitgerust met een camera bovenaan de voorruit. Dit systeem schakelt automatisch tussen grootlicht en dimlicht, afhankelijk van de lichtomstandigheden en andere auto's op de weg. Hierdoor kan het de gebruikstijd van de grootlichtkoplampen optimaliseren voor extra veiligheid.

VERKEERSBORDHERKENNING EN -AANBEVELING

De camera aan de bovenzijde van de voorruit kan borden met zowel snelheidslimieten als einde van snelheidslimieten detecteren, lezen en op het instrumentenpaneel weergeven. Het systeem houdt ook rekening met de informatie over de snelheidslimieten op de kaart van het navigatiesysteem. Specifieke snelheidsbeperkingen, zoals die voor vrachtwagens, worden niet weergegeven.

De aanbeveling voor snelheidslimieten maakt de functie compleet: de bestuurder kan ervoor kiezen om de ingestelde snelheid van het voertuig aan te passen aan de snelheidslimiet die door de camera wordt gelezen.