SKIP TO CONTENT

PEUGEOT VIERT 211-JARIG JUBILEUM

BIJ PEUGEOT INTERNATIONAL ADVENTURE RALLY

PEUGEOT, het oudste nog actieve automerk, viert het 211-jarig jubileum van het merk met de PEUGEOT International Adventure Rally. De rally werd van 1 tot en met 3 oktober gereden in de regio van Montbéliard.
 
Met dit jaarlijkse evenement, dat in 2020 niet kon worden georganiseerd vanwege de pandemie, keert PEUGEOT terug naar de regio waar het avontuur in 1810 begon. De rally brengt meer dan 100 gepassioneerde teams uit twaalf landen samen: Oostenrijk, België, Tsjechië, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Spanje, Zwitserland en Engeland. Bij de rally staat het delen van elkaars passie voor het merk centraal.
 
De rally bestaat uit toeristische en culinaire ritten in regio Bourgogne-Franche-Comté. De liefhebbers rijden met de auto’s van het merk met de leeuw over prachtige routes. De oudste deelnemende auto is een 190 S Torpedo uit 1929, de nieuwste een Peugeot RCZ R uit 2014.
 
Dit jaar stonden alle deelnemers stil bij het 211-jarig jubileum van het merk, met een gala-avond op zaterdag 2 oktober, bij het Museée de L’Aventure PEUGEOT. Ook autosport was onderdeel van de agenda, waarbij de deelnemers op het vliegveld van Courcelles-les-Montbéliard werden verrast met verschillende legendarische modellen uit de autosporthistorie van het merk. Daarmee werd ook meteen het 125-jarig jubileum van PEUGEOT in de autosport gevierd.
 
PEUGEOT is opgericht door een man en zijn hele familie. Meer dan twee decennia lang houdt het merk zich staande in een wereld van constante revolutie, waarbij het zijn producten en diensten steeds weer aanpast op de wensen en behoeften van zijn klanten. In 211 jaar tijd hebben de naam PEUGEOT en bijbehorende producten hun intrede gemaakt in miljoenen huishoudens. Met auto’s en motorfietsen, maar ook met gereedschappen, radio’s, naaimachines, koffie- en pepermolens en nog veel meer. Sommige daarvan zijn echt legendarisch geworden.

 

 

Vandaag de dag is PEUGEOT actief in meer dan 160 landen. Iedere dag opnieuw worde de voorspelling van Armand Peugeot bevestigd: de auto zou van PEUGEOT “een van de grootste industriële bedrijven in Frankrijk maken”.

 
De rally en alle gebeurtenissen eromheen terugkijken? Dat kan via de Facebook-pagina.