SKIP TO CONTENT

PEUGEOT SPORT EN MODEX SAMENWERKING IN DE AUTOSPORT

PEUGEOT Sport en Modex, de toonaangevende leverancier van op blochchain gebaseerde oplossingen, maken hun nieuwe partnerschap bekend in het kader van PEUGEOT’s endurance racing-project. Beide technologiebedrijven kijken ernaar uit om de overeenkomsten van hun innovatiegedreven en prestatiegerichte merken optimaal te delen, te benutten en te versterken.

 

Als officieel partner van het Hypercar-programma van PEUGEOT Sport ondersteunt Modex de ontwikkeling van de nieuwe PEUGEOT 9X8, een hybride conceptauto voor de langeafstandsracerij. De racewagen combineert vooruitstrevende hard- en software met een radicaal vernieuwend en origineel design. Daarmee markeert de PEUGEOT 9X8 de start van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de autosport.

 

Sinds de oprichting van PEUGEOT Sport in 1981 heeft de Franse fabrikant zijn stempel gedrukt op nationale en internationale kampioenschappen met de ontwikkeling van baanbrekende autosportproducten. Het nieuwe partnerschap voor de PEUGEOT 9X8 en de langeafstandsracerij is een nieuwe stap naar het invoeren en toepassen van nieuwe en innovatieve technologie.

 

“Het is fantastisch dat Modex partner is geworden van Team PEUGEOT Total Energies”, zegt Jean Marc Finot, SVP Stellantis Motorsport. “Bij PEUGEOT Motorsport en Stellantis Motorsport weten we hoe belangrijk het is om technologie in dienst te stellen van het leven van alledag. En dat weten ze ook bij Modex, dat baanbrekende oplossingen biedt voor innovatie en gegevensbescherming. Onze organisaties delen de focus op de ontwikkeling van software – een essentieel element voor het leveren van prestaties. Onze gezamenlijke doelen hebben ons naar dit partnerschap geleid.” Het toepassen van zogenoemde ‘blue-ocean’ innovaties om topprestaties te leveren en nieuwe wegen te openen, vormt de kern van de waarde en het ethos van Modex.
 

Peugeot Sport en Modex

Modex is in 2017 opgericht door een groep ondernemers met passie voor innovatieve technologie en een visie op het wereldwijd toepassen van blockchain. Het bedrijf is snel uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende leverancier van op blockchain gebaseerde oplossingen. De aanwezigheid van Modex in zowel de commerciële wereld als bij overheden groeit snel.

 

Het paradepaard van Modex is de Blockchain Database® (BCDB) – een gepatenteerde oplossing die de traditionele databases van ondernemingen uitbreidt met de capaciteiten en voordelen die blockchain biedt. Het is daarmee ook een directe weergave van de visie van Modex: het gebruik van blockchain-technologie om wereldwijd meetbare betrouwbaarheid te bieden aan organisaties en mensen.

 

Daarbij geeft de token van Modex — de digitale valuta van het ecosystem van Modex, die ook kan worden gebruikt om veilig en direct economische waarde op te slaan en uit te wisselen — investeerders overal ter wereld de mogelijkheid om onderdeel te worden van het vertrouwensnetwerk van Modex.

 

“Prestaties, innovaties en efficiency zijn de waarden die PEUGEOT Sport en Modex gemeenschappelijk nastreven. We zijn trots dat we onderdeel zijn van dit ambitieuze project”, zegt Mihai Ivascu, CEO en medeoprichter van Modex. “De missie van PEUGEOT Sport om de spelregels van de racerij te herschrijven, ligt in het verlengde van onze ambities bij Modex om zogenoemde ‘deep technology’ te gebruiken om nieuwe vertrouwensnetwerken op te bouwen. Daarom is deze samenwerking bijzonder vruchtbaar voor beide partijen, want we streven dezelfde doelen na, al staan die op verschillende terreinen en benaderen we die vanuit een ander perspectief.”

 

Tijdens de langdurige samenwerking zullen de teams van PEUGEOT Sport en Modex hun ideeën, inspiratie en visies op en in het belang van technologie en innovatie met elkaar delen om synergie te creëren.