SKIP TO CONTENT

PEUGEOT INCEPTION CONCEPT:

ONTHULLING BIJZONDER STUDIEMODEL NABIJ

PEUGEOT maakt zich klaar voor de onthulling van een spectaculair nieuw conceptmodel: de PEUGEOT INCEPTION Concept. Linda JACKSON, CEO van Peugeot, maakte tijdens de Autosalon van Parijs bekend dat PEUGEOT het studiemodel in de loop van de komende weken presenteert. Met de PEUGEOT INCEPTION Concept geeft het Franse mobiliteitsmerk zijn visie op de PEUGEOT van de toekomst. Het studiemodel vormt tevens het startsein van een nieuw tijdperk voor auto’s gebaseerd op nieuwe, veelbelovende e-Native-platforms.

Uitgebreide line-up geëlektrificeerde modellen van PEUGEOT

PEUGEOT focust zich in de nabije toekomst alleen nog op een 100% elektrisch productaanbod. Tot die tijd blijft PEUGEOT profiteren van het succes van zijn huidige e-modellen en wordt het offensief (deels) elektrische modellen voortgezet.
 

  • De PEUGEOT E-208 en de E-2008 zijn sinds het begin van het jaar respectievelijk nummer 1 en 2 in hun segmenten voor volledig elektrische auto’s in Europa.
  • De 100% elektrische versies van de nieuwe 308 en 308 SW komen op de markt in 2023, evenals een nieuwe E-208 met 15% meer vermogen (115 kW) en een grotere actieradius van 10,5% (400 km).
  • PEUGEOT introduceert in 2023 zelfopladende hybridetechnologie in het complete gamma, te beginnen met de PEUGEOT 3008- en 5008-modellen.
  • PEUGEOT's aanbod van plug-in hybridemodellen wordt uitgebreid met de nieuwe PEUGEOT 408, die net zijn wereldpremière beleefde in Parijs. Er komen twee versies (180 en 225 pk).

 

‘2023 wordt het elektrische jaar van PEUGEOT: al in 2023 bieden we een geëlektrificeerde versie van elk PEUGEOT-model aan. Maar we kijken ook veel verder in de toekomst’, vertelde Linda JACKSON, CEO van PEUGEOT, op de Autosalon van Parijs. ‘We blijven ons assortiment geëlektrificeerde modellen snel uitbreiden en introduceren de komende 2 jaar niet minder dan 5 volledig elektrische modellen. Dit betekent dat PEUGEOT in 2025 al een 100% elektrisch aanbod zal hebben voor alle modellen. Tegelijkertijd bereiden we de lancering voor van PEUGEOT's volgende generatie e-Native-modellen, gebaseerd op nieuwe platforms die zijn ontworpen voor puur elektrische voertuigen. Dat zal blijken uit de PEUGEOT INCEPTION Concept die we de komende weken onthullen. De naam zegt het al: de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT opent het nieuwe 100% elektrische tijdperk voor het merk PEUGEOT met een belofte: al in 2030 zal 100% van de in Europa verkochte PEUGEOT-modellen 100% elektrisch zijn.’

 

 

PEUGEOT INCEPTION Concept

De PEUGEOT INCEPTION Concept laat zien wat PEUGEOT voor ogen heeft met de volgende generatie elektrisch aangedreven platforms waarbij de gehele auto-ervaring opnieuw wordt uitgevonden. PEUGEOT hertekent het interieur grondig, introduceert een nieuw bedieningsconcept afgestemd op de volgende generatie PEUGEOT i-Cockpit en creëert nieuwe digitale en fysieke ervaringen.
 

De PEUGEOT INCEPTION Concept tilt ook de designtaal van het merk naar een hoger niveau en versterkt tegelijkertijd de meest herkenbare eigenschappen: een krachtige, katachtige houding en drieklauwige lichtsignaturen.
 

De PEUGEOT INCEPTION Concept is een optimistische visie op de autotoekomst en belichaamt de kernwaarden van het merk – Excellence, Allure en Emotion – en alles wat een PEUGEOT tot een PEUGEOT maakt. De PEUGEOT INCEPTION Concept, die het begin markeert van een nieuw tijdperk voor het merk, geeft een voorproefje van de volgende generatie modellen van het merk, alsook van functies en technologie die PEUGEOT-klanten in hun auto’s in de nabije toekomst kunnen verwachten. En nabij is in dit geval echt nabij, want PEUGEOT doelt op halverwege dit decennium. Stay tuned: de onthulling van de PEUGEOT INCEPTION Concept volgt binnenkort.