SKIP TO CONTENT

PEUGEOT ONTHULT GRAFISCH ONTWERP 9X8 OP DE MILAN DESIGN WEEK

Op 17 april onthulde PEUGEOT op de Milan Design Week het nieuwe grafische ontwerp van de PEUGEOT 9X8 Hypercar: een spectaculaire presentatie waarin kunst en technologie naadloos in elkaar overvloeiden. De opvallende kleurstelling van de auto kwam tot stand in samenwerking met de Spaanse kunstenaar J. Demsky, die met zijn unieke stijl een stempel heeft gezet op het gehele grafische universum van de PEUGEOT 9X8.

Bekijk de video van de spectaculaire presentatie in Milan Design Week in het bijzijn van Peugeots designchef Matthias Hossan en marketing- en communicatiedirecteur Phil York.

Een bijzondere samenwerking met een gedreven kunstenaar

J. Demsky is een veelzijdige Spaanse kunstenaar die zich beweegt in een modern artistiek universum waarbij hij zijn inspiratie haalt uit de jaren 90. Met zijn unieke grafische stijl richt hij zich tot de hele generatie uit die tijd.

Met zijn aankleding van de PEUGEOT 9X8 heeft Demsky meer gedaan dan een auto van graphics voorzien: hij brengt er een krachtige boodschap mee over die een perfecte illustratie vormt van de PEUGEOT-belofte "The world is better with style". Het unieke grafisch ontwerp van de auto vertegenwoordigt alles waar de PEUGEOT 9X8 voor staat: stijl, efficiency en technologie. De onthulling ervan was een spectaculaire gebeurtenis: met kleurrijke lichtprojecties onder, boven en rond de auto werden de aanwezigen als het ware meegezogen in de wereld van de kunstenaar en die van de autosport.

Op weg naar een legendarische race

De PEUGEOT 9X8 is ontwikkeld voor de 24 uur van Le Mans, de legendarische langeafstandsrace die dit jaar zijn eeuwfeest viert. Als uithangbord van PEUGEOT's knowhow op het gebied van hybride aandrijving moet hij op het hoogste podium van de internationale autosport in de voetsporen treden van beroemde voorgangers als de 905 (de winnaar van Le Mans in 1992 en 1993) en de 908 (de winnaar van 2009).

Het PEUGEOT TotalEnergies Team is in juli 2022 met twee 9X8's deel ingestapt in het FIA World Endurance Championship (WEC). Dit jaar wordt het eerste volledige seizoen voor het team en de verwachtingen zijn hooggespannen voor de honderdste editie van de race op Le Mans die wordt verreden in het weekend van 10 en 11 juni. Dus "Allez la 9X8!"