SKIP TO CONTENT

PEUGEOT E-208 IS EV VAN HET JAAR 2023 IN A-/B-SEGMENT

De Peugeot 208 is met recht een succes te noemen. Zo was het model in 2022 de best verkochte auto van Nederland en mag hij zich zelfs Europees marktleider noemen. De volledig elektrische e-208 was bovendien de bestverkochte elektrische auto in zijn segment, eveneens zowel in Nederland als in heel Europa. Dit succes wordt bekroond met de overwinning van de titel EV van het Jaar 2023 in het A-/B-segment.

EV van het Jaar

Al vijf jaar lang wordt de EV van het Jaar-verkiezing georganiseerd door de Vereniging Zakelijk Rijders. De jury bestaat uit vakkundige representanten van AutoWeek, het AD, Leaseplan en Eneco eMobility. De verkiezing is opgedeeld in drie categorieën, gebaseerd op de belangrijkste marktsegmenten: het A-/B-segment, C-/D-segment en E-/F-segment.  De genomineerde modellen worden objectief beoordeeld aan de hand van verschillende criteria, waaronder de leaseprijs, actieradius, laadsnelheid, rijeigenschappen en gebruiksgemak. Ook de verkoopaantallen tellen mee.
 

Overwinning voor Peugeot en Stellantis

De markt voor volledig elektrische auto’s groeit in rap tempo. Dit jaar waren liefst veertig verschillende modellen genomineerd voor de EV van het Jaar-verkiezing. Dat weerhield de Peugeot e-208 er echter niet van om met de winst aan de haal te gaan in de categorie A-/B-segment. Het populaire model scoorde vooral punten op gebied van laadsnelheid en leaseprijs.

Niet alleen Peugeot, maar ook moederconcern Stellantis in het algemeen valt in de prijzen. De gehele top drie van de categorie A-/B-segment wordt namelijk ingenomen door modellen van Stellantis-merken. Zo eindigde de Opel Corsa-e op de tweede plaats en staat de nieuwe Fiat 500e op een eervolle derde trede op het podium.