SKIP TO CONTENT

BOUW JE EIGEN PEUGEOT 9X8 HYBRIDE HYPERCAR VAN LEGO® TECHNIC

Maak de keukentafel maar alvast leeg! Want als je straks aan de slag gaat om je eigen miniatuurversie van de nieuwe PEUGEOT 9X8 Hybrid Le Mans Hypercar van LEGO® Technic te bouwen, zul je alle ruimte nodig hebben!
 
LEGO® en het PEUGEOT TotalEnergies Team hebben de handen ineengeslagen voor het uitbrengen van een bouwset van de PEUGEOT 9X8 Le Mans Hypercar in schaal 1:10. De set bestaat uit maar liefst 1775 onderdelen die samengevoegd een ultra-gedetailleerd model opleveren van 50 cm lang, 22 cm breed en 13 hoog. Met zijn schitterend nagebouwde V6-krachtbron en glow-in-the-dark-koplampen die de sfeer van de echte 24-uurs race oproepen, is deze LEGO®-racewagen een must-have voor iedere van race-, Peugeot- en Lego-fan!

Met zijn revolutionaire 9X8 hypercar maakte PEUGEOT vorig jaar juli zijn rentree in het FIA World Endurance Championship (WEC) bij de 6 uur van Monza. Na een vierde plaats in de 8 uur van Bahrein in 2022, wordt 2023 het eerste volledige seizoen voor het PEUGEOT TotalEnergies Team. Op de kalender staat natuurlijk ook de legendarische 24 uur van Le Mans, die in juni zijn honderdste editie beleeft.

 

Van droom naar werkelijkheid: interview met LEGO®-ontwerper Aurélien Rouffiange

Designmanager Aurélien Rouffiange werkt al meer dan tien jaar voor LEGO®. Hij vertelt over het ontstaan van het project en over de samenwerking tussen de Deense speelgoedgigant en PEUGEOT.
 • Kun je vertellen hoe het idee voor een LEGO® Technic-model van de PEUGEOT 9X8 is ontstaan?
  LEGO® Technic-fans houden van voertuigen in het algemeen en van auto's in het bijzonder. Ons team is daarom altijd op zoek naar nieuwe modellen om aan de Technic-collectie toe te voegen. We kijken daarbij in de eerste plaats naar de originaliteit van een auto, naar de speciale kenmerken die hem anders maken dan een doorsnee auto. Toen we twee jaar geleden op de 9X8 stuitten, zagen we dan ook meteen de potentie ervan als LEGO® Technic-miniatuur. Onze ontwerpers gingen aan de slag en na een paar maanden hadden we een eerste model klaar. Pas toen zijn we naar PEUGEOT gestapt. Daar waren ze razend enthousiast over het idee om een reproductie van hun 9X8 hypercar van Lego-stenen uit te brengen.

 • Wat waren de verschillende ontwikkelingsfases bij de totstandkoming van dit nieuwe model?
  Zoals gezegd hebben we eerst zelf een conceptversie gemaakt, zodat we PEUGEOT iets concreets konden laten zien. Na het akkoord van de Fransen zijn we in januari 2022 een gezamenlijk project gestart. We werkten nauw met de mensen van PEUGEOT samen in regelmatige werksessies en hielden tweewekelijks overleg. De onderlinge communicatie verliep erg soepel en was erg productief. Toen we na ongeveer acht maanden de bouwset klaar hadden, zijn we aan de slag gegaan met de bouwinstructies. Dat is een erg belangrijk onderdeel van het geheel, want de aanwijzingen moeten duidelijk zijn voor zowel beginners als ervaren bouwers. En niet te vergeten voor slimme kinderen die de auto graag willen bouwen, ook al is de 9X8 in principe bedoeld voor volwassenen.

 • Hoe kijk je terug op de samenwerking met PEUGEOT?
  Allereerst was het een erg leuke ervaring. Voor zover ik weet, was het de eerste keer dat LEGO® Technic met een Frans automerk samenwerkt. En we zijn er trots op dat we op deze manier een 'steentje' hebben mogen bijdragen aan de rentree van PEUGEOT in deze tak van de autosport. We delen gemeenschappelijke waarden en net als wij gaan ze bij PEUGEOT graag nieuwe uitdagingen aan. In combinatie met veel communicatieve energie heeft dat een schitterend resultaat opgeleverd. De moeilijkheden die we tijdens dit 9X8-project tegenkwamen deden een groot beroep op onze creativiteit en technische kennis. Zo leverde het nabouwen van de achterwielophanging van de 9X8 ons de nodige hoofdbrekers op die ons dwongen nieuwe, innovatieve oplossingen te zoeken. Die hebben we ook gevonden doordat iedereen zijn beste beentje heeft voorgezet. We mogen met z'n allen trots zijn op het eindresultaat!

   

LEGO® Technic-bouwset

De LEGO® Technic-bouwset van de PEUGEOT 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar is verkrijgbaar in de LEGO® Stores, online via www.lego.com en bij de PEUGEOT-dealer.
ONTDEK AL ONZE ARTIKELEN