SKIP TO CONTENT

PEUGEOT SPORT gaat nieuwe samenwerking aan met JACK & JONES

Het Deense modehuis is de officiële leverancier van de teamkleding voor het FIA World Endurance Championship-programma van PEUGEOT SPORT, waarmee het merk met de PEUGEOT 9X8 Hypercar terugkeert naar het langeafstandsracen op topniveau.

 

JACK & JONES werd dertig jaar geleden opgericht en is nog altijd een familiebedrijf. Het kledingmerk en PEUGEOT SPORT vonden elkaar dankzij hun gedeelde kernwaarden. Zo heeft JACK & JONES een innovatieve kijk op mode. De eigenschappen, de kwaliteit, het hightech design en de productie- en testprocessen van de producten sluiten perfect aan op de uitdagende hightech-omgeving van PEUGEOT SPORT. JACK & JONES leverde eerder al teamkleding voor het Deense Olympische team, waarbij werd gebruikgemaakt van hoogwaardige, technische stoffen die zowel comfort als stijl bieden en die lang meegaan. Een belangrijk onderdeel van de productie van JACK & JONES is duurzaamheid en ook dat is een van de overeenkomsten met PEUGEOT. Het sluit namelijk aan op PEUGEOTs strategie voor efficiëntie en het leveren van betrouwbare prestaties.

 

JACK & JONES

Recent bracht PEUGEOT SPORT een bezoek aan Denemarken, waar het samen met JACK & JONES werkte aan een nieuwe collectie. Het doel is om met innovatie en technische samenwerkingen een echte link te leggen tussen beide merken. De kwaliteitscontrole van JACK & JONES is een van de meest geavanceerde in de mode-industrie en vergelijkbaar met de kwaliteitscontroles die in de autosport worden uitgevoerd. Geavanceerd design, ontwikkeling, fabricage en altijd zoeken naar verbetering zijn de kenmerken van een belangrijke speler in een industrie die bijna net zo snel is als de autosport.

 

JACK & JONES is een jong en trendy merk voor de massa, met kwalitatief hoogwaardige producten. Daarmee is de samenwerking ook een kans voor PEUGEOT SPORT om een jonge en trendy doelgroep aan te spreken, terwijl JACK & JONES profiteert van het kwalitatief hoogwaardige imago van PEUGEOT en zijn kenmerkende designwaarden.

 

Anders Gam, Brand Director JACK & JONES, zegt: “We zijn blij dat wij onze krachten kunnen bundelen met een sterk merk als PEUGEOT. We delen veel sterktes, bijvoorbeeld op gebied van kwaliteit en dynamische innovatie binnen onze bedrijven.”

 

Olivier Jansonnie, Technical Director PEUGEOT SPORT, zegt: “Voor het hedendaagse langeafstandsracen moeten we een raceauto ontwikkelen die niet alleen technologisch hoogstaand, innovatief en betrouwbaar is en die goede prestaties levert. We moeten ook een raceauto ontwikkelen die past binnen onze waarden op gebied van kwaliteit, duurzaamheid en economie. We zijn blij dat we dit nieuwe hoofdstuk van onze racehistorie samen met JACK & JONES kunnen beginnen. Zij hanteren namelijk dezelfde waarden voor hun merk.”