SKIP TO CONTENT
PLUG-IN HYBRIDE TECHNOLOGIE

PLUG-IN HYBRIDE TECHNOLOGIE

De voordelen van de 100% elektrische modus tijdens het rijden

De 5 "Nullen"

 
0 RUIS
 
0 X SCHAKELEN
 
0 TRILLINGEN
 
0 CO2 -UITSTOOT
 
0 BRANDSTOFGEUR

HOE WERKEN PLUG-IN HYBRIDE VOERTUIGEN?

EMP2 PLATFORM

Het nieuwe EMP2 modulaire platform (Common Modular Platform) is ontwikkeld om de componenten die specifiek zijn voor elke energie perfect te integreren, zonder concessies te doen aan de prestaties.

HYBRIDE MOTOR

Een combinatie van elektro- en benzinemotoren


OPTIMALE EN VLOEIENDE OVERGANGEN
Om af te wisselen tussen de elektro- en verbrandingsmotoren, maakt de koppelomvormer van de verbrandingsuitvoeringen plaats voor een natte lamellenkoppeling om een koppelstijging van 60 Nm en een groter reactievermogen te bieden.

ELEKTRISCHE ACHTERWIELOPHANGING
Op de HYBRID4-uitvoering is de multilink-achteras uitgerust met een 110 pk/80 kW elektromotor voor vierwielaandrijving, zonder het interieur te beïnvloeden.

BENZINEMOTOR
De 1.6L PureTech-motor is aangepast met een startdynamo en een specifiek koelfrontpaneel.  Hij ontwikkelt 180 pk op HYBRID en 200 pk op HYBRID4-uitvoeringen.

NIEUWE ELEKTRISCHE, AUTOMATISCHE TRANSMISSIE
De PureTech-motor is gecombineerd met de nieuwe e-EAT8 8-traps, automatische transmissie. In combinatie met de transmissie, ontwikkelt een elektromotor 100 pk/80 kW op de vooras.

TRACTIEBATTERIJ

LITHIUM-ION 

De lithium-ion hoogspanningstractiebatterij (300 V) bevindt zich onder de achterbank bij zowel de HYBRID- als HYBRID4 (4WD)-uitvoeringen. De tractiebatterij heeft een capaciteit tussen 11,8 kWhVoor plug-in hybrides 508 en 508 SW  en 13,2 kWhVoor plug-in hybride 3008 .  Gedurende 8 jaar of 160.000 km heeft de tractiebatterij de garantie op een minimale laadcapaciteit van 70%.

Om de CO2-uitstoot te optimaliseren, kies je voor rijden in de volledig elektrische modus voor dagelijkse ritten in de stad. Elektrisch rijden kan tot 135 km/u behalen voordat de verbrandingsmotor het overneemt.

 

RIJPLEZIER

Voor hernieuwd plezier

NIEUWE REMFUNCTIE

Je kan ervoor kiezen om een unieke remfunctie te activeren waarmee de auto kan worden afgeremd zonder het rempedaal in te trappen. Dit maakt ook het opladen van de tractiebatterij mogelijk, bijv. bij bergaf rijden. In de Drive-modus wordt de 'Rem'-modus geactiveerd door de Schakel and Parkeren automatische transmissiebediening naar achteren in te drukken.

NIEUWE e-SAVE-FUNCTIE

Met de e-SAVE-functie kan je een reserve elektrische energie bepalen die hij naar wens kan gebruiken. Deze functie kan het bijvoorbeeld mogelijk maken om een reserve elektrische energie aan te houden in afwachting van een gebied met beperkingen.

Toegankelijk via het e-SAVE-menu op het touchscreen: selecteer eenvoudigweg de Zero Emission-modus op de rijmodusselector voor 100%  elektrisch rijden.

PEUGEOT i-COCKPIT®

De PEUGEOT i-Cockpit® geeft rij-informatie in je blikveld weer. Het is volledig configureerbaar en aanpasbaar.

Rechts van het digitale instrumentenpaneel, geeft een vermogensmeter 3 zones weer:
ECO voor energiezuinig rijden
POWER voor dynamischer rijden
CHARGE voor fasen van energieterugwinning

Aan weerszijden van het instrumentenpaneel zijn twee meters geplaatst: een voor brandstof en de andere voor elektriciteit. De beschikbare actieradius wordt  onder deze meters, in km, aangegeven.

EENVOUDIGE EN INTUÏTIEVE ERGONOMIE

Tijdens het opladen toont het digitale instrumentenpaneel de herstelde actieradius, de herstelde oplaadverhouding, de oplaadsnelheid en de resterende tijd voor een volledige oplading.

Het touchscreen bevat een hybride menu dat toegang biedt tot:
* de energiestroompagina die de werkingsstatus van het hybridesysteem illustreert
* laadpunten
* de actieradius van de volledig elektrische modus
* de totale elektrische- + verbrandingsmotor-actieradius
Om meer te weten te komen over de wereld van elektrische auto's