SKIP TO CONTENT

AUTOSALON PARIJS 2022 VAN DAG TOT DAG

VERSLAG VANAF DE PEUGEOT-STAND

Voor het eerst sinds vier jaar werd dit najaar weer de Autosalon van Parijs gehouden: de Mondial de l'Auto 2022. PEUGEOT was uiteraard prominent aanwezig en pakte groots uit met de presentatie van de nieuwe 408 in 'La Sphère'.
Speciaal voor alle Peugeot-volgers die er zelf niet bij konden zijn, volgt hier een dagboekverslag van de belangrijkste gebeurtenissen op de Peugeot-stand.

MAANDAG 17 OKTOBER - PERSDAG

EERSTE GLIMP VAN DE PEUGEOT-STAND

Op de persdag waarmee de beurs traditioneel wordt geopend, werd op de Peugeot-stand het doek getrokken van 'La Sphère', een spectaculaire glazen 'presentatiebol' beschenen door een sterrenhemel van lichten.

EMMANUEL MACRON BEZOEKT PEUGEOT-STAND

De Franse president Emmanuel Macron, die "elektrische auto's toegankelijk wil maken voor iedereen" had een dag eerder aangekondigd dat de eco-bonus voor de helft van alle Franse huishoudens zou worden verhoogd tot 7000 euro. Zijn bezoek aan de Peugeot-stand vormde een symbolische bevestiging voor dit commitment.

DINSDAG 18 OKTOBER

OPENING VOOR HET PUBLIEK

Verkopers, hosts en hostessen staan in de startblokken om het publiek te verwelkomen.

MEET & GREET PEUGEOT-COUREURS

Bezoekers konden een praatje maken met Mikkel Jensen, Gustavo Menezes en Jean-Éric Vergne, de drie coureurs die met de PEUGEOT 9X8 uitkomen in het World Endurance Championship.

Gustavo Menezes

Jean-Eric Vergne

Mikkel Jensen

WOENSDAG 19 OKTOBER

SPELERS STADE TOULOUSAIN OP DE STAND

Een aantal spelers van topclub Stade Toulousain, waarvan PEUGEOT al meer dan 25 jaar shirtsponsor is, waren op de stand aanwezig. Fans drongen samen om de sterren van het Franse rugby te ontmoeten!

DONDERDAG 20 OKTOBER

MISS FRANCE VEREERT DE SALON MET EEN BEZOEK

Miss France 2022, Diane Leyre, vereert de salon met een bezoek. Op de Peugeot-stand konden fans een selfie maken met deze ambassadrice van de Franse stijl, die binnenkor voor haar rijbewijst opgaat in een Peugeot.

VRIJDAG 21 OKTOBER en ZATERDAG 22 OKTOBER

PUBLIEKSINTERVIEW

Welke Peugeot zou jij het liefste rijden? Waar zou je ermee naartoe gaan en met wie? Zou je kiezen voor een benzine- of dieselmotor of ga je voor elektrisch? Bezoekers van de Peugeot-stand en ambassadeurs van het merk kregen een microfoon voorgehouden om vragen over Peugeot te beantwoorden.

ZONDAG 23 OKTOBER

AFSLUITING

Dat was het! Met zijn vele primeurs en verrijkende ervaringen trok de 89e editie van de Salon van Parijs rond de 400.000 bezoekers in zeven dagen. Dat is een fantastisch resultaat na de moeilijke coronaperiode.

Het goede nieuws is dat de organisator heeft laten weten dat de 'Mondial de l'Auto' in oktober 2024 opnieuw zal worden gehouden en dan ook langer zal duren.