PRIVACYBELEID

PRIVACYBELEID

Deze website is eigendom van Peugeot Nederland N.V. (hierna: “Peugeot”) en wordt beheerd door Peugeot. Peugeot is gevestigd in Nederland, aan de Lemelerbergweg 12, 1101 AJ in Amsterdam. Deze website wordt gehost in de Verenigde Staten door onze PSA IT-dienstverlener Akamai Internal B.V., Akamai Technologies Inc. New York, USA. 

Gelieve deze Privacyverklaring zorgvuldig te lezen alvorens deze website te gebruiken. Hierin wordt immers uitgelegd hoe wij persoonsgegevens zullen verwerken.

1. Soorten gegevens die worden verwerkt/links naar andere websites

Wij zijn begaan met uw privacy. Via deze website verzamelen en verwerken we verschillende soorten persoonsgegevens.  Voorbeelden:

 

  • informatie die u aan ons verstrekt wanneer u verzoekt om en gebruikmaakt van onze diensten en onze website, zoals uw naam, adres, e-mailadres,
  • informatie die we nodig hebben wanneer u een probleem meldt in verband met onze website, diensten of services,
  • informatie die we via cookies verzamelen,
  • informatie over uw auto en specifieke contractgegevens die we nodig hebben voor de individuele prestaties van de website (bv. aankoopdatum, servicedata) en die een positieve gebruikerservaring bieden met de beste service voor uw auto.
 
Zie artikel 2 voor meer details.
 

Deze website kan ook koppelingen (‘links’) bevatten naar andere websites van Peugeot, van Groupe PSA of naar websites van onze Peugeot partners, erkende reparateurs, andere aangesloten bedrijven of social media kanalen/websites. Als u op één van deze koppelingen naar andere websites van Peugeot of derden klikt, hou er dan rekening mee dat deze websites hun eigen privacyverklaring hanteren met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens. Wij raden u aan deze privacyverklaringen te raadplegen voordat u gebruik maakt van deze websites.

Wij wijzen u erop dat Peugeot niet verantwoordelijk of aansprakelijk kan worden gehouden voor (de inhoud van) websites van derden.

Deze website kan ook iFrames bevatten met inhoud van andere websites van Peugeot, van Groupe PSA of van websites van derden. Peugeot is niet verantwoordelijk voor inhoud van derden in iFrames. De informatie daarop valt geheel onder de verantwoordelijkheid van de eigenaars van de websites. Peugeot heeft geen zeggenschap over en draagt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van onafhankelijke websites en biedt zijn bezoekers deze externe inhoud enkel aan voor hun gemak. Als gevolg hiervan kunt u, wanneer u een pagina met dergelijke inhoud bezoekt, met cookies van deze websites van derden te maken krijgen. Peugeot heeft geen zeggenschap over de verspreiding van deze cookies. Raadpleeg het Cookiebeleid van Peugeot of de privacyverklaring van deze derden voor meer informatie.

2.     INFORMATIE OVER DE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS

Om uw verzoek te beheren en in te willigen en voor algemene administratiedoeleinden zullen uw persoonsgegevens worden verwerkt door het PSA Privacy Centre. Deze zijn te allen tijde te bereiken via privacyrights-peugeot@mpsa.com.

 

Gegevens/gegevenscategorieën (verplichte gegevens zijn gemarkeerd met een asterisk*)

Doeleinde(n)
Respectieve identificatie- en contactgegevens
(naam*, e-mailadres*, telefoonnummer, postadres (* indien van toepassing)), gegevens van het beoogde model*, geselecteerde Peugeot Partner*, interesse in leasing/financiering, vraagtype (* indien van toepassing), vlootspecifieke gegevens (* indien van toepassing)
Contact, communicatie en inwilliging van aanvragen
Respectieve identificatie- en contactgegevens
(naam, e-mailadres*)
In-/uitschrijving nieuwsbrief
Respectieve identificatie- en contactgegevens
(naam*, e-mailadres*, telefoonnummer, postadres (* indien van toepassing), contactvoorkeuren),
identificatiegegevens van het voertuig (bv. voertuigidentificatienummer (VIN)*, kentekennummer/nummerplaat, eerste inschrijvingsdatum), product- en servicespecificaties (bv. model, uitrustingsniveau, motor), servicetype*, kilometerstand, datum/tijd binnenbrengen voertuig, datum/tijd afhalen voertuig, vervangwagen
Inwilliging van serviceaanvragen
Respectieve identificatie- en contactgegevens*, identificatiegegevens van het voertuig*, respectieve productspecificaties, kilometerstand Inwilliging van verzoeken om voertuigwaardering 
Respectieve identificatie- en contactgegevens
(naam*, telefoonnummer)
Inwilliging van aanvragen traceren
Informatie die we via cookies verzamelen zie Cookiebeleid voor gedetailleerde informatie

De gegevens die werden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht en contractueel vereist. Daarom bent u verplicht de persoonsgegevens te verschaffen. Als u de gegevens niet verschaft, kunnen we uw verzoeken niet inwilligen.

Op basis van uw gebruikersgedrag door te bladeren op onze website kan er u mogelijk een pop-in worden getoond waarmee u een proefrit, voucher of andere informatie wordt aangeboden voor het model waarin u geïnteresseerd bent. Tevens wordt uw gebruikersgedrag gebruikt om de website en geboden informatie zo waardevol en specifiek voor u te maken.

Uw persoonsgegevens zullen tot zeven jaar na de beëindiging van de relatie worden bewaard. Als u uw toestemming heeft verleend voor marketingdoeleinden, zullen uw persoonsgegevens drie jaar na uw laatste contact met ons voor deze doeleinden worden bewaard.

We verstrekken uw persoonsgegevens voor onderstaande doeleinden aan de volgende ontvangers:

A. Doeleinden die verband houden met de uitvoering van een overeenkomst of met stappen op verzoek van de betrokkene voordat een overeenkomst wordt aangegaan in overeenstemming met Art. 6 1 b) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG):

Gegevens/Gegevenscategorieën
Doel(en) Ontvanger(s)
Respectieve identificatie- en contactgegevens*, identificatiegegevens van het voertuig*, respectieve product- en servicespecificaties*, aanvraaggegevens, geselecteerde Peugeot Partner*, interesse in leasing/financiering (* indien van toepassing), vlootspecifieke gegevens (* indien van toepassing) Contact, communicatie in alle vormen en inwilliging van aanvragen, in-/uitschrijving nieuwsbrief, personalisatie van onze digitale dienstverlening, communicatie ten behoeve van de interesse van de klant.

Peugeot Nederland N.V. en PSA Automobiles SA, 2-10 Boulevard de l’Europe, 78 300 Poissy, Frankrijk.

Voornoemde ontvangers verstrekken ter ondersteuning van het beheer van de vermelde doeleinden uw persoonsgegevens aan de respectieve (IT-)dienstverleners, met name:

  • PSA Automobiles S.A., 2-10 Boulevard de l’Europe, 78 300 Poissy, Frankrijk
  • Capgemini (Capgemini Technology Services, 5/7 rue Frédéric Clavel – 92287 Suresnes Cedex - Frankrijk), dat een beroep doet op andere (sub-)verwerkers gevestigd buiten de Europese Economische Ruimte (EER), en dus in een land zonder adequaat niveau van gegevensbescherming. Er is geen adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie, maar er zijn wel passende beveiligingen voorzien, in de vorm van de respectievelijke bindende bedrijfsvoorschriften (BCR’s). Volg deze link om een kopie te verkrijgen: https://www.capgemini.com/resources/capgemini-binding-corporate-rules/
  • Atos (Atos SE, River Ouest, 80 Quai Voltaire, 95877 Bezons cedex, Frankrijk), dat een beroep doet op andere (sub-)verwerkers gevestigd buiten de Europese Economische Ruimte (EER), en dus in een land zonder adequaat niveau van gegevensbescherming. Er is geen adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie, maar er zijn wel passende beveiligingen voorzien in de vorm van de respectievelijke bindende bedrijfsvoorschriften (BCR’s). Volg deze link om een kopie te verkrijgen: https://atos.net/content/dam/global/documents/atos-binding-corporate-rules.pdf
  • Salesforce (Salesforce.com EMEA Limited, Village 9, Floor 26 Salesforce Tower, 110 Bishopsgate, London, EC2N 4AY, Verenigd Koninkrijk), dat gevestigd is buiten de Europese Economische Ruimte (EER) en dus in een land zonder adequaat niveau van gegevensbescherming. Er is geen adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie, maar er zijn wel passende beveiligingen voorzien in de vorm van de respectievelijke bindende bedrijfsvoorschriften (BCR’s). Volg deze link om een kopie te verkrijgen: https://www.salesforce.com/content/dam/web/en_us/www/documents/legal/misc/Salesforce-Processor-BCR.pdf
  • Majorel Berlin GmbH, Wohlrabedamm 32, 13629 Berlijn, Duitsland
  • PRDCT, WG Plein 369, 1054 SG Amsterdam
  • Selligent NV (Selligent Marketing Cloud), Finlandlaan 2, 1420 Eigenbrakel - België
  • Genesys, Frankrijk
  • Ematters Marketing & Data Engineers, Valschermkade 18, 1059 CD Amsterdam, The Netherlands
  • DTC Media, Floridalaan 2, 3404 WV Ijselstein, Nederland
  • Remind All Around Office Support, Singel 89, 1402 NR, Bussum, Nederland
  • Sitel Europe Limited, 53-55 Butts Road, Coventry, Warwickshire, CV1 3BH, Verenigd Koninkrijk, die buiten de Europese Economische Ruimte (EER) is gevestigd. Er is geen adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie, maar er zijn wel passende beveiligingen voorzien in de vorm van de respectievelijke bindende bedrijfsvoorschriften (BCR’s). Volg deze link om een kopie te verkrijgen: https://www.salesforce.com/content/dam/web/en_us/www/documents/legal/misc/Salesforce-Processor-BCR.pdf

Voornoemde Peugeot Partner verstrekt ter ondersteuning van het beheer van de vermelde doeleinden mijn persoonsgegevens aan de respectieve ingeschakelde (IT-)dienstverleners, met name:

  • Fair Computer Systems, Ostendstr. 132, 90482 Nürnberg, Duitsland

IBM GBS France, 17 Avenue de l'Europe, 92275 Bois-Colombes, Frankrijk

Respectieve identificatie- en contactgegevens*, identificatiegegevens van het voertuig*, respectieve productspecificaties, kilometerstand Inwilliging van verzoeken om voertuigwaardering

Autotelex, Snelliusweg 1 6827 DG  Arnhem, Nederland.

 

Autobiz SAS, 4, place des Vosges, Immeuble LAVOISIER, 92400 COURBEVOIE, Frankrijk] en uw geselecteerde Peugeot Partner.

 

Andere ontvangers: zie voornoemde IT-dienstverleners.

Respectieve identificatie en contactgegevens
(Naam*, Telefoonnummer)
Tracering van inwilliging PSA Privacy Center, Budapest, Roemenië.

B. Doeleinden die verband houden met de gerechtvaardigde belangen van de verwerkingsverantwoordelijke of van een derde in overeenstemming met Art. 6 1 f) van de AVG, tenzij u uw recht om bezwaar te maken heeft uitgeoefend (Art. 21 (1) van de AVG ):
Gegevens/Gegevenscategorieën
Doel(en) Ontvanger(s)
Registratie- en contactgegevens*, product- en servicespecificaties*
Marktonderzoek en consumentenonderzoeken om meningen te verzamelen over producten en diensten van PEUGEOT (bijv. Klanttevredenheidsonderzoeken); deze worden alleen uitgevoerd als de klant gecontacteerd kan worden via de communicatiekanalen die voor deze doeleinden zijn gekozen zonder zijn of haar voorafgaande toestemming

Peugeot Nederland N.V.  en PSA Automobiles SA, 2-10 Boulevard de l’Europe, 78 300 Poissy, Frankrijk

Voornoemde ontvangers verstrekken uw persoonsgegevens aan de respectieve ingeschakelde verwerkers ter ondersteuning van het beheer van de vermelde doeleinden.   

3.     INTERACTIE OP SOCIALE NETWERKEN

3.1.         Klantenservice op sociale netwerken

U kunt ook contact met ons opnemen via onze social media kanalen. Als u ons bijvoorbeeld een bericht stuurt of iets op onze social media kanalen post, kunnen we de informatie uit uw bericht of post gebruiken om het probleem waarvoor u contact met ons opnam op te volgen via het door u gebruikte social media kanaal. Met het oog op de gewenste hulp kunnen we u vragen om meer informatie te verstrekken via een privébericht, bv. meer details over het probleem, uw naam, e-mail, VIN-nummer, telefoon, locatie (stad/staat) en/of merk, model en jaar van het voertuig. De door u verstrekte informatie zal niet worden gebruikt voor direct marketing. Marktonderzoek om onze diensten en producten te verbeteren, zal enkel worden uitgevoerd op basis van gebundelde (geanonimiseerde) gegevens.

Let wel: u mag geen gevoelige content (zoals informatie over raciale of etnische afkomst, politieke meningen, religieuze of filosofische overtuigingen, of gezondheid) delen in uw bericht. Houd er ook rekening mee dat iedereen kan lezen wat u op een publiek social media kanaal zet.

3.2.         Links naar sociale netwerken / plug-ins voor sociale netwerken (bijv. ''Vind ik leuk'- knoppen)

Onze website bevat links naar sociale netwerken.

Om uw persoonsgegevens te beschermen wanneer u onze website bezoekt, gebruiken we geen sociale plug-ins. In plaats daarvan zijn HTML-links in de website geïntegreerd, zodat u ze gemakkelijk kunt delen op sociale netwerken. Door links te integreren, is er geen directe verbinding met de verschillende sociale netwerkservers bij het openen van een pagina op onze website. Door op een van de knoppen te klikken, wordt een venster in de browser geopend dat de gebruiker naar de relevante sociale netwerkwebsite leidt, waar hij of zij (na het inloggen) bijvoorbeeld de knop 'Vind ik leuk' of 'Delen' kan gebruiken.

Raadpleeg de informatie inzake gegevensbescherming van de dienstverlener in kwestie voor meer informatie over het doel en het toepassingsgebied van de gegevensverwerking, over het verdere gebruik van uw persoonsgegevens door de dienstverlener en diens websites en over uw rechten en mogelijke instellingen om uw privacy te beschermen.


Facebook:   http://www.facebook.com/policy.php

Twitter:        https://twitter.com/privacy

Instagram:   https://help.instagram.com/155833707900388

You Tube:    https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

LinkedIn:      https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

4.     UW RECHTEN

Als betrokkene heeft u het recht om uw gegevens te raadplegen, te corrigeren, te wissen (recht op vergetelheid), alsook het recht op beperking van de verwerking, het recht op het verkrijgen van een kopie van uw persoonsgegevens voor uw eigen doeleinden of om deze aan een aanbieder naar keuze te verstrekken (recht op overdraagbaarheid van gegevens) en het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens over u die gebaseerd is op Art. 6 (1) 1 e) of f) van de AVG (GDPR) of wanneer de persoonsgegevens worden verwerkt ten behoeve van direct marketingdoeleinden in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

 

Houd er rekening mee dat uw bovengenoemde rechten wettelijk zijn beperkt en mogelijk alleen onder bepaalde voorwaarden door ons moeten worden vervuld.

 

Indien u uw bovenvermelde rechten wilt, kunt u direct contact met ons opnemen via privacyrights-peugeot@mpsa.com of per post op: Peugeot Nederland NV, Privacy Rights Peugeot, Postbus 12420 1100 AK Amsterdam

 

Voor de uitoefening van uw recht om een klacht in te dienen (AVG Art. 77), neemt u contact op


Autoriteit Persoonsgegevens
Bezuidenhoutseweg 30
2594 AV Den Haag

 

Website: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl

 

Wijzigingen in de Privacyverklaring

Alle toekomstige wijzigingen in onze Privacyverklaring zullen op deze website worden bekendgemaakt. Daarom dient u deze website regelmatig te controleren op dergelijke wijzigingen.

5.     HOE CONTACT MET ONS OP TE NEMEN

Om contact met ons op te nemen kunt u onze klanten service bereiken middels verschillende manier. Klik hier om onze contact informatie terug te vinden.

 

FAQ’s: https://peugeot.my-customerportal.com/peugeot/s/?language=nl_NL

 

Tijdens werkdagen kunt u van 08.30 – 17.00 uur gratis bellen met 0800-7384368

 

Peugeot Nederland N.V.
T.a.v. de afdeling Klantenservice
Postbus 12420 1100 AK Amsterdam
KvK: Utrecht, 30068414

 

Versie: november 2020

 

Zie onze Juridische Verklaring voor de volledige bedrijfsgegevens.
Zie de Juridische Kennisgeving voor de volledige bedrijfsdetails.