Peugeot Fractal - elektrische coupé concept car

Peugeot Fractal

De PEUGEOT FRACTAL, een elektrische coupé voor de stad, is een studiemodel voorzien van een PEUGEOT i-Cockpit® waarmee een extra zintuig wordt geprikkeld. Na het gezicht, door het head-up instrumentenpaneel, en het gevoel, door het compacte stuurwiel.

Ontdek Fractal

COMPLETE SOUND DUMPING

De PEUGEOT FRACTAL heeft een unieke interieur- en exterieuridentiteit waarvoor Peugeot voor het eerst heeft samengewerkt met geluidsdesigner Amon Tobin. In de stad is deze auto volledig in harmonie met zijn omgeving. In deze experimentele PEUGEOT i-Cockpit® worden niet alleen het zicht en het gevoel, maar ook het gehoor van de inzittenden aangesproken. Om zich één te voelen met zijn directe omgeving maakt een mens immers gebruik van alle drie deze zintuigen. 

100% URBAIN

i

In de stad voelt de PEUGEOT FRACTAL zich in zijn element. Het geluidsniveau, dat door de elektromotor al bijzonder gering is, wordt nog verder verlaagd door de Tall&Narrow-banden met hun smalle loopvlak.

EEN NOG INTENSERE ERVARING

Peugeot Fractal - PEUGEOT i-Cockpit®

De PEUGEOT i-Cockpit®, die voor het eerst in 2010 werd getoond op de concept car SR1, heeft sinds de commerciële introductie van de 208 in 2012 al meer dan 1,8 miljoen klanten weten te overtuigen. De PEUGEOT i-Cockpit® zorgt voor een unieke rijbeleving, een combinatie van intuïtieve ergonomie en een bijzondere ambiance.

VOL NIEUWE IDEEËN

i

Bij de ideëenrijke FRACTAL zijn nieuwe productie- en ontwerpprocessen toegepast. Meer dan 80% van het oppervlak van het interieur bestaat uit 3D-geprinte onderdelen. De anechoïsche oppervlakken zijn met behulp van generatief design ontwikkeld, een proces dat tot een ideaal onderdeel leidt.

VIDEO’S

i