SKIP TO CONTENT
PEUGEOT vervangen distributieriem/-ketting
PEUGEOT onderhoud distributieriem
 

PEUGEOT onderhoud distributieriem

 

PEUGEOT DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN

PEUGEOT DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN

Indien de distributieriem in jouw auto toe is aan vervanging, dan kun je dit het beste toevertrouwen aan de PEUGEOT experts. Het vervangen van de distributieriem is namelijk specialistisch werk. De distributieriem wordt vaak in één keer als set met andere slijtagegevoelige onderdelen onder de motorkap vervangen zoals de spanrollen en de waterpomp.

 

Het vervangen van de waterpomp op hetzelfde moment als de distributieriem helpt de levensduur van het systeem te verlengen. Bovendien hoeft de motor maar één keer gedemonteerd te worden om de onderdelen te vervangen, waardoor je geld bespaart.

 

De kosten voor het vervangen van de distributieriem set is afhankelijk van jouw type auto en de motor. Bij PEUGEOT krijgtje altijd vooraf een heldere prijsopgave. Je kunt rekenen op een scherp tarief, inclusief onderdelen en arbeidsloon.

WAAROM MOET DE DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN WORDEN? 
De distributieriem is essentieel voor de werking van jouw motor. Als deze breekt, stopt de motor onmiddellijk met draaien en is de kans op ernstige schade aan jouw motor groot. Hierdoor kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Daarom raden we je aan om de distributieriem tussentijds te laten controleren en indien nodig te vervangen om erger te voorkomen. 
 
WANNEER MOET JE DE DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN?
 
Er zijn geen duidelijke tekenen waaraan je de mate van slijtage van de distributieriem kunt aflezen. Om jouw motor te beschermen, moet de distributieriem vervangen worden in overeenstemming met de aanbevelingen in jouw onderhoudshandboek. Vraag de PEUGEOT Erkend Reparateur eventueel om advies of maak een afspraak. 
 

PEUGEOT SERVICES

PEUGEOT SERVICES

PEUGEOT ORIGINELE ONDERDELEN

Originele kwaliteit, standaard gemoedsrust

Met PEUGEOT Service kun je rekenen op de expertise van ons uitgebreide netwerk en vaste prijzen inclusief arbeidsuren en originele onderdelen. Originele onderdelen bieden de perfecte balans tussen betrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. Ze zijn volledig afgestemd op jouw auto, voldoen aan hoge kwaliteitseisen en bieden 1 jaar garantie.

PEUGEOT BASISBEURT ECONOMY

De combinatie van kwaliteit, prijs en prestatie


Speciaal voor de PEUGEOT van 5 jaar en ouder hebben wij de basisbeurt Economy ontwikkeld. Je kunt rekenen op specialistisch onderhoud met vaste prijzen en Eurorepar onderdelen; exclusieve multi-merk onderdelen die perfect zijn afgestemd op de iets oudere auto en tot wel 30% goedkoper dan originele onderdelen. Zo profiteer je van goed en betaalbaar onderhoud.