Autosalon Parijs 2018 - Drie wereldpremières

Peugeot 508 SW

Peugeot presenteert drie wereldpremières

Dit jaar heeft Peugeot in Parijs drie wereldpremières. Naast de nieuwe Peugeot 508 SW krijgt het publiek voor het eerst de 100% elektrische en autonome Peugeot e-LEGEND Concept te zien, de belichaming van een optimistische en bijzonder aantrekkelijke toekomst, én presenteert Peugeot zijn nieuwe Plug-in Hybrid benzinemotoren. Peugeot gaat vol vertrouwen de energietransitie in, vastbesloten om technologieën te lanceren die het rijplezier verder vergroten.

Nieuwe Peugeot 508 SW - Radicale Break
Peugeot onthult de SW-versie van de nieuwe Peugeot 508 enkele dagen voor de marktintroductie van de hatchback. De nieuwe Peugeot 508 SW breekt met codes op de veel besproken markt  van de D segment breaks. Met een laag en sportief silhouet heeft de Peugeot 508 SW een opzienbarend design. Het is een geslaagde combinatie van gespierde elegantie en praktisch gemak voor wat betreft ruimte, volume en toegang tot de bagageruimte. De in het DNA van Peugeot vervatte onderstellen bieden voor de nieuwe Peugeot 508 SW ook weer de bijzonder goede wegliggingen en de perfecte beheersing van de carrosseriebewegingen. Hij is uitgerust met de meest recente versie van de Peugeot i-Cockpit®. Het ontwerp is gericht op efficiëntie, veiligheid en topklasse comfort, en daarmee staat het garant voor een intense rijbeleving.

Peugeot e-LEGEND CONCEPT - #UnboringTheFuture
Peugeot presenteert een spannende visie op de toekomst van rijplezier via zijn concept-car in de vorm van een aantrekkelijk en emblematisch studiemodel. Deze blik op de toekomst heeft realistische afmetingen (4,65 m lengte) en de elegantie uit het DNA van Peugeot.

De Peugeot e-LEGEND CONCEPT is een technologisch uithangbord van de visie van Peugeot op een autonome, connected, customizable, 100% elektrische auto.

De stijl borduurt voort op de grote thema's van de 504 Coupé met een licht, atletisch, strak en sensueel silhouet. De auto heeft een groot glasoppervlak. En bij de voor- en achterlichten zien we de drie herkenbare klauwen.

De bestuurder kan kiezen uit vier rijmodi, twee autonome en twee manuele.

Het prettige gevoel in het interieur is sterk dankzij de akoestiek verzorgd door FOCAL® en het gebogen, digitale 49 inch display tegenover de inzittenden, waar films, media-content of het zicht op de weg kunnen worden weergegeven afhankelijk van de gekozen rijmodus.

De gebruikte materialen zijn warm. De combinatie van velours en hout vormt een fraai tegenwicht voor de digitale revolutie die zich voltrekt in de auto's.

Nieuwe Peugeot PLUG-IN HYBRID motoren
Peugeot presenteert zijn nieuwe Plug-in Hybrid benzinemotoren. Dit nieuwe aanbod vormt een aanvulling op de momenteel leverbare motoren voor de Peugeot 3008 en de nieuwe Peugeot 508 en 508 SW. De HYBRID en de nieuwe HYBRID4 (4-wielaandrijving) motoren worden respectievelijk geleverd voor de nieuwe Peugeot 508 en Peugeot 3008 in najaar 2019.

De PeugeotT rijbeleving wordt versterkt met twee nieuwe rijmodi voor nog meer rijplezier en nieuwe sensaties dankzij het magische effect in de ZEV 100% elektrisch modus, het rendement van de 4-wielaandrijving modus (HYBRID4), het vermogen in de Sport modus en de veelzijdigheid in de Hybrid modus.

De technologie is eenvoudig en intuïtief en biedt maximale vrijheid: vrijheid om te kiezen hoe je de auto’s wil gebruiken gezien ze allemaal geschikt zijn voor snelweg, stad of outdoor. Vrijheid om te kiezen wat je wil, met 2 of 4 aangedreven wielen, met 225 of 300 pk, een hatchback, break of SUV. Vrijheid om te kiezen uit vier rijmodi.

Deze twee nieuwe motoren zijn het concrete bewijs van de visie van Peugeot op een steeds efficiëntere mobiliteit zonder beperkingen.

ALLE PEUGEOT NIEUWS OP 2000 M²
De Peugeot stand verwelkomt de beursbezoekers van 4 tot 14 oktober op meer dan 2000 m² middenin paviljoen 1 (stand C320). De moderne en strakke stand is efficiënt ingericht zodat een belangstellend publiek soepel en prettig wordt rondgeleid langs alle actualiteiten van het merk:

  • De reusachtige LEEUW, de nieuwe merkambassadeur. Het 12,5 meter lange en 4,8 meter hoge beeldhouwwerk, ontworpen door de designers van het PEUGEOT Design Lab, staat voor de trots van PEUGEOT en viert de 160e verjaardag van het logo.
  • De drie wereldpremières met de nieuwe Peugeot 508 SW, de concept-car Peugeot e-LEGEND Concept en de nieuwe Peugeot PLUG-IN HYBRID motoren.
  • Twee lanceringen van het merk. De nieuwe Peugeot 508, radicale berline met strak design, die een intense rijbeleving belooft en de ambitie van het merk in dit segment weerspiegelt. De nieuwe Peugeot Rifter, robuust en strak, gemaakt voor het dagelijkse avontuur. Nog uitgesprokener is de showcar Peugeot Rifter 4X4 CONCEPT met vierwielaandrijving.
  • Het merk presenteert ook de rijkdom van zijn gamma via het SUV-aanbod met de Peugeot 2008, Peugeot 3008 en de Peugeot 5008 en zijn compacte auto's, de Peugeot 108, Peugeot 208 en Peugeot 308.