SKIP TO CONTENT

VIJF STIJLTINTEN MET PEUGEOT EN YELLOWKORNER

Ontdek Allure zoals u het nog nooit eerder zag. PEUGEOT is een artistieke samenwerking aangegaan met YellowKorner, 's werelds grootste uitgever en distributeur van fine-art fotografie. Op 20 april ging het project van starttijdens het Internationale Fotografie Festival van Venetië. PEUGEOT was door YellowKorner uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Peugeot and YellowKorner: ambassadeurs van Allure

Eerder ging PEUGEOT al samenwerkingen aan met topdesigners zoals Emeric Tchatchoua en J. Demsky. Door de samenwerking met YellowKorner trakteert Peugeot u op nieuwe artistieke ervaringen. 

Voor dit project reisden 5 fotografen, Teresa Freitas, Laurent Baheux, Mr. Fifou, Laurence Laborie en Oliviero Toscani, de wereld rond om momenten van Allure vast te leggen.
 

Allure, Emotion, Excellence: gedeelde waarden


 
Eva Lafferrere, International Marketing Director bij YellowKorner legt uit wat het partnership met PEUGEOT voor haar betekent.

"Het doel van deze artiestieke samenwerking met PEUGEOT is het onthullen van Allure: vanuit vijf verschillende visies, vijf verschillende benaderingen en vijf universums. In de fotografie kan overal Allure in schuilen: het is kracht van de leeuwen die Laurent Baheux fotografeert, of je herkent het in de subtiliteit en finesse die Teresa Freitas op kleurrijke wijze vastlegt. Allure gaat over schoonheid, vrijheid en de passie. Ik denk dat je trouw moet zijn aan je overtuigingen en alles met passie en overgave moet aanpakken. Allure draait namelijk ook om betrokkenheid. Een waarde die niet alleen belangrijk is voor PEUGEOT, maar ook voor YellowKorner. Ook  op andere vlakken delen we dezelfde waarden en doelstellingen.  Emotie is daar één van. Wanneer je een galerie van YellowKorner binnenloopt, laat je dan overmannen door je gevoelens. In feite kiezen onze klanten voor een werk in onze galerie omdat ze er verliefd op worden. Emotie is de kern van ons bedrijf.  Daarnaast delen we de passie voor vakmanschap. In ons laboratorium maken we producten van topkwaliteit. Net als Peugeot, hebben we veel vakkennis."
 

Ontdek vijf nuances van Allure

De vijf fotografen die deelnemen aan dit project zijn gevraagd om per persoon een serie van vijftien foto's te maken. Drie beelden zijn gewijd aan hun interpretatie van Allure en hoe zij dit begrip vanuit een artistieke invalshoek vertalen naar Peugeot als merk.  We lichten een klein tipje van de sluier op!
 

Teresa Freitas: "Allure schuilt in kleuren"

"Allure is essentieel. Het stimuleert mij namelijk om op ontdekking te gaan."

In haar zoektocht maakte Teresa een roadtrip naar Marokko. In het kleurrijke land zocht zij naar kleurrijke taferelen om vast te leggen. En dat is haar gelukt, de ene foto in haar serie is nog kleurrijker dan de ander.

Laurent Baheux : "The Lion Style"

"The Lion Style" Allure volgens Laurent Baheux? "Het is de kracht, trots en de oneindige schoonheid van wildlife."

Hij vond Allure in het hart van Kenia, het territorium van de koning in het dierenrijk. Voor de kunstenaar is de leeuw, met zijn sterke uitstraling, imposante postuur en wilde manen de perfecte belichaming van allure.

Mr Fifou: "Pride of Style"

"Allure is voor mij natuurlijk, ik zie het overal om me heen." Als specialist in atypische portretten vindt hij het in 'de donkerste hoekjes' van het dagelijks leven. "Personen die voor mij Allure belichamen, noem ik ook wel superhelden."

Laurence Laborie: "De vrouwelijke Allure"

Te midden van het vulkanische landschap van Lanzarote fotografeerde Laurence Laborie haar visie op Allure. Om haar definitie van Allure te begrijpen, luisteren we naar haar woorden: "Het is bijna als een parfum. Het is iets ondefinieerbaars, maar iedereen kan het op een bepaalde manier waarderen. Allure is de uitstraling van een persoon, de aura, het is de ziel....Heel eenvoudig."

Oliviero Toscani: "Het landschap van Allure"

Deze gerenommeerde fotograaf ging in het Italiaanse Toscane op zoek naar Allure. Voor hem schuilt Allure in het werk van de mens, en de Toscaanse landschappen vind hij daar de perfecte belichaming van. "Allure gaat de normaliteit te boven. Iedereen kan ervan genieten, maar niet iedereen kan het creëren."
U kunt de artiestieke creaties vanaf oktober 2023 bewonderen in de galeriëen van YellowKorner of op de website YellowKorner.com. In verschillende Europese galeriëen zullen de werken feestelijk onthuld worden in het bijzijn van de fotografen. Daarnaast worden de foto's ook tentoongesteld in het PEUGEOT-netwerk.