SKIP TO CONTENT

PEUGEOT INCEPTION CONCEPT: WANNEER DE TOEKOMST EN ALLURE SAMENKOMEN

Sinds de naamsaankondiging tijdens de Paris Motor Show in oktober vorig jaar, keken we al uit naar dit moment! Na de publieksonthulling op 5 januari tijdens de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas, hebben we de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT op 23 maart in Parijs voor het eerst gepresenteerd aan het Europese publiek. Voor ons ook het perfecte moment om de artistieke samenwerking met 3.PARADIS-oprichter Emeric Tchatchoua aan te kondigen.

 

Samenwerking met kunstenaars

Eerder kondigde PEUGEOT al zijn eerste artistieke samenwerking aan met Emeric Tchatchoua. De oprichter van het merk 3.PARADIS toonde tijdens de Europese presentatie van INCEPTION CONCEPT een unieke jas die geïnspireerd is op het studiemodel. Nu heeft PEUGEOT samengewerkt met een andere getalenteerde kunstenaar: J. Demsky. De multigetalenteerde beeldend kunstenaar van Spaanse afkomst creëert moderne kunst, geïnspireerd door de jaren 90. Zijn stijl is uniek en met zijn creaties spreekt hij een hele generatie aan.
 

Met de nieuwe kleurstelling van de 9X8 doet J. Demsky meer dan alleen een auto decoreren: hij brengt een krachtige boodschap over, in de traditie van de historische Art Cars, door die toe te passen op een raceauto; een Hypercar  die het summum van PEUGEOT uitdrukt op het gebied van stijl, efficiëntie en technologie. Behalve voor de Hypercar ontwerpt J. Demsky ook de nieuwe graphics voor de racepakken en helmen van de coureurs van het PEUGEOT-team voor 2023.
 

De onthulling van deze nieuwe kleurstelling vindt plaats op 17 april 2023 in Milaan. Tijdens de onthulling zijn ook Matthias Hossann (PEUGEOT Style Director), Phil York (PEUGEOT Marketing and Communication Director) en Gustavo Menezes (coureur van het PEUGEOT TotalEnergies Team) aanwezig. De 9X8 is dan tot 23 april voor het publiek te zien.

De uiterlijke kenmerken van een traditionele Peugeot zijn direct herkenbaar in deze conceptcar. Je herkent ongetwijfeld de katachtige stijlelementen, maar toch voelt de INCEPTION als het begin van een nieuw tijdperk. En dat klopt ook. De Latijnse oorsprong van de naam verraadt ook al het een en ander: in het Latijn staat Inception namelijk begin. De INCEPTION is dan ook een manifest voor de nieuwe designtaal van ons merk.

De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT is een showcase voor de nieuwe technologieën die het merk met de leeuw de komende jaren introduceert om in Europa de uitstoot van stikstof richting 2030 met 50% te verlagen. Vervolgens is het ons doel om in 2038 Carbon Net Zero te worden. Daarnaast is het onze ambitie om de meeste innovaties die in de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT zijn geïmplementeerd, vanaf 2025 te implementeren op al onze productiemodellen.

PEUGEOT i-Cockpit

  • De nieuwe generatie van de PEUGEOT i-Cockpit is voorzien van steer-by-wire-technologie. Het stuurwiel wordt vervangen door de nieuwe Hypersquare-controller;
  • Het interieur biedt passagiers een volledig nieuwe reiservaring.
  • Het design van de volgende generatie elektrische Peugeot's (medio 2026) zal gebaseerd worden op het native elektrische 'BEV-by-design'-platform.

Een exclusieve samenwerking met een vooruitstrevende designer

Ter gelegenheid van de Europese presentatie van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT in Parijs, benadrukt Peugeot haar ambitie om de blik op de toekomst te richten. Om die reden zijn we een samenwerking aangegaan met een van de meest inspirerende Franse ontwerpers van dit moment: Emeric Tchatchoua, oprichter van het merk 3. PARADIS.

3D printtechniek

Geínspireerd door de conceptcar, heeft Emeric Tchatchoua een prachtig kledingstuk ontworpen: een jack dat is vervaardigd met een bijzondere 3D printtechniek.

Dit heeft een verbluffende optische illusie als resultaat: afhankelijk van de hoek waarvandaan je kijkt, verandert het jack van kleur. Een geniale creatie.

Emeric Tchatchoua

De verwijzing naar het interieurontwerp van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT wordt pas duidelijk wanneer je naar de vloer kijkt. Hiervoor is namelijk dezelfde 3D-printtechniek gebruikt.

Deze innovatieve en milieuvriendelijke printtechniek werd ontwikkeld in samenwerking met STRATASYS, een bedrijf dat gespecialiseerd is in 3D-printtechnieken voor partijen in de automotive en luchtvaarttechniek en in de  industriële, elektronische en medische sector. Zelfs Franse verfbedrijven roepen hun expertise in.
We brachten een bezoek aan deze insperende ontwerper om meer te weten te komen over deze bijzondere samenwerking. Neem met ons een kijkje achter de schermen bij twee getalenteerde ontwerpers: Peugeot's design director Matthias Hossann en de oprichter van 3. Paradise, Emeric Tchatchoua.