PEUGEOT - SUBSIDIES VOOR ELEKTRISCH RIJDEN

SUBSIDIE VOOR AANSCHAF ELEKTRISCHE AUTO 

Voor nieuwe én gebruikte auto's

Kopers van nieuwe elektrische auto’s kunnen vanaf januari 2021 weer via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de subsidie voor elektrische personenauto's voor particulieren aanvragen. De subsidie bedraagt €4.000. Voor een gebruikte elektrische auto, is dit €2.000. De regeling is bedoeld om het elektrisch rijden voor particulieren betaalbaarder en dus aantrekkelijker te maken. De subsidie is in combinatie met zowel koop- als private leaseconstructies aan te vragen.

 

Vanaf 3 januari 2022 9:00 uur kun je weer subsidie aanvragen.


De overheid heeft o.a. de volgende voorwaarden aan de subsidie verbonden:

  • Alleen van toepassing bij aanschaf van een 100% elektrische auto. Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride en Plug-in Hybride (PHEV) modellen.
  • De oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto moet tussen de €12.000 en €45.000 liggen.
  • De actieradius van het model moet minimaal 120 kilometer bedragen.
  • De auto moet enkele jaren in Nederland bij dezelfde eigenaar blijven.
  • Bij beëindiging van een leasecontract binnen vier jaar, stopt ook de subsidie.
  • Bij het aanschaffen van een andere auto binnen 3 jaar, zal de subsidie voor een deel moeten worden terugbetaald.

Daarmee komen particulieren die de 100% elektrische nieuwe Peugeot e-208 en e-2008 SUV aanschaffen of private leasen ook in aanmerking voor deze subsidie.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws over de subsidie en elektrisch rijden bij Peugeot, schrijf jezelf dan in voor de nieuwsbrief.
 

VEELGESTELDE VRAGEN

 

Hoe hoog is de subsidie voor een elektrische auto?

Het bedrag dat je aan subsidie kan krijgen voor de aanschaf van een elektrische auto verschilt. Indien je een nieuwe auto koopt kan je een subsidie aanvragen van €4.000. In het geval van een occasion, kan je een subsidie aanvragen van €2.000. De subsidie geldt ook voor Private Lease, in dit geval krijg je de subsidie per maand uitbetaald over de gekozen looptijd van jouw contract. Kijk altijd op deze link voor de meest courante informatie.

Hoe kom ik in aanmerking voor deze subsidie?

Wanneer je als particulier een 100% elektrische auto aanschaft per 1 juli 2020, met een nieuwwaarde tussen de 12.000 en 45.000 euro en een minimale actieradius van 120 km, kan je de genoemde subsidie aanvragen. Dit is van toepassing op zowel aankoop als private lease. De auto moet op jouw naam staan om de subsidie aan te kunnen vragen. Zie hier de meest recente informatie.
Hoe vraag ik de subsidie aan?

Op dit moment worden de aanvragen voor nieuwe auto's afgewezen en niet doorgeschoven naar volgend jaar. Het budget voor 2021 is overtekend. Voor gebruikte elektrische auto's is er nog een budget beschikbaar. Ze hier de meest recente informatie. 

De overheid geeft aan dat in januari 2022 het nieuwe budget beschikbaar zal zijn. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet de koop- of leaseovereenkomst in 2022 zijn gesloten. De subsidie kunt u dan aanvragen via de website van RVO.

 

Op welke auto's geldt de subsidie?

Volledig elektrische auto’s. Bij Peugeot zijn er verschillende opties, en elk jaar komen er meer bij.  Kijk op onze modellen pagina voor alle opties. 

Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride of Plug-in Hybride (PHEV) modellen.
 
Kan ik mijn aankoop alsnog annuleren?

 

Indien na de aanvraag van de subsidie blijkt dat de subsidie niet wordt verkegen, dan kan u bij ons de aankoop kosteloos annuleren. Bespreek de mogelijkheden met jouw dealer.
 
ONTDEK ONZE ELEKTRISCHE MODELLEN 

 

 

De nieuwe Peugeot e-208, de 100% elektrische stadsauto
Ontdek het nieuwe compacte model in het gamma elektrische auto's van Peugeot. De nieuwe Peugeot e-208 is met zijn dynamische en moderne lijnenspel jouw ideale metgezel, waar je ook heen gaat. Maak kennis met de compleet nieuwe i-Cockpit® 3D die voor nieuwe intense rijsensaties zorgt doordat de rijinformatie in de vorm van een hologram wordt geprojecteerd.  
Ontdek de nieuwe e-2008 SUV Stel samen 
De nieuwe Peugeot e-2008 SUV, de 100% elektrische SUV
Ontdek de nieuwe Peugeot e-2008 SUV, de nieuwe compacte volledig elektrische SUV van Peugeot. Met het nieuwe ontwerp dat zijn kracht en sportiviteit bevestigt, evenals de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit 3D, verken je de nieuwe e-mobiliteit van dit nieuwe model. 
Ontdek de nieuwe e-2008 SUV Stel samen 

HET STIMULEREN VAN ELEKTRISCH RIJDEN

MIA (milieu-investeringsaftrek)
De rijksoverheid heeft voor ondernemers de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) regeling beschikbaar. Deze regeling is bedoeld om investeringen in onder meer duurzame auto’s te stimuleren. Voor elektrische auto’s geldt in 2021 een MIA-korting van 13.5 procent. De MIA is van toepassing tot een investeringsbedrag van 40.000 euro per auto. In het geval van elektrische bestelbussen bedraagt de MIA-korting 36% met een maximum van  75.000 euro. De MIA aanvraag kan worden Gedaan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Voordeel op laadpalen
Wanneer de MIA-regeling niet geheel wordt gebruikt voor de aanschaf van een auto, dan kunt u ook oplaadvoorzieningen tot een bedrag van 2.500 euro meetellen in dezelfde aanvraag. Voor laadpalen die boven een bedrag van 2.500 euro komen, kan je een aparte MIA-aanvraag doen.
Disclaimer Subsidie Elektrische Personenauto’s 
Disclaimer
De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) dient door de subsidieontvanger aangevraagd te worden via rvo.nl. Naast alle relevante informatie tref je hier ook de actuele situatie rondom het beschikbare jaarbudget. . Peugeot Nederland kan niet aansprakelijk worden gehouden in verband met de eventuele toekenning van deze overheidssubsidie of eventuele wijzigingen in de regeling.