RESERVEER NU JOUW E-208 OF E-2008 SUV EN VRAAG DE SUBSIDIE ELEKTRISCH RIJDEN AAN!

AANVRAAG MOGELIJK VANAF 3 JANUARI 2022 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subsidie elektrische auto 2022: vergroot je kans om te profiteren

Reserveer nu jouw Peugeot e-208 of e-2008 SUV

Kopers van nieuwe elektrische auto’s kunnen vanaf 3 januari 2022 weer via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de subsidie voor elektrische personenauto's voor particulieren aanvragen. De subsidie bedraagt €3.350. Voor een gebruikte elektrische auto, is dit €2.000. De regeling is bedoeld om het elektrisch rijden voor particulieren betaalbaarder en dus aantrekkelijker te maken. De subsidie is in combinatie met zowel koop- als private leaseconstructies aan te vragen.

 

Vanaf 3 januari 2022 9:00 uur kun je weer subsidie aanvragen.


De overheid heeft o.a. de volgende voorwaarden aan de subsidie verbonden:

 • Alleen van toepassing bij aanschaf van een 100% elektrische auto. Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride en Plug-in Hybride (PHEV) modellen.
 • De oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto moet tussen de €12.000 en €45.000 liggen.
 • De actieradius van het model moet minimaal 120 kilometer bedragen.
 • Bij beëindiging van een leasecontract binnen vier jaar, stopt ook de subsidie.
 • Bij het aanschaffen van een andere auto binnen 3 jaar, zal de subsidie voor een deel moeten worden terugbetaald.

 

Ben jij geïnteresseerd in de 100% elektrische Peugeot e-208 en e-2008 SUV? Dan kom je dus in aanmerking voor de subsidie elektrisch rijden.
 

 

 

Disclaimer Subsidie Elektrische Personenauto’s 
Disclaimer
De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) dient door de subsidieontvanger aangevraagd te worden via rvo.nl. Naast alle relevante informatie tref je hier ook de actuele situatie rondom het beschikbare jaarbudget. Peugeot Nederland kan niet aansprakelijk worden gehouden in verband met de eventuele toekenning van deze overheidssubsidie of eventuele wijzigingen in de regeling.

Welke peugeot kies je?

 
Peugeot e-208
Vanaf €349* per maand

Kies je voor de Peugeot e-208. Dan rijd je deze al voor €349*Dit tarief is op basis van Private lease via PSA Finance o.b.v. een looptijd van 60 maanden. Daarnaast ontvang je gedurende 48 maanden 69,- subsidie. Als klant dien je zelf de subsidie aan te vragen. Peugeot Private Lease staat niet garant voor goedkeuring van de subsidie. Voor meer informatie zie www.rvo.nl. per maand via Peugeot Private Lease. De subsidie bedraagt €69,79€3.350 / 48 = €69,79en wordt maandelijks op jouw rekening gestort gedurende de eerste 48 maanden van jouw looptijd. Klik op het rekenvoorbeeld hieronder voor een duidelijker beeld.

 

Rekenvoorbeeld

 

*Dit tarief is op basis van Private Lease via PSA Finance o.b.v. een looptijd van 60 maanden en 10.000km. Daarnaast ontvang je gedurende 48 maanden €69,- subsidie. Als klant dien je zelf de subsidie aan te vragen. Peugeot Private Lease staat niet garant voor goedkeuring van de subsidie. Meer informatie over de subsidie vind je op:  https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp/subsidie-aanvragen/lease-nieuw

 

Peugeot e-2008
vanaf €399* per maand

Kies je voor de Peugeot e-2008 SUV. Dan rijd je deze al voor €399* Dit tarief is op basis van Private lease via PSA Finance o.b.v. een looptijd van 60 maanden. Daarnaast ontvang je gedurende 48 maanden 69,- subsidie. Als klant dien je zelf de subsidie aan te vragen. Peugeot Private Lease staat niet garant voor goedkeuring van de subsidie. Voor meer informatie zie www.rvo.nl per maand via Peugeot Private Lease. De subsidie bedraagt €69,79 €3.350 / 48 = €69,79  en wordt maandelijks op jouw rekening gestort gedurende de eerste 48 maanden van jouw looptijd. Klik op het rekenvoorbeeld hieronder voor een duidelijker beeld.

 

Rekenvoorbeeld

 

*Dit tarief is op basis van Private Lease via PSA Finance o.b.v. een looptijd van 60 maanden en 10.000km. Daarnaast ontvang je gedurende 48 maanden €69,- subsidie. Als klant dien je zelf de subsidie aan te vragen. Peugeot Private Lease staat niet garant voor goedkeuring van de subsidie. Meer informatie over de subsidie vind je op:  https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp/subsidie-aanvragen/lease-nieuw

PRIVATE LEASE
e-208 Active
Maandtarief €349 p.m.
Subsidie per maand - €69,79 p.m.
Netto maandtarief €279 p.m.
KOOP
e-208 Active
Vanafprijs €29.850
Subsidie - €3.350
Netto vanafprijs €26.500,-
PRIVATE LEASE
e-2008 SUV Active
Maandtarief €399 p.m.
Subsidie per maand - €69,79 p.m.
Netto maandtarief €329 p.m.
KOOP
e-2008 SUV Active
Vanafprijs €34.730
Subsidie - €3.350
Netto vanafprijs €31.380,-

welke vorm van aanschaf kies je?

 

Subsidie Private lease

Ontvang €69,79 per maand gedurende de eerste 48 maanden van je looptijd

Wanneer je kiest voor een nieuwe Peugeot e-208 of Peugeot e-2008 via Peugeot Private Lease, kom je ook in aanmerking voor de subsidie in 2022.

 

Belangrijk om te weten:

 

 • Als je kiest voor Private Lease wordt de subsidie maandelijks uitgekeerd.
 • De subsidie van €3.350 wordt uitbetaald over de eerste 48 maanden van jouw looptijd.
 • Configureer jouw e-208 of e-2008 via de Private Lease calculator en reserveer zo jouw elektrische Peugeot.
 
 
 

Subsidie koop

Ontvang €3.350 bij aankoop van een e-208 of e-2008

Wanneer je een nieuwe Peugeot e-208 of Peugeot e-2008 koopt, dan kom je in aanmerking voor de subsidie in 2022. 

 

Belangrijk om te weten:

 

 • Als je kiest voor kopen, dan wordt de subsidie van €3.350 in zijn geheel gestort op jouw rekening.
 • Wanneer je binnen 4 jaar een andere auto wil aanschaffen, moet je een deel van de subsidie terugbetalen.
 • Reserveer jouw e-208 of e-2008 via het formulier op deze pagina en jouw dealer zal vervolgens contact met je opnemen om alles af te stemmen.
 
 

VEELGESTELDE VRAGEN SUBSIDIE ELEKTRISCHE AUTO

 

Wat gebeurt er als ik een reservering plaats?

Koop

 

Door het reserveringformulier op deze pagina in te vullen, stelt u alvast een productieplaats veilig. De gekozen Peugeot-dealer neemt vervolgens contact met je op om een afspraak te maken om jouw ideale e-208 of e-2008 SUV samen te stellen en de reservering om te zetten in een uiterst scherp aanbod. Nadat jij akkoord bent kun je vanaf 3 januari een koop- of Private Lease contract afsluiten en direct met de hulp van de dealer de subsidieaanvraag indienen.

 

Private Lease


Via de Private Lease website van Peugeot, kun je jouw model naar wens samenstellen en een aanvraag indienen. Op deze manier plaats je een reservering.. Nadat jij akkoord bent kun je vanaf 3 januari jouw Private Lease contract afsluiten en direct met de hulp van de dealer de subsidieaanvraag indienen.

 

Hoe ontvang ik subsidie met een Private Lease contract?

Het bedrag dat je aan subsidie kan krijgen voor het Private Leasen van een elektrische Peugeot is €3.350,-. Echter is het goed om te weten dat je in dit geval het bedrag niet in één keer gestort zal krijgen. Als je kiest voor Private Lease, dan zal de subsidie maandelijks worden uitgekeerd voor een duur van 48 maanden. Als je dus een contract vroegtijdig beëindigd, zal de subsidie dus ook stopgezet worden.

 

Dit betekent ook dat als je kiest voor een langere looptijd, bijvoorbeeld 60 maanden, je niet de gehele looptijd subsidie zal ontvangen.

Hoe hoog is de subsidie voor een elektrische auto?

Het bedrag dat je aan subsidie kan krijgen voor de aanschaf van een elektrische auto verschilt. Indien je een nieuwe auto koopt kan je een subsidie aanvragen van €3.350. In het geval van een occasion, kan je een subsidie aanvragen van €2.000. De subsidie geldt ook voor Private Lease, in dit geval krijg je de subsidie per maand uitbetaald over de gekozen looptijd van jouw contract. Kijk altijd op deze link voor de meest courante informatie.

Hoe kom ik in aanmerking voor deze subsidie?

De koop- of leaseovereenkomst van de auto moet zijn afgesloten in het kalenderjaar waarin je ook de subsidie aanvraagt. Voor de SEPP-subsidie 2022 kom je dus alleen in aanmerking als je een koop- of leaseovereenkomst hebt afgesloten op of na 1 januari 2022. De datum waarop je de koop- of leaseovereenkomst sluit is leidend. Ook mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2022 op jouw naam staan. Zie hier de meest recente informatie.
Hoe vraag ik de subsidie aan?

Op dit moment worden de aanvragen voor nieuwe auto's afgewezen en niet doorgeschoven naar volgend jaar. Het budget voor 2021 is overtekend. Ze hier de meest recente informatie. 

De overheid geeft aan dat vanaf 3 januari 2022 het nieuwe budget beschikbaar zal zijn. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet de koop- of leaseovereenkomst in 2022 zijn gesloten. De subsidie kun je dan aanvragen via de website van RVO.

 

Op welke auto's geldt de subsidie?

Volledig elektrische auto’s. Bij Peugeot zijn er verschillende opties, en elk jaar komen er meer bij.  Kijk op onze modellen pagina voor alle opties. 

Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride of Plug-in Hybride (PHEV) modellen.
 

Moet ik reserveringskosten betalen?

Nee, dit is niet van toepassing.

Reserveer je elektrische Peugeot

Vergroot je kans om te profiteren van de subsidie in 2022

 Ben je geinteresseerd in een nieuwe Peugeot e-208 of e-2008? Reserveer hem nu alvast door onderstaand formulier in te vullen. De door jou gekozen dealer zal contact met je opnemen om alles verder te regelen.

 

ONTDEK ONZE ELEKTRISCHE MODELLEN 

 

 

De nieuwe Peugeot e-208, de 100% elektrische stadsauto
Ontdek het nieuwe compacte model in het gamma elektrische auto's van Peugeot. De nieuwe Peugeot e-208 is met zijn dynamische en moderne lijnenspel jouw ideale metgezel, waar je ook heen gaat. Maak kennis met de compleet nieuwe i-Cockpit® 3D die voor nieuwe intense rijsensaties zorgt doordat de rijinformatie in de vorm van een hologram wordt geprojecteerd.  
Ontdek de nieuwe e-208 Stel samen 
De nieuwe Peugeot e-2008 SUV, de 100% elektrische SUV
Ontdek de nieuwe Peugeot e-2008 SUV, de nieuwe compacte volledig elektrische SUV van Peugeot. Met het nieuwe ontwerp dat zijn kracht en sportiviteit bevestigt, evenals de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit 3D, verken je de nieuwe e-mobiliteit van dit nieuwe model. 
Ontdek de nieuwe e-2008 SUV Stel samen