SKIP TO CONTENT

SUBSIDIE ELEKTRISCH RIJDEN

PROFITEER NU NOG VAN €2.950 OVERHEIDSSUBSIDIE IN 2024 (i) Als klant dien je zelf de subsidie aan te vragen. Peugeot Private Lease staat niet garant voor goedkeuring van de subsidie.   
 
 
PROFITEER VAN EEN OVERHEIDSSUBSIDIE
OP JOUW NIEUWE ELEKTRISCHE PEUGEOT

 
 
PROFITEER VAN EEN OVERHEIDSSUBSIDIE
OP JOUW NIEUWE ELEKTRISCHE PEUGEOT
 
GRATIS FLEX COMFORT
Met gratis Flex Comfort (t.w.v. €20 per maand) kun je jouw Private Lease auto onder bepaalde voorwaarden kosteloos vervroegd inleveren. Als er aan de volgende voorwaarden wordt voldaan dan zijn er met Private Lease Flex COMFORT géén beëindigingskosten verschuldigd.
Voorwaarden Flex Comfort

1. U maakt al langer dan één jaar gebruik van uw Private Leaseauto;
2. U heeft tot het moment waarop u de auto wilt inleveren aan alle voorwaarden voldaan die bij uw overeenkomst horen;
3. U kunt de bedragen voor uw Private Leaseovereenkomst niet meer betalen wegens één van de volgende redenen:

 • De eerste contractant is overleden
 • U bent gedwongen ontslagen, buiten uw schuld om
 • U bent voor 80% arbeidsongeschikt
 • U bent gescheiden of u hebt een geregistreerd partnerschap ontbonden.

4. U kunt schriftelijk aantonen dat u de bedragen voor uw Private Leaseovereenkomst niet meer kunt betalen.


De beëindigingskosten komen ook te vervallen met Private Lease Flex COMFORT als u na één leasejaar emigreert.

€2.950 SUBSIDIEVOORDEEL

De overheidssubsidie is bijna op, maar nog niet helemaal. Dit betekent dat als jij nu nog kiest voor een elektrische Peugeot, jij er straks extra voordelig mee weg rijdt. Als je kiest voor Private Lease dan gaat er 48 maanden lang nog eens €61,- van jouw maandbedrag af!
 
 
WELKE PEUGEOT
KIES JIJ?
Peugeot e-208 Allure
Tijdelijk €550* per maand incl. Flex Comfort

 

Kies je voor de Peugeot e-208. Dan rijd je deze al voor €550(i)Dit tarief is op basis van Private lease via Stellantis Financial Services o.b.v. een e-208 Active Pack met een looptijd van 60 maanden. Daarnaast ontvang je gedurende 48 maanden €61,46 subsidie. Als klant dien je zelf de subsidie aan te vragen. Peugeot Private Lease staat niet garant voor goedkeuring van de subsidie. Voor meer informatie zie www.rvo.nl. per maand via Peugeot Private Lease. De subsidie bedraagt €61,46(i) €2.950 / 48 = €61,46en wordt maandelijks op jouw rekening gestort gedurende de eerste 48 maanden van jouw looptijd. Klik op het rekenvoorbeeld hieronder voor een duidelijker beeld.

 

Rekenvoorbeeld
 
*Dit tarief is op basis van Private Lease via PSA Finance o.b.v. een looptijd van 60 maanden en 10.000km. Daarnaast ontvang je gedurende 48 maanden €61,46- subsidie. Als klant dien je zelf de subsidie aan te vragen. Peugeot Private Lease staat niet garant voor goedkeuring van de subsidie. Meer informatie over de subsidie vind je op:  https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp/subsidie-aanvragen/lease-nieuw
Peugeot e-2008 Active Pack
Tijdelijk €521* per maand incl. Flex Comfort

 

Kies je voor de Peugeot e-2008 SUV. Dan rijd je deze al voor €521(i)Dit tarief is op basis van Private lease via Stellantis Financial Services e o.b.v. een Peugeot e-2008 SUV Active Pack met een looptijd van 60 maanden. Daarnaast ontvang je gedurende 48 maanden €61,46 subsidie. Als klant dien je zelf de subsidie aan te vragen. Peugeot Private Lease staat niet garant voor goedkeuring van de subsidie. Voor meer informatie zie www.rvo.nl  per maand via Peugeot Private Lease. De subsidie bedraagt €61,46(i)€2.950 / 48 = €61,46en wordt maandelijks op jouw rekening gestort gedurende de eerste 48 maanden van jouw looptijd. Klik op het rekenvoorbeeld hieronder voor een duidelijker beeld.

 

Rekenvoorbeeld


*Dit tarief is op basis van Private Lease via PSA Finance o.b.v. een looptijd van 60 maanden en 10.000km. Daarnaast ontvang je gedurende 48 maanden €61,46,- subsidie. Als klant dien je zelf de subsidie aan te vragen. Peugeot Private Lease staat niet garant voor goedkeuring van de subsidie. Meer informatie over de subsidie vind je op:  https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp/subsidie-aanvragen/lease-nieuw
Peugeot e-308 Allure
voor €647* per maand incl. Flex Comfort

 

Kies je voor de Peugeot e-308 Allure. Dan rijd je deze al voor €647(i) Dit tarief is op basis van Private lease via PSA Finance o.b.v. een looptijd van 60 maanden. Daarnaast ontvang je gedurende 48 maanden 61,46- subsidie. Als klant dien je zelf de subsidie aan te vragen. Peugeot Private Lease staat niet garant voor goedkeuring van de subsidie. Voor meer informatie zie www.rvo.nl  per maand via Peugeot Private Lease. De fiscale waarde van dezeze unieke, rijk uitgeruste elektrische hatchback ligt onder de grens van €45.000,- en om die reden kan jij optimaal profiteren van de subsidie. Zorg ervoor dat je met het samenstellen en kiezen van eventuele opties onder deze grens blijft. De subsidie bedraagt €61,46(i) €2.950 / 48 = €61,46 en wordt maandelijks op jouw rekening gestort gedurende de eerste 48 maanden van jouw looptijd. Klik op het rekenvoorbeeld hieronder voor een duidelijker beeld.

 

Rekenvoorbeeld

*Dit tarief is op basis van Private Lease via PSA Finance o.b.v. een looptijd van 60 maanden en 10.000km. Daarnaast ontvang je gedurende 48 maanden €69,- subsidie. Als klant dien je zelf de subsidie aan te vragen. Peugeot Private Lease staat niet garant voor goedkeuring van de subsidie. Meer informatie over de subsidie vind je op:  https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp/subsidie-aanvragen/lease-nieuw

WELKE VORM VAN AANSCHAF KIES JIJ?

 

 

 

Subsidie Private lease

Ontvang €61,46 per maand gedurende de eerste 48 maanden van je looptijd

Wanneer je kiest voor een nieuwe Peugeot e-208, e-2008 SUV of e-308 via Peugeot Private Lease, kom je ook in aanmerking voor de subsidie in 2023.

 

Belangrijk om te weten:

 

 • Als je kiest voor Private Lease wordt de subsidie maandelijks uitgekeerd.
 • De subsidie van €2.950 wordt uitbetaald over de eerste 48 maanden van jouw looptijd.
 • Configureer jouw e-208, e-2008 SUV of e-308 via de Private Lease calculator en bestel zo jouw elektrische Peugeot online.
 
 

Subsidie koop

Ontvang €2.950 bij aankoop van een e-208, e-2008 SUV of e-308 Allure

Wanneer je een nieuwe Peugeot e-208,  e-2008 SUV of e-308 Allure koopt, dan kom je in aanmerking voor de subsidie in 2023. 

 

Belangrijk om te weten:

 

 • Als je kiest voor kopen, dan wordt de subsidie van €2.950 in zijn geheel gestort op jouw rekening.
 • Wanneer je binnen 4 jaar een andere auto wil aanschaffen, moet je een deel van de subsidie terugbetalen.
 • Reserveer jouw e-208, e-2008 SUV of e-308 Allure via het formulier op deze pagina en jouw verkooppunt zal vervolgens contact met je opnemen om alles af te stemmen.
 
 

RESERVEER JE ELEKTRISCHE PEUGEOT

Vergroot je kans om te profiteren van de subsidie in 2023
Ben je geïnteresseerd in een nieuwe Peugeot e-208, e-2008 SUV, e-308 of Peugeot e-Rifter? Reserveer hem nu alvast door onderstaand formulier in te vullen. De door jou gekozen verkooppunt zal contact met je opnemen om alles verder te regelen.

Subsidie elektrische auto 2023: vergroot je kans om te profiteren

BESTEL NU JOUW PEUGEOT E-208, E-2008 SUV of E-308?

Kopers van nieuwe elektrische auto’s kunnen vanaf 10 januari 2024 weer via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de subsidie voor elektrische personenauto's voor particulieren aanvragen. De subsidie bedraagt €2.950. Voor een gebruikte elektrische auto, is dit €2.000. De regeling is bedoeld om het elektrisch rijden voor particulieren betaalbaarder en dus aantrekkelijker te maken. De subsidie is in combinatie met zowel koop- als private leaseconstructies aan te vragen.

 

Aanvullende voorwaarden voor de subsidieaanvraag in 2024:

 

 • Alleen van toepassing bij aanschaf van een 100% elektrische auto. Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride en Plug-in Hybride (PHEV) modellen.
 • De oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto moet tussen de €12.000 en €45.000 liggen.
 • De actieradius van het model moet minimaal 120 kilometer bedragen.
 • Bij beëindiging van een leasecontract binnen vier jaar, stopt ook de subsidie.
 • Bij het aanschaffen van een andere auto binnen 3 jaar, zal de subsidie voor een deel moeten worden terugbetaald.

 

Ben jij geïnteresseerd in de 100% elektrische Peugeot e-208, e-2008 SUV of e-308? Dan kom je in aanmerking voor de subsidie elektrisch rijden.
 

 

 

Disclaimer Subsidie Elektrische Personenauto’s 
Disclaimer
De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) dient door de subsidieontvanger aangevraagd te worden via rvo.nl. Naast alle relevante informatie tref je hier ook de actuele situatie rondom het beschikbare jaarbudget. Peugeot Nederland kan niet aansprakelijk worden gehouden in verband met de eventuele toekenning van deze overheidssubsidie of eventuele wijzigingen in de regeling.

VEELGESTELDE VRAGEN SUBSIDIE ELEKTRISCHE AUTO

 

Wat gebeurt er als ik een reservering plaats?

Koop

 

Door het reserveringformulier op deze pagina in te vullen, stelt u alvast een productieplaats veilig. De gekozen Peugeot-dealer neemt vervolgens contact met je op om een afspraak te maken om jouw ideale e-208 of e-2008 SUV samen te stellen en de reservering om te zetten in een uiterst scherp aanbod. Nadat jij akkoord bent kun je vanaf 2 januari 2023 een koop- of Private Lease contract afsluiten en direct met de hulp van de dealer de subsidieaanvraag indienen.

 

Private Lease


Via de Private Lease Website van Peugeot, kun je jouw model naar wens samenstellen en online bestellen. Nadat je akkoord bent kun je vanaf 10 januari je subsidieaanvraag indienen.

 

 

Hoe ontvang ik subsidie met een Private Lease contract?

Het bedrag dat je aan subsidie kan krijgen voor het Private Leasen van een elektrische Peugeot is €2.950,-. Echter is het goed om te weten dat je in dit geval het bedrag niet in één keer gestort zal krijgen. Als je kiest voor Private Lease, dan zal de subsidie maandelijks worden uitgekeerd voor een duur van 48 maanden. Als je dus een contract vroegtijdig beëindigd, zal de subsidie dus ook stopgezet worden.

 

Dit betekent ook dat als je kiest voor een langere looptijd, bijvoorbeeld 60 maanden, je niet de gehele looptijd subsidie zal ontvangen.

Hoe hoog is de subsidie voor een elektrische auto?

Het bedrag dat je aan subsidie kan krijgen voor de aanschaf van een elektrische auto verschilt. Indien je een nieuwe auto koopt kan je een subsidie aanvragen van €2.950. In het geval van een occasion, kan je een subsidie aanvragen van €2.000. De subsidie geldt ook voor Private Lease, in dit geval krijg je de subsidie per maand uitbetaald over de gekozen looptijd van jouw contract. Kijk altijd op deze link voor de meest courante informatie.

Hoe kom ik in aanmerking voor deze subsidie?

De koop- of leaseovereenkomst van de auto moet zijn afgesloten in het kalenderjaar waarin je ook de subsidie aanvraagt. Voor de SEPP-subsidie 2022 kom je dus alleen in aanmerking als je een koop- of leaseovereenkomst hebt afgesloten op of na 1 januari 2023. De datum waarop je de koop- of leaseovereenkomst sluit is leidend. Ook mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2023 op jouw naam staan. Zie hier de meest recente informatie.
Hoe vraag ik de subsidie aan?

Op dit moment worden de aanvragen voor nieuwe auto's afgewezen en niet doorgeschoven naar volgend jaar. Het budget voor 2022 is overtekend. Ze hier de meest recente informatie. 

De overheid geeft aan dat vanaf 10 januari 2023 het nieuwe budget beschikbaar zal zijn. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet de koop- of leaseovereenkomst in 2023 zijn gesloten. De subsidie kun je dan aanvragen via de website van RVO.

 

Op welke auto's geldt de subsidie?

Volledig elektrische auto’s. Bij Peugeot zijn er verschillende opties, en elk jaar komen er meer bij.  Kijk op onze modellen pagina voor alle opties. 

Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride of Plug-in Hybride (PHEV) modellen.
 

Moet ik reserveringskosten betalen?

Nee, dit is niet van toepassing.
ONTDEK ONZE ELEKTRISCHE MODELLEN 

 

 

De nieuwe Peugeot e-208, de 100% elektrische stadsauto
Ontdek het nieuwe compacte model in het gamma elektrische auto's van Peugeot. De nieuwe Peugeot e-208 is met zijn dynamische en moderne lijnenspel jouw ideale metgezel, waar je ook heen gaat. Maak kennis met de compleet nieuwe i-Cockpit® 3D die voor nieuwe intense rijsensaties zorgt doordat de rijinformatie in de vorm van een hologram wordt geprojecteerd.  
Ontdek de nieuwe e-208 Stel samen 
De nieuwe Peugeot e-2008 SUV, de 100% elektrische SUV
Ontdek de nieuwe Peugeot e-2008 SUV, de nieuwe compacte volledig elektrische SUV van Peugeot. Met het nieuwe ontwerp dat zijn kracht en sportiviteit bevestigt, evenals de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit 3D, verken je de nieuwe e-mobiliteit van dit nieuwe model. 
Ontdek de nieuwe e-2008 SUV Stel samen 
Peugeot e-208
Vanaf €449* per maand

Kies je voor de Peugeot e-208. Dan rijd je deze al voor €449*Dit tarief is op basis van Private lease via PSA Finance o.b.v. een looptijd van 60 maanden. Daarnaast ontvang je gedurende 48 maanden €61,46 subsidie. Als klant dien je zelf de subsidie aan te vragen. Peugeot Private Lease staat niet garant voor goedkeuring van de subsidie. Voor meer informatie zie www.rvo.nl. per maand via Peugeot Private Lease. De subsidie bedraagt €61,46€2.950 / 48 = €61,46 en wordt maandelijks op jouw rekening gestort gedurende de eerste 48 maanden van jouw looptijd. Klik op het rekenvoorbeeld hieronder voor een duidelijker beeld.

 

Peugeot e-2008 SUV
vanaf €489* per maand

Kies je voor de Peugeot e-2008 SUV. Dan rijd je deze al voor €489* Dit tarief is op basis van Private lease via PSA Finance o.b.v. een looptijd van 60 maanden. Daarnaast ontvang je gedurende 48 maanden €61,46 subsidie. Als klant dien je zelf de subsidie aan te vragen. Peugeot Private Lease staat niet garant voor goedkeuring van de subsidie. Voor meer informatie zie www.rvo.nl per maand via Peugeot Private Lease. De subsidie bedraagt €61,46 €2.950 / 48 = €61,46  en wordt maandelijks op jouw rekening gestort gedurende de eerste 48 maanden van jouw looptijd. Klik op het rekenvoorbeeld hieronder voor een duidelijker beeld.